Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van tuinbonen?

Kalium

 1. Tuinbonen, zoals edamame, zijn groen gekleurde peulvruchten die in hun eigen "pod" komen. Je kunt ze in blik, vers of gedroogd kopen. Tuinbonen zijn voedingsstoffenrijke peulvruchten, bevatten veel eiwitten en voedingsvezels, bevatten weinig vet, bevatten geen verzadigde vetten en zijn een uitstekende voedingsbron voor veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid, zoals vitamines en mineralen. Tuinbonen, wanneer gegeten als onderdeel van een algeheel gezond dieet, kunnen cardiovasculaire voordelen bieden en helpen bij gewichtsbeheersing.

Voedselrijke

 1. Volgens Fruits and Veggies More Matters zijn tuinbonen een voedzaam voedsel, wat betekent dat ze veel voedingsstoffen bieden die essentieel zijn voor een goede lichaamsfunctie zonder rijk te zijn aan calorieën. Deze bonen zijn een goede voedingsbron van vitamine B1 of thiamine, ijzer, koper, fosfor, kalium en magnesium, en voldoen aan 10 tot 19 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde, of DV, voor elk per 1/4 kopje. Vitamine B1 is belangrijk voor een zenuwstelselfunctie en energiemetabolisme; ijzer is een essentiële component van een eiwit dat verantwoordelijk is voor zuurstoftransport in de bloedbaan; en koper, samen met ijzer, helpt bij het vormen van rode bloedcellen. Koper speelt ook een rol bij het gezond houden van uw bloedvaten, immuunsysteem en botten. Fosfor en magnesium zijn belangrijk voor het behoud van sterke botten, en magnesium, samen met kalium, helpt de bloeddruk te reguleren.

 2. Tuinbonen zijn ook een uitstekende voedselbron van folaat en mangaan en leveren meer dan 20 procent van de DV voor deze voedingsstoffen per 1/4 kop. Folaat ondersteunt de functie van het immuunsysteem, de cardiovasculaire gezondheid en helpt rode bloedcellen te vormen. Mangaan is nodig voor het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en cholesterol.

Hartgezondheid bevorderen

 1. Naast een uitstekende bron van voedingsstoffen die de cardiovasculaire gezondheid ondersteunen, bevatten tuinbonen veel voedingsvezels en leveren ze 9 g per 1/4 kopje. Peulvruchten zoals limabonen zijn een bron van beide soorten voedingsvezels, oplosbaar en onoplosbaar, maar zijn bijzonder rijk aan oplosbare vezels. Het consumeren van oplosbaar, vezelrijk voedsel kan uw bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte helpen verbeteren. Oplosbare vezels zijn met name effectief bij het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte (low-density lipoprotein), meestal aangeduid als "slechte" cholesterol.

Hulpgewichtbeheer

 1. Tuinbonen bevatten ook veel eiwitten en bieden 10 g per portie van 1/4 kopje. Volgens een studie gepubliceerd in 2010 in het "European Journal of Clinical Nutrition", verloren mensen met overgewicht of obesitas die een calorie-gecontroleerd, eiwitrijk, vezelrijk dieet volgden meer gewicht dan die op een standaard calorie-gecontroleerde, high- koolhydraten, vetarm dieet. Deelnemers waren 89 vrouwen met overgewicht of obesitas in de leeftijd van 18 tot 65 jaar, die hun dieet gedurende 10 weken volgden. Deelnemers aan het eiwitrijke, vezelrijke dieet verloren niet alleen meer lichaamsgewicht en totaal vet, maar genoten ook van een lager totaal- en LDL-cholesterolgehalte. Met hun gecombineerde eiwit- en vezelgehalte kunnen tuinbonen helpen bij het afvallen.

 2. Tuinbonen bevatten ook veel eiwitten en bieden 10 g per portie van 1/4 kopje. Volgens een studie gepubliceerd in 2010 in het "European Journal of Clinical Nutrition", hebben mensen met overgewicht of obesitas die een calorie-gecontroleerd, eiwitrijk, vezelrijk dieet volgden, meer gewicht verloren dan die op een standaard calorie-gecontroleerd, high- koolhydraten, vetarm dieet. Deelnemers waren 89 vrouwen met overgewicht of obesitas in de leeftijd van 18 tot 65 jaar, die hun dieet gedurende 10 weken volgden. Deelnemers aan het eiwitrijke, vezelrijke dieet verloren niet alleen meer lichaamsgewicht en totaal vet, maar genoten ook van een lager totaal- en LDL-cholesterolgehalte. Met hun gecombineerde eiwit- en vezelgehalte kunnen tuinbonen helpen bij het afvallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407