Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke soorten voedsel eten ze in Italië?

Andere voedingsstoffen

 1. De meeste mensen associëren voedsel uit Italië met spaghetti of pizza, maar er zijn veel meer voedsel dat Italianen bereiden en eten. Sophie Braimbridge en Joanne Glynn, auteurs van 'Food of Italy', melden dat Italianen voedsel serieus nemen. Het Italiaanse dieet wordt als vrij gezond beschouwd vanwege de opname van voedingsrijke groenten en calciumrijke kazen. Meer informatie over het voedsel dat in Italië wordt gegeten, kan je inspireren om nieuwe gerechten uit het land te proberen.

Groenten

 1. Voedzame groenten zijn de basis van veel populaire Italiaanse gerechten, merkt Fabio Parasecoli op, auteur van 'Food Culture in Italy'. Minestronesoep is een beroemd Italiaans gerecht dat veel verschillende soorten groenten bevat, zoals wortelen, selderij, kool en bonen. Tomaten zijn de basis voor veel sauzen die in de Italiaanse keuken worden gebruikt, waaronder marinara en bologonese. Aardappelen zijn een ander belangrijk voedsel dat wordt gebruikt om pasta's en soepen te bereiden. Parasecoli suggereert dat groenten belangrijk zijn in de Italiaanse keuken omdat ze gemakkelijk en goedkoop te telen waren toen Italië door economische moeilijkheden ging. Dankzij hun gezondheidsvoordelen kunnen ze zelfs in het heden een steunpilaar van de Italiaanse keuken blijven.

Pasta

 1. Pasta is de ster van veel populaire Italiaanse gerechten. De traditionele methode voor het bereiden van pasta is tarwebloem combineren met eieren en water om een ​​zacht deeg te maken dat wordt gevormd in verschillende vormen, afhankelijk van het gerecht dat wordt bereid. Platte pasta wordt gebruikt om fettucine of lasagne te maken, en buisvormige pasta's, zoals ziti, worden gebruikt om gevulde pasta's te maken. Kleine pastavormen, zoals orzo, zijn opgenomen in veel soepen afkomstig uit Italië. Pasta wordt ook gebruikt om desserts te maken. Platte vierkanten pastadeeg worden gevuld met suiker en kruiden en samengeperst om zoete versies van ravioli of canneloni te maken.

Kaas

 1. Italiaanse kazen, zoals Parmigianno Reggiano en Parmesan, zijn belangrijke toevoegingen aan veel Italiaanse gerechten. Veel pasta's worden bestrooid met geraspte kaas vlak voor het opdienen. Romige kaas, zoals ricotta, is gelaagd tussen noedels om lasagne te maken of is opgenomen in gevulde pasta's zoals ravioli. Pizza is een ander voedsel dat veel voorkomt in Italië en bevat geraspte of gesneden kaas. Kaas wordt ook toegevoegd aan veel Italiaanse salades en soepen. Gesneden of in blokjes gesneden kaas wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht als aanvulling op gesneden vlees, brood en olijven. Vaak wordt kaas geserveerd eenvoudig besprenkeld met olijfolie en een kleine hoeveelheid zout en peper.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407