Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Hamburgerpasteien gezond?

Probeer koolhydraten na 12.00 uur te verwijderen. - je zult misschien aangenaam verrast zijn met de resultaten

 1. Net op tijd voor het grillseizoen in de zomer wordt de rage van faux-vleesburger vleziger.

 2. Eerder deze maand introduceerde leverancier van plantaardige vleesproducten Beyond Meat een update van hun vlaggenschip zonder vlees, de Beyond Burger.

 3. Deze "nu nog vleziger" versie belooft drie verbeteringen ten opzichte van hun eerste hamburger, die in 2016 in de schappen lag.

 4. Ten eerste heeft het meer "marmering", een knipoog naar de natuurlijke vetlagen van rundergehakt die goed zijn voor een sappige, heerlijke textuur van een echte burger. De Beyond Burger-marmering wordt mogelijk gemaakt met kokosolie en cacaoboter.

 5. Het bedrijf heeft ook gewerkt aan manieren om de hamburger tijdens het koken meer als echt vlees te laten werken en heeft een appelextract toegevoegd om het voedsel tijdens het koken van rood naar bruin te laten draaien.

 6. Bietensap-extract geeft nog steeds het uiterlijk van "bloeden" als u van dat soort esthetiek houdt.

 7. Ten slotte heeft het hamburgermerk een eiwitrijke mix van ingrediënten aan de pasteitjes toegevoegd om ze een "vezeliger" uiterlijk te geven en een bron van complete eiwitten te maken, een belangrijke stap voor planten- gebaseerde eters die een goede boost van hun dagelijkse eiwitten uit dit voedsel willen halen.

 8. Deze nieuwe introductie komt als Beyond Meat en hun grootste concurrent, Impossible Foods, racen om restaurants, winkelplanken en eetzalen te vullen met hun plantaardige, vlezige hamburgerlook-a-likes.

 9. Vandaag zegt Beyond Meat dat ze zich in meer dan 35.000 winkels bevinden, van Carl's Jr. en Del Taco tot hotels en supermarkten van enkele van de grootste merken van het land, waaronder Target en Whole Foods .

 10. Impossible Foods staat op hun hielen met plaatsingen in White Castle, Burger King en Qdoba.

 11. Maar ondanks hun zinderende omzet - Beyond Burger bracht $ 87,9 miljoen op in 2018, tegen $ 32,6 miljoen in 2017 - niet elke gezondheidsgerichte eter wordt verkocht op deze roodvleesvervangers.

 12. Natuurlijk, experts vertellen ons al jaren dat mensen in het algemeen minder vlees zouden moeten eten om hun gezondheid te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, wat de klimaatverandering kan bespoedigen.

 13. Maar uiteindelijk zijn deze hamburgers nog steeds sterk bewerkt voedsel. Die krijgen over het algemeen een duim omlaag van zowel voedingsdeskundigen als diëtisten.

 14. "Ik denk absoluut dat het een beter alternatief is voor zoveel mensen", zei Jayne Williams, coach voor integratieve gezondheid en voeding.

 15. "Zoals met alles verwerkt, ga ik naar een beoordelingsschaal: goed, beter, best. Dit zou zeker in de categorie" beter "passen. Tijdens de verwerking bevat het geen soja of gluten, wat het een duim omhoog geeft. "

 16. Ze voegde eraan toe: "Het bevat wel enkele 'plankstabilisatoren', die naar mijn mening niet de absoluut gezondste zijn, en voor degenen die ernstige auto-immuunziekten hebben, zou ik voorzichtig zijn. 'Beste' zou duidelijk je eigen zijn, maar in onze snelle wereld is dit zeker een overwinning. "

 17. Beyond Burger lost misschien niet alles op - voor de gezondheid van de mens of de planeet - maar het is een goede stap.

 18. "Het typische Amerikaanse dieet richt zich voornamelijk op dierlijke eiwitten, zoals gevogelte en rood vlees, en draagt ​​bij aan chronische ontsteking, die de oorzaak is van de meeste gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes, auto-immuunziekten, gewrichtsklachten en hersengezondheid, "zei Carolyn Williams, PhD, RD, auteur van" Meals That Heal: 100+ alledaagse anti-inflammatoire recepten in 30 minuten of minder. "

 19. "Op zoek naar manieren om meer vis en plantaardige eiwitten te vervangen, zoals deze hamburgers, is echt iets dat we allemaal zouden moeten doen - zelfs vleeseters."

De grootste gezondheidsproblemen met plantaardige faux-vleesburgers

 1. Tenzij u denkt dat Beyond Burger en Impossible Burger voedingshalpassen krijgen omdat ze vleesvrij zijn, waarschuwde Carolyn Williams dat zelfs deze alternatieven niet zonder hun nadelen en voedingsproblemen zijn.

 2. Dit is wat zij en andere voedingsexperts beschrijven als factoren betreffende deze alternatieven voor faux-vleesburger.

 3. Vleesloze hamburgers zijn niet inherent gezonder vanwege hun vleesvrije status.

 4. Hun voedingsprofiel kan enkele schitterende momenten hebben - Beyond Burger heeft geen cholesterol en minder verzadigd vet dan rundvlees - maar vet, calorieën en andere aantallen kunnen zo hoog (of hoger) zijn als gewone pasteitjes, vooral wanneer ze worden gebruikt om een ​​hamburger te maken.

 5. Mensen moeten deze broodjes nog steeds behandelen zoals de verwennerij die ze zijn.

 6. "Mijn grootste zorg is het twijfelachtig hoge natriumgehalte van deze op groenten gebaseerde alternatieven, die tot vijf keer de hoeveelheid gewone hamburgers kunnen opbrengen," zei Rachel Fine, RD, eigenaar van To The Pointe Nutrition, een voedingsadviesbureau in NYC.

 7. "Omdat hypertensie een risicofactor is voor hart- en vaatziekten, zou ik op mijn hoede zijn voor consumenten die een enigszins" gezondheidshalo "voelen rond deze alternatieven en ze regelmatig eten."

 8. "Onmogelijke burgers worden grotendeels gemaakt met kokosolie, die een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet levert," zei Fine. Beyond Burger gebruikt dat ingrediënt voor een "marmerend" effect.

 9. "De American Heart Association adviseert dat we op onze hoede moeten zijn voordat we kokosolie kiezen vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten."

 10. In tegenstelling tot op zwarte bonen en quinoa gebaseerde vegetarische burgers, hebben de Beyond Burger en de Impossible Burger een verzameling ingrediënten die zijn ontworpen om één ding te doen: vlees nabootsen. Ze leveren niet de natuurlijke vitamines en mineralen die sommige premade burgers met echte groenten doen.

De onderste regel

 1. "Er zijn veel andere plantaardige eiwitopties als deze hamburgers je niet aanspreken," zei Carolyn Williams.

 2. "Een hamburger gemaakt van mager rundvlees heeft ongeveer dezelfde calorieën, vet en verzadigd vet als een Beyond Burger - misschien zelfs een beetje minder - dus voel geen druk om op te geven echte burgers helemaal. Zoek gewoon naar andere manieren om eiwitten uit bonen, soja en noten te vervangen in plaats van vlees en gevogelte. "

 3. Dr. William Li, arts-wetenschapper en auteur van "Eat to Beat Disease: The New Science of How Your Body Can Heally Self," stemt ermee in!

 4. "Kleine hoeveelheden echt vlees eten is waarschijnlijk OK, maar zorg ervoor dat uw dieet overwegend plantaardig is, wat de gezondheidsweerstand tegen af ​​en toe een echte burger zal activeren."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407