Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van zwemmen voor kinderen?

Potentiële

 1. Uw kind leren zwemmen en hem aanmoedigen regelmatig te zwemmen, kan aanzienlijke voordelen voor zowel zijn gezondheid als zijn veiligheid hebben. Vooral op een warme dag is zwemmen een manier om koel te blijven en tegelijkertijd een gezond niveau van lichamelijke en sociale activiteit te stimuleren. Neem uw kinderen in de koudere maanden naar binnenzwembaden om het hele jaar door een actieve levensstijl te promoten. Zwemmen biedt een effectievere training dan sommige andere activiteiten.

Veiligheid

 1. Volgens KidsHealth.org is verdrinking de tweede belangrijkste doodsoorzaak voor mensen tussen de 5 en 24 jaar. Door uw kind te leren zwemmen, wordt hij niet alleen een sterkere zwemmer, maar ook waardevolle ervaring opdoen in het water. Deze ervaring vermindert het risico op een noodgeval aanzienlijk als uw kind per ongeluk in een onbewaakt zwembad valt of in diep water wordt getrokken door een scheurstroom op het strand.

Fysieke gezondheid

 1. Volgens 24 Hour Fitness is zwemmen een uitstekende cardiovasculaire training die de gezondheid van hart en longen bevordert, de kracht en flexibiliteit verbetert, het uithoudingsvermogen verhoogt en zelfs het evenwicht en de houding verbetert. Bovendien is zwemmen een manier om obesitas bij kinderen te voorkomen, wat in verband staat met juveniele diabetes, merkt de Centers for Disease Control and Prevention op. Zwemmen belast ook gewrichten en bindweefsels minder dan andere vormen van lichaamsbeweging.

Emotionele gezondheid

 1. Uw kind aanmoedigen om te zwemmen kan ook zijn mentale en emotionele gezondheid verbeteren. Het natuurlijke drijfvermogen van het water is meer ontspannend dan andere soorten oefeningen, merkt 24 Hour Fitness op. Bovendien ontdekte de CDC dat mensen de neiging hebben om gedurende langere tijd tijdens het zwemmen te sporten. Zwemmen kan ook de algemene gemoedstoestand verbeteren en depressie helpen bestrijden, merkt de CDC op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407