Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van zwarte azijn?

Belangrijke feiten

 1. Naast het gebruik als specerij in sushi en andere Aziatische gerechten, wordt zwarte azijn, ook bekend als bruine rijstazijn, in de Japanse en Chinese cultuur gebruikt als tonicum voor de gezondheid. Gemaakt van ongepolijste rijst, duurt zwarte azijn één tot drie jaar om te gisten. Tijdens dit proces wordt de azijn donkerder, worden de smaak en het aroma intenser en neemt het vitamine-, mineraal-, aminozuur- en andere voedingsgehalte toe, zeggen azijn- en Aziatische voedingsdeskundigen. Vanwege de gerapporteerde gezondheidsvoordelen maken veel in Japan en China een drankje dat is samengevoegd met zwarte azijn onderdeel van hun dagelijkse voeding.

General Health Tonic

 1. Gezondheidsexperts zeggen dat aminozuren en andere voedingsstoffen in zwarte azijn de effecten van melkzuurophoping in het bloed tegengaan, wat vermoeidheid, prikkelbaarheid, pijnlijke spieren en ziekten kan veroorzaken. Zwarte azijn ontgift het lichaam, brengt de pH-waarden in evenwicht en verbetert de spijsvertering, volgens "Healing with Whole Foods", geschreven door de Aziatische voedingsdeskundige Paul Pitchford. Van zwarte azijn wordt ook gezegd dat het het energieniveau verhoogt en de stemming verbetert. Onder verwijzing naar anekdotische verhalen schrijft Cal Orey in "The Healing Powers of Vinegar" dat zwarte azijn constipatie helpt verlichten en de sinusholtes vrijmaakt.

Cardiovasculaire voordelen

 1. Het hoge gehalte aan essentiële aminozuren in zwarte azijn is verantwoordelijk voor de positieve invloed ervan op de cardiovasculaire gezondheid, zeggen gezondheidsexperts. Zwarte azijn helpt de vorming van stoffen die bijdragen aan veroudering en plaque op de vaatwanden te voorkomen, schrijven John en Jan Belleme in "Japanese Foods That Heal", citeren studies van een Japanse onderzoeker. Het verwarmende karakter van zwarte azijn verbetert de bloedstroom en verbetert de bloedsomloop, schrijft Pitchford. Voedingsexperts zeggen ook dat zwarte azijn een remedie kan zijn tegen hoge bloeddruk.

Actuele genezing

 1. In zijn boek bevat Orey anekdotes die beweren dat zwarte azijn, plaatselijk wordt gebruikt als een huidverband, helpt bij het genezen van gebroken botten en het verlichten van pijn bij verstuikingen. Zwarte azijn desinfecteert ook snijwonden en insectenbeten en is gebruikt om voetschimmel te genezen, schrijven John en Jan Belleme. In 'Azijn van de wereld'. auteur Lisa Solieri schrijft dat Aziatische culturen rijstazijn hebben gebruikt als conserveermiddel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407