Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Spaanse olijven?

Oleic Acid

 1. Spaanse olijven - beter gezegd Spaanse olijven genoemd - zijn olijven die jong worden geplukt, kort in loog worden uitgehard en vervolgens gedurende maximaal 12 maanden in een pekeloplossing worden gefermenteerd voordat ze worden gebotteld een verdunde pekel. Keukenmachines vullen deze groene olijven meestal met pimiento, hoewel ook ui, knoflook of amandelen kunnen worden gebruikt. Spaanse olijven zijn klein, maar ze bevatten een indrukwekkende reeks voedingsstoffen die aanzienlijke gezondheidsvoordelen bieden.

Rijk aan hart-gezonde vetten

 1. Spaanse olijven, zoals olijfolie, zijn een rijke bron van oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet en vitamine E. Enkelvoudig onverzadigde vetten helpen om lipoproteïne met een lage dichtheid, de zogenaamde slechte cholesterol, te behouden, naar beneden terwijl de hoeveelheid lipoproteïne met een hoge dichtheid wordt verhoogd, wat de algehele gezondheid bevordert, met name de hartgezondheid. De World's Healthiest Foods-website zegt dat de relatieve stabiliteit van de enkelvoudig onverzadigde vetten in olijven helpt om celmembranen te versterken en hen te beschermen tegen invasie door vrije radicalen en andere krachten die antithetisch zijn voor een goede gezondheid.

 2. De enkelvoudig onverzadigde vetten in Spaanse olijven, in combinatie met vitamine E, een krachtige in vet oplosbare antioxidant, verminderen het risico op cellulaire schade of ontsteking sterk, volgens WHFoods.com. De website legt uit dat enkelvoudig onverzadigde vetten en vitamine E, in combinatie, cellen een extra beschermingslaag bieden waarmee normale cellulaire functies, waaronder energieproductie, kunnen worden uitgevoerd zonder onnodige blootstelling aan schade door vrije radicalen. Als een ongewenst - maar onvermijdelijk - bijproduct, creëert het energiemetabolisme-proces grote hoeveelheden potentieel schadelijke vrije radicalen.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Olijven en olijfolie liggen in het hart van het mediterrane dieet, de hart-gezonde eetgewoonten die typisch zijn voor Spaanse, Italiaanse, Griekse en andere volkeren die rond de Middellandse Zee leven. Volgens Robert Wayne Hutkins, auteur van "Microbiology and Technology of Fermented Foods", wordt van deze nauw verwante voedingsproducten verondersteld dat ze verantwoordelijk zijn voor veel van de gezondheidsvoordelen die aan het dieet worden toegeschreven. Hij legt uit dat sommige van de fenolverbindingen die verantwoordelijk zijn voor de kleurontwikkeling en de bittere smaak van onbewerkte olijven, ook antimicrobiële en andere medicinale eigenschappen hebben die deels de gezondheidsvoordelen van olijven en producten op basis van olijfolie verklaren. Hutkins citeert een studie uit 2000 van Soler-Rivas et al. die concludeerde dat "de belangrijkste biologische activiteiten geassocieerd met oleuropeïne, hydroxytyrosol, tryosaal en verbascoside ... gerelateerd zijn aan hun antioxiderende eigenschappen."

Andere gezonde attributen

 1. Spaanse olijven maken een gezonde snack, omdat ze weinig calorieën bevatten - minder dan 150 calorieën in 25 olijven - en boordevol mineralen, waaronder calcium, jodium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium, volgens de website van Olives from Spain. Sinds de oudheid wordt de olie uit olijven gewaardeerd om zijn huid-gezonde eigenschappen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407