Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn FODMAP's? De sleutel tot het genezen van IBS?

 1. FODMAPs is een acroniem voor een verzameling voedselmoleculen (meestal suikers) die koolhydraten met korte ketens zijn, zowel fermenteerbaar als slecht opgenomen in de darm. Als je de term "FODMAP's" de laatste tijd niet op het werk of in de sportschool hebt gehoord, zul je dat waarschijnlijk snel genoeg doen.

 2. FODMAPs staat in wezen voor fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen. Dit zijn specifieke suikers die in voedsel voorkomen, zoals fructose, lactose, fructanen, galactanen en polyolen. Omdat ze niet volledig door het menselijk lichaam worden opgenomen, worden ze gemakkelijk gefermenteerd door darmbacteriën en kunnen ze belangrijke gastro-intestinale problemen veroorzaken.

 3. Een team aan de in Australië gevestigde Monash University, onder leiding van professor Peter Gibson en onder wie Dr. Sue Shepherd en anderen, ontwikkelde het low FODMAP-dieet. Het ...

 4. Leverde het eerste bewijs dat een Low FODMAP-dieet IBS-symptomen verbetert. Prikkelbare darm syndroom (IBS) is een veel voorkomende functionele gastro-intestinale aandoening die een op de zeven Australische volwassenen treft en komt ook veel voor in de VS, Europa en veel Aziatische landen ... Het onderzoeksteam van Monash University heeft een dieet ontwikkeld om de gastro-intestinale symptomen geassocieerd met IBS / FGID gericht op een groep koolhydraten genaamd FODMAP's. Huidig ​​onderzoek suggereert sterk dat deze groep koolhydraten bijdraagt ​​aan IBS / FGID-symptomen.

IBS FODMAP's begrijpen

 1. Gewoonlijk duiden symptomen als buikpijn, opgeblazen gevoel, gas en veranderde darmgewoonten (variërend van constipatie tot diarree) op IBS. De primaire oorzaak van IBS is echter onbekend, wat heeft bijgedragen aan zijn mysterieuze aard. (2)

 2. Sinds enkele jaren is gluten een veel voorkomende zondebok voor IBS, omdat het elimineren ervan een groeiende behandeling of aanpak was voor alle darm- en spijsverteringsproblemen, maar deze aanpak is niet altijd nodig of geschikt voor elke IBS-patiënt. (3)

 3. Een van de eerste artikelen om de glutentheorie in vraag te stellen, werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Allergy and Asthma Reports door Australische onderzoekers die met hun onderzoek uit 2013 een aantal serieuze golven maakten: "Is gluten een oorzaak van gastro-intestinale Symptomen bij mensen zonder coeliakie? "

 4. Na het herhalen van een gerandomiseerde controleproef die leek te suggereren dat gluten de GI-symptomen erger maakten, konden de wetenschappers van de Monash University niet bevestigen dat "Patiënten met zelf waargenomen NCGS [!glutengevoeligheid zonder coeliakie

 5. Dat betekent dat veel mensen die geloven dat ze gluten-intolerant zijn, mogelijk andere GI-problemen hebben die te maken hebben met FODMAP's, en niet specifiek gluten.

 6. Het volgende ding weet je, deze studie ging viral en FODMAP's werden op de kaart gezet.

 7. Al jaren vullen we onze voorraadkasten met oude granen zoals quinoa en glutenvrije producten en hebben we de manier waarop we voedsel benaderen nauwgezet getransformeerd om het tarwe-eiwit te vermijden dat nu (vermoedelijk) vrijwel geen effect op onze gezondheid. Voor sommigen was dit een verwoestende levensverandering en voor anderen slechts een kleine ergernis.

 8. Meer onderzoek is nog steeds nodig, en de jury is nog steeds uit, dus gooi je glutenvrije levensstijl nog niet weg. Omdat onderzoek over dit onderwerp licht blijft werpen, is er nog steeds een goede reden om tarwe en de meeste granen voor bepaalde mensen te vermijden. Als glutenvrij gaan je problemen niet heeft opgelost, kun je misschien kijken naar het volgen van een low FODMAP-dieet en kijken of FODMAP's de oorzaak zijn in jouw geval.

Low FODMAPs dieet om IBS SIBO te behandelen

 1. Dezelfde Australische onderzoekers gingen op zoek naar de echte oorzaak van GI-klachten en lijken erop te vertrouwen dat de daders vergistbaar zijn, oligo-, di-, monosacchariden en polyolen; beter bekend als "FODMAP's". (5)

 2. Het team nam 37 patiënten met NCGS en IBS en voerde een dubbelblinde cross-over studie uit waarbij ze allemaal een gereduceerd FODMAP-dieet kregen en vervolgens elke persoon willekeurig toegewezen aan een van de drie groepen: high-gluten, low-gluten en een controledieet zonder gluten gedurende twee weken. De resultaten waren verbluffend:

 3. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift Gastroenterology, ontdekte vergelijkbare resultaten. Testen om te zien hoe het typische westerse dieet het deed tegen één laag FODMAP's, namen de onderzoekers 30 patiënten met PDS en acht gezonde mensen die fungeerden als de "controlegroep" en verdeelden ze willekeurig in twee groepen gedurende 21 dagen: een die minder dan 0,5 gram FODMAP's per maaltijd en eentje die "gewoon" voedsel at. (6)

 4. De deelnemers beoordeelden hun dagelijkse symptomen op een schaal van 0-100. Aan het einde van de drie weken rapporteerden ze een gemiddelde score van 22,8 in vergelijking met de 44,9 die bij het typische Australische dieet werd geleverd - waarbij ze hun gebruikelijke opgeblazen gevoel, gas en buikpijn letterlijk met 50 procent verminderden. Bedenk eens wat dit kan betekenen voor mensen met IBS over de hele wereld.

 5. Allison Siebecker, ND, MSOM, L.Ac heeft vergelijkbare resultaten gezien in haar praktijk met betrekking tot bacteriële overgroei in de dunne darm (aangeduid als SIBO) - een aandoening die wordt gedefinieerd als "de abnormale groei in de dunne darm van bacteriën die normaal alleen in de dikke darm worden gevonden. " (7) Intiem verbonden, veroorzaakt SIBO vaak symptomen die erg lijken op IBS en is het betrokken bij de ziekteprocessen die IBS veroorzaken. Op zijn beurt heeft IBS daadwerkelijk aangetoond dat het SIBO veroorzaakt.

 6. Dr. Siebecker is hoofdzakelijk ontworpen om voedselbronnen (voornamelijk koolhydraten) voor schadelijke bacteriën te beperken en adviseert dat de "gevestigde SIBO-behandelingsdieet het specifieke koolhydraatdieet (SCD), het darm- en psychologiesyndroomdieet zijn" (Gaps Diet), het Low Fodmap Diet (LFD) of een combinatie van deze diëten zoals SCD + LFD. " (8)

 7. Om de controle over hun symptomen te krijgen zonder het gebruik van medicijnen of een operatie te ondergaan, beveelt Patsy Catsos, MS, RD aan dat een FODMAP-eliminatiedieet gedurende twee weken wordt gedaan. (9) Vervolgens beveelt ze aan je lichaam opnieuw uit te dagen met één FODMAP-item tegelijk, totdat je bij het uiteindelijke dieet komt dat alle voedingsmiddelen bevat die goed worden verdragen. Iedereen met IBS en SIBO zal in staat zijn om de triggers te achterhalen en hun situatie onder controle te krijgen binnen een relatief korte periode.

 8. De hoop dat dit patiënten IBS en SIBO oplevert, kan niet genoeg worden benadrukt. Vaak heb ik vragen gehoord over waarom IBS en spijsverteringsproblemen niet worden verlicht nadat een persoon gluten heeft opgegeven. Vaak blijkt een low FODMAP-dieet precies het antwoord te zijn waar deze mensen naar op zoek zijn.

Low FODMAPs Dieet: voedsellijsten

 1. Het is belangrijk op te merken dat deze lijst niet alle voedingsmiddelen bevat die wel en niet kunnen worden gegeten in het low FODMAP-dieet. Ik raad je aan je diëtist en de Low FODMAP Dieet-app van Monash University te raadplegen als je je afvraagt ​​welke voedingsmiddelen aan de richtlijnen voldoen. [! 60337 => 1140 = 4!

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c