Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van sap maken voor kankerpatiënten?

Mango Nectar

 1. Sap maken, of het ambacht van het samenvoegen van groenten en fruit tot een vloeibare maaltijd, is afhankelijk van voedingsvoordelen van antioxidanten, enzymen en fytonutriënten. Voor velen die chirurgische procedures, chemotherapie of bestralingsbehandelingen ondergaan die hun natuurlijke vermogen om te kauwen of slikken belemmeren, kan sap een enige bron van voeding zijn. Het National Cancer Institute suggereert dat, hoewel de jury nog steeds niet weet wat voeding is om kanker te voorkomen of om te keren, de voordelen van het mengen van voedsel met veel voedingsstoffen voor het opbouwen van immuniteit niet kunnen worden verworpen.

Antioxidanten

 1. Sap maken is een manier om antioxidanten te krijgen - stoffen die het lichaam beschermen tegen cellulaire schade door vrije radicalen. Volgens het National Cancer Institute kunnen vrije radicalen kanker veroorzaken of een bestaande ziekte verergeren. Een dieet dat rijk is aan de antioxidanten die worden geleverd door groenten en fruit zijn bètacaroteen, lycopeen en vitamine A, C en E. Gebruikt in een dagelijkse combinatie, kunnen ze mogelijk de ontwikkeling van kanker vertragen of voorkomen, de kracht en het uithoudingsvermogen verbeteren en infecties voorkomen.

Gunstige enzymen

 1. Een verscheidenheid aan groenten en fruit bevat enzymen. Het zijn eiwitmoleculen die in planten en mensen voorkomen. Voorstanders van een rauw dieet suggereren dat ongekookt voedsel hun enzymen behoudt, die gunstig zijn voor een goede gezondheid. Juicing zou deze enzymen behouden. Het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas stelt echter dat terwijl de zuren in de maag deze krachtige enzymen afbreken, een persoon nog steeds een gezonde selectie voedsel ontvangt die de spijsvertering bevordert en gifstoffen in het lichaam kan elimineren.

Phytonutrients

 1. Fytonutriënten, ook wel fytochemicaliën genoemd, zijn natuurlijke chemicaliën in planten. Volgens de Agricultural Research Service van het Amerikaanse ministerie van Landbouw kunnen fytochemicaliën worden verkregen via fruit, groenten, granen, peulvruchten, noten en theebladeren. Er zijn negen klassen fytonutriënten: carotenoïden, flavinoïden / isoflavonen, inositolfosfaten, lignanen, isothiocynaten / indolen, fenolen / cyclische verbindingen, saponinen, sulfiden / thiolen en terpenen. Naast hun antioxiderende eigenschappen, bieden ze een boost aan het immuunsysteem, helpen ze cel-tot-cel communicatie, veranderen het oestrogeenmetabolisme, bestrijden ze kanker en repareren ze DNA-schade als gevolg van vrije radicalen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407