Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn de ontbijtkommen van Dunkin gezond?

De afhaalmaaltijden

 1. De koffie- en donutketen breidt haar menu uit in een poging om gezondheidsbewuste klanten met twee nieuwe ontbijtkommen voor een beperkte tijd op deelnemende locaties aan te trekken.

 2. Eerst liet Dunkin Donuts van hun naam vallen, een teken dat ze hun imago wilden uitbreiden buiten een hotspot voor koffie en donuts.

 3. Nu introduceren ze ontbijtproducten die mijlen verwijderd zijn van de suikerrijke lekkernijen die het bedrijf in 1950 lanceerden - dat wil zeggen, kilometers verwijderd, althans wat voeding betreft.

 4. Hun meest recente lancering, Dunkin 'Bowls, zijn ontbijtkommen vol eiwitten die zijn ontworpen om mensen aan te trekken die op zoek zijn naar gezonde opties voor hun maaltijd met het gemak dat Dunkin' kan bieden .

Zijn Dunkin's Bowls echt gezond?

 1. Dunkin 'lanceerde hun Bowls-selecties met twee opties.

 2. De Egg White Bowl is gemaakt met eiwitten, spinazie, geroosterde aardappelen, cheddarkaas en gekarameliseerde uien. Het komt met 14 gram eiwit, 250 calorieën en 19 gram koolhydraten.

 3. "Ik denk dat dit een gezond begin van je dag is", zegt Natalie Rizzo, MS, RD, auteur van de No-Brainer Nutrition Guide voor elke hardloper. "De eiwitten bieden veel eiwitten en de spinazie, aardappelen en uien bevatten vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. De 14 gram eiwitten helpen je de hele ochtend vol te blijven."

 4. De Egg White Bowl kan als geheel 30 vriendelijk worden beschouwd met een eenvoudige blik op de ingrediëntenlijst. U hoeft alleen maar te vragen dat de kaas wordt verwijderd.

 5. Vegetarische eters kunnen ook van deze optie genieten, zolang je een vegetariër bent die eieren eet.

 6. De Sausage Scramble Bowl is een beetje steviger. Het is gemaakt met roerei, worst, gesmolten cheddar jack kaas, paprika en uien. Dat brengt het totale voedingswaarde op 21 gram eiwit, 450 calorieën en 11 gram koolhydraten.

 7. "Over het algemeen raad ik af om de dag met worst te beginnen, omdat deze vrij rijk is aan verzadigd vet en natrium," zegt Rizzo. "Als je 's ochtends een kom met worst hebt, voel je je misschien zwaarder en vermoeid dan dat je langdurige energie krijgt."

 8. Ondanks veel keto-vriendelijk voedsel, zou de worst scramble bowl waarschijnlijk niet in staat zijn om een ​​keto-ontbijt te snijden vanwege de 11 gram koolhydraten. (Keto-eters proberen hun dagelijkse hoeveelheid koolhydraten onder de 20 gram te houden.)

 9. Zelfs in sommige van die koolhydraten wordt rekening gehouden met de pepers en uien, die het totale netto koolhydraten een beetje zouden verminderen, deze ontbijtkomoptie is misschien nog steeds te hoog voor de meeste keto-eters.

 10. Voor algemene koolhydraatarme eters (die bijvoorbeeld ongeveer 50 gram koolhydraten per dag vasthouden), kan dit echter een geweldige optie zijn.

 11. "Beide kommen hebben aanzienlijk lagere totale koolhydraten dan een bagel- of ontbijtsandwich van Dunkin '," zegt Lainey Younkin, MS, RD, LDN, oprichter van Lainey Younkin Nutrition. "Maar de vezel is ook laag, slechts één gram in de Scramble Bowl en twee gram in de Egg White Bowl."

 12. Vezel, net als eiwitten, is nuttig om honger tussen maaltijden te voorkomen. Het vult en verteert langzaam, dus het is ideaal om voedsel te kiezen dat een gezonde dosis vezels bevat.

 13. De kommen kunnen aantrekkelijk zijn voor consumenten die veel onderweg zijn. Ze worden geserveerd in papieren bekertjes die gemakkelijk kunnen worden vastgehouden, of je nu rijdt of naar kantoor loopt.

Dunkin groeit aan gezonde ontbijtopties

 1. De Dunkin 'ontbijtkommen, die voor een beperkte tijd op deelnemende locaties in het hele land worden verkocht, volgen het succes van een eerdere Dunkin' ontbijtoptie die ook haar doelstellingen had op de gezondheidsgerichte ontbijt menigte.

 2. De Power Breakfast Sandwich, die voor het eerst werd geïntroduceerd in januari 2019, is zo populair bij klanten dat Dunkin zijn "beperkte" run al heeft verlengd.

 3. De sandwich bestaat uit een ei-witte vegetarische omelet met kalkoenworst en Amerikaanse kaas op een meergranenbrood met daarop gerolde haver en zaden. Het komt binnen bij 370 calorieën, 24 gram eiwit en 20 gram volle granen.

 4. "Na het succes van onze Power Breakfast Sandwich die eerder dit jaar werd gelanceerd en werd uitgebreid vanwege de populaire vraag, vonden we dat onze gasten op zoek waren naar innovatieve, toegankelijke, beter voor u menukeuzes , "Tony Weisman, US Chief Marketing Officer van Dunkin zei in een verklaring.

De onderste regel

 1. Younkin zegt dat beide Dunkin 'ontbijtkomopties hun verdiensten hebben, maar je moet verder op het voedingsetiket kijken om te helpen tussen de twee te beslissen. Beide bevatten een goed beetje eiwit en hebben minder dan de meeste calorietotalen.

 2. Ook koolhydraten zijn lager dan bij normale ontbijtplukken, dus let op natrium en vet. Hier staan ​​de twee kommen in schril contrast.

 3. "Als je tussen de twee kiest, kies dan voor de Egg White Bowl, die slechts 450 milligram natrium bevat in vergelijking met 900 milligram in de Scramble Bowl en slechts 3,5 gram verzadigd vet. vergeleken met 13 gram in de worstkom, "zegt Younkin.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407