Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van volkoren pasta?

Laag cholesterol en natrium

 1. Volkoren pasta of volkoren pasta, zoals spaghetti, is gemaakt van bloem die de hele graankorrel, de kiem, het endosperm en de zemelen bevat. Volkoren pasta is rijk aan veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid en bevat veel voedingsvezels, die de regelmaat bevordert en kan helpen het cholesterol te verlagen en kanker te helpen voorkomen.

Biedt energie

 1. Volkorenpasta is een koolhydraatrijk voedsel. Een kopje volkoren pasta, gekookt, levert ongeveer 37 gram koolhydraten. Volgens de Amerikaanse voedingsrichtlijnen voor Amerikanen moet 45 tot 65 procent van de calorieën die je consumeert afkomstig zijn van koolhydraten, met name complexe koolhydraten, zoals volle granen, groenten en peulvruchten. Macronutriënten, zoals koolhydraten, zijn die je dagelijks in grote hoeveelheden nodig hebt. Koolhydraten zijn de favoriete energiebron voor je spieren, rode bloedcellen en zenuwstelsel, volgens het McKinley Health Center van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign.

Voedselrijke

 1. Volkoren pasta bevat veel B-vitamines en mineralen, zoals koper, selenium, magnesium en mangaan. Geraffineerde of witte bloempasta, hoewel verrijkt met B-vitamines, is geen goede voedselbron voor mineralen. De B-vitamines zijn belangrijk voor een gezond zenuwstelsel en energiemetabolisme. Koper is nodig om bindweefsel, bloedcellen te vormen en de functie van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem te bevorderen. Selenium ondersteunt het immuunsysteem en de schildklierfunctie. Magnesium is essentieel voor het reguleren van de bloeddruk en het opbouwen van sterke, gezonde botten, terwijl mangaan helpt bij de botvorming en het metabolisme van koolhydraten en eiwitten.

Vezelvoordelen

 1. Volle granen bevatten veel voedingsvezels, wat de spijsvertering bevordert; helpt de bloedsuikerspiegel en cholesterolwaarden te verlagen; stimuleert regelmatige stoelgang en helpt bij gewichtsbeheersing. De Harvard School of Public Health meldt dat volle granen, zoals volkoren pasta, verbindingen bevatten die fyto-oestrogenen of plantaardige oestrogenen worden genoemd. Deze stoffen kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker te verminderen - vooral in combinatie met de mineralen in volle granen - zoals koper, selenium, magnesium en mangaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407