Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke groenten of fruit bevatten behalve bananen veel kalium?

Bananenporties en opgeblazen gevoel

 1. Kalium is een "macromineraal", samen met calcium, chloride, magnesium, fosfaat en natrium, volgens de Merck Manuals Online Medical Library. Macromineralen dienen als elektrolyten, geleiden elektrische impulsen in het lichaam en zijn vereist voor bot-, spier-, hart- en hersenfunctie en om het zuur-base evenwicht te handhaven. Een gezond voedingspatroon met een verscheidenheid aan groenten en fruit kan uw dagelijkse behoefte aan kalium leveren, dat is 4.700 milligram per dag, zoals gemeld door het Linus Pauling Institute.

Fruits

 1. De National Institutes of Health adviseert goede fruitbronnen van kalium, waaronder alle citrusvruchten, bananen, meloen, vijgen, frambozen, aardbeien, pruimen, kiwi, druiven, abrikozen, tomaten en noten. Een middelgrote banaan bevat 422 milligram kalium; een portie gedroogde pruimen bevat 637 milligram en een portie amandelen van 1 ons bevat 200 milligram kalium.

Groenten

 1. Veel groenten zijn goede bronnen van kalium, waaronder groene bladgroenten zoals broccoli, snijbiet, mosterdgroenten, raapstelen, boerenkool, boerenkool, romaine en spinazie. Bonen, zoals lima, pinto, nier, linzen en sperziebonen, zijn goede bronnen. Aardappelen en komkommers zijn ook goed, vooral als je hun schil eet. Een medium gepofte aardappel, met schil, bevat 926 milligram kalium; een 1/2 kopje portie limabonen bevat 485 milligram en een 1/2 kopje portie spinazie heeft 420 milligram. Andere goede plantaardige bronnen zijn selderij, erwten, spruitjes, bieten, asperges, paprika, bloemkool, kool, zoete aardappelen, winter- en zomerpompoenen en aubergine.

Supplementen

 1. Te veel kalium hebben wordt hyperkaliëmie genoemd; te weinig hebben wordt hypokaliëmie genoemd. De kaliumbalans wordt beïnvloed door de hoeveelheden natrium en magnesium in uw bloed. Volgens het University of Maryland Medical Center kan een zoutrijk dieet de behoefte aan kalium verhogen. Kalium is beschikbaar in supplementen en is vaak een component van multivitaminen. Het is echter het beste om met uw arts te praten voordat u supplementen inneemt, omdat te veel kalium even gevaarlijk is als te weinig.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407