Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van zalmvissen?

Vegetarisch en veganistisch rauw voedseldieet

 1. Volgens het Monterey Bay Aquarium-horloge voor zeevruchten is in het wild gevangen zalm uit Alaska een duurzame voedseloptie of een "beste keuze" voor uw gezondheid en het milieu. Zalm is minder verzadigd dan rundvlees en is een hart-gezonde vis. Het is rijker aan omega-3-vetten, een soort gezondheidsbevorderend onverzadigd vet, dan de meeste andere vissoorten. Net als de meeste dierenvoeding, is het rijk aan eiwitten en veel vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid.

Vitamine B rijk

 1. Zalm is rijk aan veel B-vitamines. Volgens de USDA National Nutrient Database levert een gekookte portie wilde Atlantische zalm 0,828 milligram, of 48 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde, voor vitamine B-2 en 17,13 milligram vitamine B-3, of 84 procent van de DV. Deze vitamines zijn belangrijk voor het energiemetabolisme en voor een goede werking van het zenuwstelsel. Dezelfde hoeveelheid gekookte Atlantische zalm levert respectievelijk 1,6 milligram vitamine B-6 en 5,18 milligram vitamine B-12, of 80 en 86 procent van de DV voor elke voedingsstof. Vitamine B-6 helpt opgeslagen energie, in de vorm van glycogeen in de lever en spieren, af te breken tot glucose om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Bovendien is vitamine B-6 essentieel voor het eiwitmetabolisme en de synthese van neurotransmitters of hersenchemicaliën, zoals serotonine, die de lichaamsfuncties reguleert. Vitamine B12 is belangrijk voor het energiemetabolisme, ondersteunt de goede werking van het zenuwstelsel en vormt nieuwe cellen.

Bron van mineralen

 1. De meeste soorten zeevruchten zijn rijk aan mineralen, met name het sporenmineraal selenium, en zalm is geen uitzondering. Een 6-ounce gekookte portie wilde Atlantische zalm levert bijna 80 microgram, en voldoet aan meer dan 100 procent van de DV van 70 microgram. Volgens een artikel gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in juli 2004, kan een lage inname van dit mineraal bijdragen aan een verminderde immuunfunctie, een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker en een verhoogde gevoeligheid voor virale ziekten. Zalm is een bron van de belangrijkste mineralen fosfor en kalium en komt respectievelijk 42 en 44 procent van de DV voor in een gekookte portie van 6 ounce. Fosfor is nodig om sterke botten te bouwen en te behouden. Het activeert bepaalde enzymen en is noodzakelijk om DNA te vormen. Kalium is belangrijk voor het reguleren van de hartslag en het handhaven van een gezonde bloeddruk.

Bron van omega-3 vetzuren

 1. Volgens een artikel gepubliceerd in oktober 2006 in de "Journal of the American Medical Association", bevordert het consumeren van vis, met name vis rijk aan omega-3-vetzuren, zoals zalm, een optimale gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Onderzoekers meldden dat het wekelijks eten van twee porties vet van 4 ounce of die rijk zijn aan de omega-3-vetzuren in zee, bekend als eicosapentaeenzuur, of EPA, en docosahexaeenzuur of DHA, zoals zalm, het algehele risico op sterfte vermindert door te sterven hartaandoeningen met een significante 36 procent en totale mortaliteit met 17 procent. Een portie gekookte zalm van 6 ons levert meer dan 3 gram EPA plus DHA - en deze hoeveelheid heeft cardioprotectieve voordelen opgeleverd. Omega-3-vetzuren kunnen ook helpen bij het voorkomen van hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, artritis, systemische lupus, osteoporose, depressie, cognitieve achteruitgang, hersenaandoeningen, huidaandoeningen, astma en borst-, dikke darm- en prostaatkanker, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

 2. Volgens een artikel gepubliceerd in oktober 2006 in het "Journal of the American Medical Association", bevordert het consumeren van vis, met name vis rijk aan omega-3-vetzuren, zoals zalm, een optimale gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Onderzoekers meldden dat het wekelijks eten van twee porties vette vis van 4 ounce, of die rijk zijn aan de omega-3-vetzuren in de zee bekend als eicosapentaeenzuur, of EPA, en docosahexaeenzuur, of DHA, zoals zalm, het algehele risico om te sterven vermindert door hartaandoeningen met een significante 36 procent en totale mortaliteit met 17 procent. Een portie gekookte zalm van 6 ons levert meer dan 3 gram EPA plus DHA - en deze hoeveelheid heeft cardioprotectieve voordelen opgeleverd. Omega-3-vetzuren kunnen ook helpen bij het voorkomen van hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, artritis, systemische lupus, osteoporose, depressie, cognitieve achteruitgang, hersenaandoeningen, huidaandoeningen, astma en borst-, dikke darm- en prostaatkanker, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407