Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van sojameel?

Vitaminen en mineralen

 1. Sojameel is afgeleid van geroosterde sojabonen fijngemalen tot een poeder. Het is een rijke bron van eiwitten, evenals ijzer, B-vitamines en calcium, en het voegt een aangename textuur en smaak toe aan een verscheidenheid aan producten, volgens SoyFoods.com. Sojameel is beschikbaar in een volle vorm met al zijn natuurlijke oliën, of in een "ontvette" vorm, waaruit alle oliën worden verwijderd tijdens de verwerking. "Ontvet" sojameel levert een iets hoger percentage eiwitten en calcium. Beide vormen van sojameel hebben voordelen voor de gezondheid.

Vermindert het risico op hartziekten

 1. Sojameel kan het risico op hartaandoeningen verminderen. In 1999 keurde de FDA het verband tussen soja-eiwit en een verminderd risico op hart- en vaatziekten toe op voedseletiketten. De FDA concludeerde dat het opnemen van soja-eiwit in een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol het risico op coronaire hartziekten kan verlagen door het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Vermindert menopauzale symptomen

 1. Vrouwen in de overgang kunnen baat hebben bij het opnemen van sojameel in hun dieet. Sojameel kan opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen ervaren tijdens de menopauze verminderen. Volgens het University of Maryland Medical Center tonen klinische studies aan dat postmenopauzale vrouwen die grote hoeveelheden soja-eiwit in de voeding eten, of ongeveer 20 tot 60 g per dag, minder en minder intense opvliegers en nachtelijk zweten hadden dan vrouwen met een lagere soja-inname. De resultaten zijn gemengd in sommige studies. Het gebruik van sojaproducten met minstens 15 mg genisteïne, een isoflavon in soja, geeft echter de meest positieve resultaten.

Glutenvrij

 1. Sojameel is glutenvrij; dit maakt het een uitstekende vervanging voor personen die gevoelig zijn voor gluten. Volgens verpleegkundige Marcelle Pick is gluten de stof die het deeg elastisch maakt en pasta en brood taai maakt. Gevoeligheid voor gluten kan symptomen veroorzaken zoals zweertjes in de mond, misselijkheid en braken, indigestie, een opgeblazen gevoel, diarree en chronische vermoeidheid. Sojameel mag deze ongemakken niet veroorzaken bij personen die gevoelig zijn voor gluten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407