Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Keto-broden, bagels en repen gezond?

De onderste regel

 1. Het ketogene (keto) dieet is een populair dieet met weinig koolhydraten.

 2. In zijn meest eenvoudige vorm betekent het volgen van dit dieet dat u vrijwel alle vormen van koolhydraten moet elimineren en vet moet eten.

 3. Het lichaam gebruikt dat vet voor energie en wanneer de voorraden opraken, wordt het uit de vetvoorraden van uw lichaam gehaald voor de nodige energie. Dat leidt tot gewichtsverlies.

 4. De ideale verhouding macronutriënten in het keto-dieet is 75 procent vet, 20 procent eiwit en 5 procent (of slechts 20 gram) koolhydraten.

 5. De nadruk op de koolhydraten die je eet? Vezelrijke plantenopties zoals spruitjes, bloemkool en broccoli.

 6. Bread? Tot ziens. Bagels? Geen kans. Muffins? Je moet ze missen.

 7. Dat was het, totdat de populariteit van het dieet - en de overvloed aan keto-vriendelijke ingrediënten zoals amandelmeel en chocolade zonder suiker - ertoe leidden dat creatieve keto-eters en koks manieren vonden om hun geliefde koolhydraatrijke voedingsmiddelen te vervangen door versies met minder koolhydraten die nog steeds aan hun keto-doelen voldoen. [! 3525 => 1140 = 1!

 8. Maar in een dieet dat is ontworpen om de meeste koolhydraten en de meeste vormen van suiker te elimineren, is er ruimte voor kunstmatige vervangers die het voedsel nabootsen dat u misschien mist?

 9. Ja en nee, zeggen de experts. Dit is waarom.

Zijn keto 'cheat' voedingsmiddelen gezond?

 1. Een van de grootste hindernissen van elk dieet, en vooral het keto-dieet, is een deprivatie-mentaliteit. Als je denkt dat je iets niet kunt hebben, zul je merken dat je er nog meer naar snakt.

 2. Keto "bedriegt" voedsel, beweren voorstanders, kan je helpen aan die verlangens te voldoen zonder je koolhydraatbudget op te blazen.

 3. "Keto-vriendelijke versies van onze favoriete voedingsmiddelen kunnen zeker een onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet," zei Amanda Maucere, een geregistreerde diëtist en voedingsdeskundige (RDN) voor het Lung Health Institute.

 4. "Deze voedingsmiddelen kunnen mensen ook helpen langere tijd van ketose te genieten zonder zich het gevoel te verliezen dat ze gewend zijn te eten," voegde ze eraan toe.

 5. Dat lijkt een overwinning.

 6. Maar niet zo snel, zegt Maucere. Je moet alert zijn op wat je eet, verder dan alleen de koolhydraten die je verbruikt.

 7. "Dat gezegd hebbende, de kwaliteit van de ingrediënten die worden gebruikt om deze voedingsmiddelen te maken doet er toe. Net als bij niet-keto-voedingsmiddelen, wil je de ingrediëntenlijst bekijken om er zeker van te zijn dat de voedsel dat je wilt eten is gemaakt met echte voedselingrediënten, "zei ze. "Als wat u in de ingrediëntenlijst aantreft een lange lijst van chemicaliën en additieven is, blijf dan duidelijk." [! 3525 => 1140 = 2!

 8. "Studies hebben aangetoond dat het eten van sterk bewerkte voedingsmiddelen uw tarief van obesitas, kanker, voedselverslaving, depressie, chronische ontsteking, slechte spijsvertering, astma en allergiesymptomen verhoogt," zei hij.

 9. "Omdat een ketogeen dieet - als het goed wordt gedaan - veel van deze kwalen kan helpen verlichten, is het niet intuïtief om producten te eten met ingrediënten die schadelijke effecten op uw gezondheid kunnen hebben."

 10. In het bijzonder wijst Gustin erop dat keto "cheat" voedingsmiddelen sterk afhankelijk zijn van kunstmatige zoetstoffen.

 11. De meeste vormen van suiker zijn rijke bronnen van koolhydraten. Opties voor kunstmatige zoetstoffen hebben vrijwel geen koolhydraten, waardoor ze technisch keto-vriendelijk zijn, maar ze krijgen niet altijd de duim omhoog van artsen en voedingsdeskundigen.

 12. "Een van de grootste overtreders zijn kunstmatige zoetstoffen, die naast het bijdragen aan de problemen die ik noemde, ook uw bloedsuikerspiegel en bloeddruk kunnen verhogen, angstgevoelens kunnen veroorzaken en GI kunnen veroorzaken, "Zei Gustin.

 13. Gustin legt uit dat zelfs als je in ketose blijft, je geen gezonde ingrediënten binnenkrijgt.

 14. "Alles wat u doet, is uw lichaam chemicaliën geven in plaats van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, waardoor u enkele van de grotere voordelen van het ketogene dieet misloopt", concludeert hij.

Koolhydraatarme rommel is nog steeds rommel

 1. Wanneer een nieuwsgierige eter die voor het eerst kiest, de beslissing neemt om de koolhydraten te laten vallen, is de impact op hun voedselkeuze onmiddellijk: verwijder suiker, zetmeel, pasta en granen. Beperk groenten. Focus op vet.

 2. Wat die beperkingen vaak doen, onder begeleiding van Keto-experts, is dat mensen in staat worden gesteld de kwaliteit van het voedsel dat ze eten te inspecteren om er zeker van te zijn dat ze het meeste waar voor hun geld krijgen hun beet.

 3. "Naar mijn mening is een van de grootste voordelen van een ketogeen dieet dat het een persoon dwingt om meer bewust te worden van zijn voedselkeuzes en vaak leidt tot een beter begrip van voedsel en hun relatie aan voedsel, "zei Robert Santos-Prowse, een klinische diëtist en auteur van" The Ketogenic Mediterranean Diet "en" The Cyclical Ketogenic Diet. "

 4. "Ik maak me zorgen dat de beschikbaarheid van gemakswinkels van lage kwaliteit die in een ketogeen dieet passen, een deel van dat voordeel zal elimineren en mensen niet beter af laat dan voordat ze een ketogeen dieet aannamen. Koolhydraatarme rommel is nog steeds rommel, "zei hij.

 5. Maucere zei dat er eenvoudige recepten zijn voor ketovriendelijke troostvoedingsmiddelen zonder chemicaliën die de koolhydraatbehoefte van een persoon kunnen bevredigen.

 6. "Een goed voorbeeld van een echte, keto-vriendelijke ruil zijn 'keto-koekjes' gemaakt met amandelmeel, boter, kaas, eieren, room, zout en peper," zei ze .

 7. Als je het voedsel zelf maakt, zie je de ingrediënten en weet je zeker dat ze niet mysterieus zijn. Aan het einde kun je je nog beter voelen sluipen in wat zeker voelt als een "cheat" voedsel.

Bottom line

 1. Als het occasionele keto-bagel u helpt te vermijden om een ​​echt met bloem gevuld bagel te koesteren, wat u zeker uit ketosis zal halen, kan het voordeel positief zijn.

 2. Als dat is wat je elke dag als ontbijt hebt - in plaats van bijvoorbeeld een worst met eieren en gevulde paprika, dan zie je de voordelen misschien niet .

 3. "Alleen omdat iets ketovriendelijk is, maakt het op de lange termijn niet gezond," zei Shana Minei Spence, MS, RDN, CDN, oprichter van The Nutrition Tea. "Controleer altijd eerst de etiketten voordat u in de val loopt om een ​​product te kopen vanwege marketing."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407