Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke voedingsmiddelen bevatten glucosamine?

Overige informatie

 1. Supplementen met glucosamine zijn veelvuldig gebruikt om de symptomen van artrose te bestrijden. Volgens de National Institutes of Health verlicht glucosamine effectief pijn, zwelling en stijfheid bij mensen met deze chronische en slopende aandoening. De voordelen ervan zijn het meest overtuigend aangetoond voor mensen met milde tot matige vormen van artrose die de knieën aantasten. Hoewel er weinig natuurlijke voedselbronnen van glucosamine zijn, zijn sommige producten versterkt om medicinaal actieve hoeveelheden van de verbinding te bevatten.

Schaaldieren

 1. De meeste glucosaminesupplementen zijn gemaakt van de exoskeletten of buitenschalen van schaaldieren. Eetbare schaaldieren zoals garnalen, kreeft, krab en langoesten kunnen sporen van glucosamine in hun schalen en staarten opleveren. In de meeste westerse culinaire tradities worden deze harde exoskeletten weggegooid omdat ze moeilijk te kauwen en te verteren zijn. U kunt het exoskelet gebruiken door het grondig te malen en het te mengen in soepen, stoofschotels, pastasauzen en stoofschotels. Merk op dat schaaldierenvlees weinig tot geen glucosamine bevat. Je kunt geen medicinale hoeveelheden van de verbinding consumeren door alleen het vlees van het dier te eten.

Slachtafval

 1. Glucosamine komt van nature voor in alle vormen van gezond kraakbeen. De oren, snuit en gewrichtsweefsels van een afgeslacht dier bevatten glucosamine, maar deze taaie vormen met weinig voedingsstoffen worden in de Verenigde Staten zelden geconsumeerd. Traditioneel boerenvlees en worst, zoals varkenskaas, kunnen sporen van glucosamine opleveren. Kraakbeenafval kan ook worden gebruikt in stoofschotels of soepen.

Overwegingen

 1. Verschillende gespecialiseerde voedingsdranken bevatten toegevoegde glucosamine, vaak naast chondroïton, methylsulfonylmethaan of MSM, of een andere verbinding ondersteunende verbinding. Het University of Maryland Medical Center adviseert een totale inname van 1500 mg per dag glucosaminesulfaat of hydrochloride, de vormen van glucosamine die het meest worden gebruikt om voedingsmiddelen en dranken te versterken, evenals hetzelfde type dat u in veel supplementen vindt. Vanwege het mogelijke risico van onverwachte bijwerkingen en interacties tussen geneesmiddelen, is het verstandig om een ​​arts of geregistreerde diëtist te raadplegen voordat u verrijkte speciale voedingsmiddelen op permanente basis gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407