Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn datums goed voor u? Hier # x27; s Wat u moet weten.

Zo eet de rest van de wereld brood

 1. Zoek tegenwoordig bijna elk gezond dessert op en je vindt er recepten vol met datums. Het uberzoete en plakkerige fruit bevindt zich in brownies, koekjes, mueslirepen, karamel, ijs, pudding en taarten. En als je met name een paleo-dieet volgt, lijkt elk dessertrecept te beginnen met 1 1/2 kopjes gehakte medjool-dadels.

 2. Maar hoewel datums worden aangeprezen als een natuurlijke zoetstof zonder schuldgevoel, hoeveel beter zijn ze eigenlijk in vergelijking met de gewone verfijnde dingen? We gaan alles uitzoeken.

Kun je gewoon eindeloos veel dadels in één keer eten?

 1. Nou, dat kan, maar het zou geen goed idee zijn.

 2. Wordt gebruikt als nietje en als feestvoedsel in het Midden-Oosten, het primaire gebied waar ze worden verbouwd, dadels zijn rijk aan voedingsstoffen en calorieën. Ze zitten boordevol kalium, B6, niacine en vezels, en ze bevatten ook een kleine hoeveelheid ijzer (wat vaak moeilijk is voor plantaardige lijners). Dat is geweldig nieuws.

 3. Maar een enkele datum is 70 tot 80 procent suiker en een medjool-datum bevat 16 gram suiker en 67 calorieën. Eet vier en je hebt 268 calorieën en 64 gram suiker. Dat is niets om naar te kijken.

 4. Om dat in perspectief te plaatsen, heeft 100 gram van 60 procent pure chocolade minder suiker, ongeveer 37 gram, dan 100 gram medjool-dadels (ongeveer vier dadels), die 67 gram suiker bevat.

 5. Er is echter goed nieuws voor date-liefhebbers. Datums hebben een lage glycemische lading, wat betekent dat in tegenstelling tot geraffineerde suikers, ze geen enorme bloedsuikerpieken zullen veroorzaken op dezelfde manier als een plakje driedubbele chocoladetaart.

Waarom zijn dadels zo populair in plantaardige desserts?

 1. De meeste gebakken producten gebruiken een combinatie van bloem, eieren, suiker en boter om een ​​deeg of beslag te vormen, smelten samen en vormen iets lekkers, en dadels kunnen een effectieve vervanging zijn voor elk van die ingrediënten in verschillende gevallen.

 2. Eieren worden over het algemeen gebruikt als bindmiddel (d.w.z. iets dat de andere ingrediënten bij elkaar houdt), maar wanneer u een plantaardig dieet volgt, zijn dadels een handig alternatief. De zoetheid van dadels kan ook geraffineerde suiker vervangen en hun vocht kan soms boter nabootsen. Bovendien kunnen dadels soms ook een deel van het werk van bloem doen, wat handig is in het paleodieet dat gluten schuwt.

 3. "Datums kunnen bijvoorbeeld het [!bindende

 4. Hun tweeledige doel als natuurlijke zoetstof en bindmiddel maakt dadels een ideale keuze en legt uit waarom ze alomtegenwoordig zijn in paleo-traktaties.

Welke soorten datums zijn het beste?

 1. Je hebt waarschijnlijk gehoord van medjool-datums en misschien, als datums iets voor jou zijn, zelfs de deglet noor, maar er zijn niet alleen twee soorten datums. Er zijn meer dan 2.000 soorten, elk met een duidelijk textuur- en smaakprofiel.

 2. Enkele andere veel voorkomende datums die in de VS beschikbaar zijn, zijn de barhee, die een delicate, ultrazoete en stroopachtige textuur heeft die geweldig is voor een flinke dosis energiehulp na de training.

 3. Terwijl zowel de medjool als de deglet noor uitstekend zijn om te bakken, kies je de thoory (bekend als de brooddatum) voor een alternatief met een nootachtige smaak in een brownierecept of paleo-snoepje voor dat toegevoegde kleverige karamel hit.

 4. "Ik hou van deglet noor dadels vanwege hun niet al te zoete, nootachtige smaak. Ze zijn een beetje droger en steviger dan medjools, dus ze zijn geweldig om te koken omdat ze hun vorm goed behouden ," ze zei. "Voor iets hartigs, probeer dadels in te pakken met spek en ze in de oven te roosteren. Probeer voor iets zoets dadels met mascarpone en vul ze gekoeld aan."

 5. Als u nog niet met dadels hebt geprobeerd, probeer deze recepten dan eens.

 6. Je hebt waarschijnlijk gehoord van medjool-datums en misschien, als datums iets voor jou zijn, zelfs de deglet noor, maar er zijn niet alleen twee soorten datums. Er zijn meer dan 2000 soorten, elk met een duidelijk textuur- en smaakprofiel.

 7. Enkele andere veel voorkomende datums die in de VS beschikbaar zijn, zijn de barhee, die een delicate, ultrazoete en stroopachtige textuur heeft die geweldig is voor een flinke dosis energiehulp na de training.

 8. Terwijl zowel de medjool als de deglet noor uitstekend zijn om te bakken, kies je de thoory (bekend als de brooddatum) voor een alternatief met een nootachtige smaak in een brownierecept of paleo-snoepje voor dat toegevoegde kleverige karamel hit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407