Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er gezondheidsvoordelen van frisdrank en koolzuurhoudend water?

Bosbessen aan uw dieet toevoegen

 1. Koolzuurhoudende dranken worden al lang geassocieerd met negatieve gezondheidseffecten, waaronder tandbederf, obesitas en calciumdepletie. Bepaalde soorten koolzuurhoudende dranken bevorderen echter gezondheidsvoordelen, waaronder hydratatie en gewichtsverlies. Koolzuurhoudend water is gewoon koolzuurhoudend water, waaraan aroma's kunnen worden toegevoegd om een ​​seltzer te maken. Frisdranken, ook wel "pop" of "koolzuurhoudende dranken" genoemd, zijn gearomatiseerde en gezoete koolzuurhoudende dranken die geen alcohol bevatten.

Koolzuurhoudend water

 1. Koolzuurhoudend water is bijna net zo gunstig voor de gezondheid als gewoon water. In vergelijking met gewoon water kan bruisend water erosie veroorzaken, maar de negatieve tandheelkundige effecten van koolzuurhoudend water zijn te verwaarlozen. Het toevoegen van suiker- of zure stoffen aan koolzuurhoudende dranken verhoogt deze negatieve effecten echter aanzienlijk. Koolzuurhoudend water is goed voor hydratatie, hoewel koolzuur minder hydraterend werkt dan hetzelfde volume gewoon water. De smaak en textuur van koolzuurhoudend water kan ertoe leiden dat je een groter volume bruiswater drinkt dan je zou hebben gedronken als er alleen gewoon water beschikbaar was geweest. Koolzuur is een manier om de belangstelling van consumenten voor drinkwater te vergroten.

Soda

 1. Een gezondheidsvoordeel van frisdrankconsumptie is dat frisdrank u een vol gevoel geeft en daardoor de algehele voedselconsumptie vermindert, omdat het een koolzuurhoudende drank is. Het is duidelijk dat het drinken van gesuikerde frisdranken waarschijnlijk het gewichtsverlies door het hoge calorische gehalte van de frisdrank zelf saboteert. Dieet frisdranken bevatten echter meestal weinig calorieën en werken goed om de eetlust te verminderen wanneer ze worden geconsumeerd vóór het eten of tussen de maaltijden. De cafeïne in veel frisdranken kan ook werken om uw metabolisme tijdelijk te verhogen en gewichtsverlies te bevorderen.

Waarschuwingen

 1. Bij het overwegen van de potentiële gezondheidsvoordelen van het drinken van frisdrank en koolzuurhoudend water, is het ook belangrijk om rekening te houden met de negatieve effecten van deze dranken op uw algemene gezondheid. Consumptie van frisdranken is in verband gebracht met een groter risico op het ontwikkelen van osteoporose, omdat veel frisdranken veel fosfaten bevatten. Wanneer fosfor wordt uitgescheiden, trekt het calcium uit de botten. Gesuikerde frisdrank draagt ​​bij aan tandbederf en verhoogt bovendien het risico op diabetes. Suikervrije frisdranken gezoet met kunstmatige zoetstoffen dragen extra gezondheidsrisico's in verband met de kunstmatige zoetstof - de zoetstof Aspartaam ​​bijvoorbeeld is in verband gebracht met hersentumoren, toxiciteit en huidreacties. Het algehele zure profiel van frisdrank is ook een factor die bijdraagt ​​aan tanderosie of tandbederf.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407