Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn champignons goed voor u?

Meeneem

 1. Champignons zijn er in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Degenen die niet giftig zijn, zijn behoorlijk gezond en ook lekker.

 2. Al vele jaren worden ze gebruikt vanwege hun unieke vermogen om smaak toe te voegen in de keukens van veel verschillende culturen. Hoewel ze in feite schimmels zijn, worden champignons samengevoegd in de groentecategorie voor kookdoeleinden. Met champignons kunt u extra smaak toevoegen zonder natrium of vet.

 3. Giftige paddenstoelen kunnen in het wild moeilijk te identificeren zijn, dus u moet altijd bij een betrouwbare supermarkt of markt kopen. De meest voorkomende soorten gevonden in supermarkten zijn:

 4. Ze hebben elk een unieke uitstraling en smaak.

 5. Zorg er bij het kiezen van uw paddenstoelen voor dat ze stevig aanvoelen, niet vochtig aanvoelen en schimmelvrij zijn. Ze kunnen ongeveer vijf dagen in een papieren zak in de koelkast worden bewaard. Veeg het vuil eraf en spoel ze licht af wanneer u klaar bent om ze te gebruiken.

Nutritionele voordelen van het eten van champignons

 1. Je kunt niet verkeerd gaan met champignons. Ze zijn vetvrij, natriumarm, caloriearm en cholesterolvrij. Ze zitten ook boordevol vezels, vitamines en mineralen. Voedingsvoordelen variëren afhankelijk van het type paddestoel. Maar over het algemeen zijn ze een goede bron van de volgende voedingsstoffen.

 2. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen die aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker kunnen veroorzaken. Ze beschermen je ook tegen veroudering en stimuleren je immuunsysteem. Champignons zijn rijk aan de antioxidant genaamd selenium. In feite zijn ze de beste bron van het mineraal in het gangpad.

 3. Beta-glucan is een vorm van oplosbare voedingsvezels die sterk is gekoppeld aan het verbeteren van cholesterol en het stimuleren van de gezondheid van het hart. Het kan ook uw lichaam helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren, waardoor het risico op diabetes type 2 wordt verminderd. Aangenomen wordt dat oester- en shiitake-paddenstoelen de meest effectieve bèta-glucanen hebben.

 4. Champignons zijn rijk aan de B-vitamines: riboflavine, niacine en pantotheenzuur. De combinatie helpt de gezondheid van het hart te beschermen. Riboflavine is goed voor rode bloedcellen. Niacine is goed voor het spijsverteringsstelsel en voor het behoud van een gezonde huid. Pantotheenzuur is goed voor het zenuwstelsel en helpt het lichaam de hormonen aan te maken die het nodig heeft.

 5. Koper helpt uw ​​lichaam om rode bloedcellen aan te maken, die worden gebruikt om zuurstof over het hele lichaam te leveren. Het mineraal is ook belangrijk voor andere processen in het lichaam, zoals het behoud van gezonde botten en zenuwen. Zelfs na het koken kan een portie champignons van 1 kop ongeveer een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid koper bevatten.

 6. Kalium is uiterst belangrijk als het gaat om de hart-, spier- en zenuwfunctie. Er zit ongeveer evenveel kalium in 2/3 kop gekookte Portobello-paddestoel als in een middelgrote banaan.

Paddestoelen eten

 1. Champignons zijn ongelooflijk veelzijdig. Je kunt ze op zoveel manieren bereiden en combineren met tonnen verschillende ingrediënten. Snijd ze rauw in plakjes en gooi ze in een salade, grill ze, bak ze of braad ze. Voeg ze toe aan soepen, sandwiches, wraps, stoofschotels en Italiaanse gerechten. Champignons werken goed als bijgerecht, of als het hoofdgerecht voor vegetariërs. Portobello-champignons worden vaak geserveerd als "hamburgers" of "steaks" vanwege hun vlezige textuur.

 2. Probeer champignons op verschillende manieren met deze gezonde recepten.

 3. Als je nu niet veel paddestoelen eet, zijn ze zeker de moeite van het verkennen waard. Experimenteer met verschillende recepten en voeg extra voedingsstoffen toe aan uw maaltijden.

 4. Champignons zijn ongelooflijk veelzijdig. Je kunt ze op zoveel manieren bereiden en combineren met tonnen verschillende ingrediënten. Snijd ze rauw in plakjes en gooi ze in een salade, grill ze, bak ze of braad ze. Voeg ze toe aan soepen, sandwiches, wraps, stoofschotels en Italiaanse gerechten. Champignons werken goed als bijgerecht, of als het hoofdgerecht voor vegetariërs. Portobello-champignons worden vaak geserveerd als "hamburgers" of "steaks" vanwege hun vlezige textuur.

 5. Probeer champignons op verschillende manieren met deze gezonde recepten.

 6. Als je nu niet veel paddestoelen eet, zijn ze zeker de moeite waard om te verkennen. Experimenteer met verschillende recepten en voeg extra voedingsstoffen toe aan uw maaltijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407