Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van kaneelappelthee?

Verbetert de darmomgeving

 1. De seizoensgebonden geur van kaneel is afkomstig van de schors van bomen gevonden voor de zuidoostkust van India op het eiland Sri Lanka. Omdat kaneel een zeldzaam goed was in West-Azië, Europa en Afrika, werd het kruid verkocht tegen prijzen die veel welvarende landen hebben helpen creëren. Hoewel kaneel oorspronkelijk werd gewaardeerd als een culinair additief, zijn de voordelen ervan verder reikend. Probeer een paar appels zonder schil, zonder pit, de thee uit te lekken en een snufje kaneel toe te voegen om alles te oogsten wat het kruid te bieden heeft.

Bloedsuiker en cholesterolstabilisator

 1. Kaneel is gevonden om de bloedsuikerspiegel te helpen reguleren en het cholesterol te verlagen. Een studie van de NWFP Agricultural University in Pakistan heeft aangetoond dat dagelijks 1 tot 6 gram kaneel genomen de bloedsuikerspiegel, triglyceriden en cholesterol verlaagde bij patiënten met diabetes type 2. De toevoeging van kaneel aan appelthee vergroot de inherente rol van het fruit bij het metaboliseren van cholesterol door een extra boost van mangaan.

Vitamine B-6

 1. Appels helpen bij het transporteren en verhogen van de hoeveelheid zuurstof die lichaamssystemen nodig hebben via de in water oplosbare vitamine B-6 die ze bevatten. Volgens het Bureau voor voedingssupplementen speelt vitamine B-6 ook een vitale rol in het immuunsysteem door te helpen bij het behoud van lymfoïde organen die witte bloedcellen aanmaken. De Universiteit van Arizona ontdekte dat kaneel de rol van B-6 kan versterken door antioxiderende ondersteuning te bieden aan beschadigde menselijke epitheelcellen.

Vezelondersteuning

 1. Naast het helpen voorkomen van constipatie, aambeien en diverticulose, kan de voedingsvezels in appels en kaneel helpen beschermen tegen darmkanker. Colorado State University zegt dat dit een weerspiegeling is van het vermogen van vezels om afval te versnellen, waardoor minder blootstelling aan gifstoffen in het spijsverteringsstelsel mogelijk wordt. De Amerikaanse National Library of Medicine ontdekte dat kaneelextracten chemo-preventief zijn voor darmkanker vanwege het vermogen om cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407