Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zal een plotselinge vleesontgifting me ziek maken?

Voorbeeldmaaltijd

 1. Een vegetarisch of veganistisch dieet kiezen kan veel voordelen bieden, zowel voor uw gezondheid als voor uw portemonnee. Een plantaardig dieet geeft je een ton voedingsstoffen voor heel weinig calorieën - en afhankelijk van waar je woont, kan het ook veel minder kosten dan het kopen van vlees. Het eenvoudig en plotseling opgeven van sommige of alle dierlijke producten kan onverwachte bijwerkingen hebben, dus zorg ervoor dat u de basisbeginselen van gezonde vegetarische maaltijdplanning begrijpt om ervoor te zorgen dat uw overgang net zo leuk en gezond als effectief is.

 1. Er zijn veel goede redenen om vegetariër te worden, volgens de experts van de Harvard Medical School. Onder hen zijn een verlaagd risico op hartaandoeningen, bepaalde vormen van kanker en diabetes type 2. Dit hangt natuurlijk af van of je een mager, voedzaam dieet eet of gewoon vlees opgeeft ten gunste van pizza, snacks en pasta met vette sauzen. Geregistreerde diëtist Carrie Woodruff van Utah University Health Care is het daarmee eens, wat aangeeft dat vegetariërs die een goed gepland dieet eten ook een lager risico op nieraandoeningen hebben en de neiging hebben een lagere body mass index te hebben, hoewel het vetpercentage een betere richtlijn is voor uw gezonde gewicht. Voordat u besluit over een detox voor vlees, moet u echter weten wat u kunt verwachten en hoe u eventuele symptomen kunt behandelen.

Symptomen van gewone vleesonttrekking

 1. De meest voorkomende plantaardige detox-symptomen worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine B-12, volgens de zorgverleners van het Rush University Medical Center. Vitamine B12 helpt uw ​​lichaam hemoglobine te produceren, een cruciaal onderdeel van rode bloedcellen die zuurstof door uw longen en in uw bloedbaan voeren, waar de zuurstof door elk deel van uw lichaam wordt gebruikt. Sommige tekenen van milde vitamine B12-tekort zijn een brandend gevoel in je tong of voeten, cognitieve stoornissen, constipatie en evenwichtsproblemen.

 2. Lage ijzergehaltes kunnen ook optreden wanneer u voor het eerst een vegetarisch of veganistisch dieet start. Het eerste teken van een ernstig ijzertekort is plotseling en merkbaar haarverlies. Andere symptomen zijn duizeligheid, hoofdpijn en een koud gevoel zonder duidelijke reden.

 3. Eiwitten, vooral van vlees, gevogelte en vis, hebben meer tijd nodig om te verteren dan andere voedingsstoffen, waardoor u zich na een maaltijd langer vol voelt. Het wegsnijden kan betekenen dat je vaker honger hebt. Voeg eiwitten toe aan je maaltijden in de vorm van noten en zaden, en plan vooruit voor mager en gezond tussendoortje.

Volledige voeding krijgen zonder vlees

 1. Eiwit is het belangrijkste onderdeel van uw dieet, volgens Metro. Dit komt omdat eiwit bestaat uit aminozuren, de bouwstenen voor cellen. Dierlijke eiwitten bevatten alle 10 aminozuren die je lichaam niet kan produceren, terwijl andere voedingsmiddelen slechts een gedeeltelijke lijst bevatten. Daarom is het combineren van voedsel zo belangrijk, hoewel je niet alle 10 essentiële aminozuren bij elke maaltijd nodig hebt. Ervoor zorgen dat je de volledige set op een dag opneemt, werkt prima.

 2. De belangrijkste voedingsstoffen waarop u moet letten bij een veganistische detox, zijn volgens de gezondheidsliefhebbers bij Women Working vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer en zink. Je beste vleesloze bronnen voor vitamine B12 zijn amandelmelk, kokosmelk, sojaproducten, voedingsgist en supplementen. Vitamine D zit vooral in zuivelproducten en zeevruchten zoals haring, oesters, zalm, sardines en tonijn, die je niet zullen helpen als je vegan bent. Eet in dat geval veel verrijkte ontbijtgranen, champignons, havermout, sojamelk en sinaasappelsap. De beste manier om meer ijzer in uw dieet te krijgen, is door uw inname van zowel spinazie als bonen te verhogen. Vitamine C helpt je lichaam ijzer op te nemen, dus voeg stukjes sinaasappel toe aan je spinaziesalade of kook je bonen met uien en tomaten.

 3. Eiwit is het belangrijkste onderdeel van uw dieet, volgens Metro. Dit komt omdat eiwit bestaat uit aminozuren, de bouwstenen voor cellen. Dierlijke eiwitten bevatten alle 10 aminozuren die je lichaam niet kan produceren, terwijl andere voedingsmiddelen slechts een gedeeltelijke lijst bevatten. Daarom is het combineren van voedsel zo belangrijk, hoewel je niet alle 10 essentiële aminozuren bij elke maaltijd nodig hebt. Ervoor zorgen dat je de volledige set op een dag opneemt, werkt prima.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407