Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn pinda's gezond voor je hart?

Voeding van andere pindaproducten

 1. Ondanks hun naam zijn pinda's geen noten of erwten. Ze behoren tot de familie van peulvruchten, waaronder linzen, kikkererwten en bonen. In tegenstelling tot noten, die aan bomen groeien, beginnen pinda's op de grond te groeien en graven ze uiteindelijk ondergronds, waar ze volwassen worden.

 2. Pinda's hebben een voedingswaarde; Pindakaas is in feite vaak het voedsel bij uitstek bij poolexpedities omdat het veel eiwitten en calorieën bevat en geen bereiding of bereiding vereist. Interessant is dat, hoewel pinda's rijk zijn aan vet, het vet dat ze bevatten eigenlijk hart-gezond is. [! 81618 => 1130 = 2!

 1. Pinda's kunnen deel uitmaken van een gezond hartdieet en zelfs uw risico op hart- en vaatziekten verminderen. Voedingsstoffen in noten en pinda's die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze effecten, zijn onder meer eiwitten, vezels, essentiële mineralen zoals magnesium en andere nuttige plantaardige stoffen, fytonutriënten genaamd. Pinda's bevatten weinig verzadigd vet, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van het hart, en is volledig vrij van transvetten.

 2. In 2003 heeft de Food and Drug Administration een gekwalificeerde claim afgegeven die wetenschappelijk bewijs suggereert - maar niet bewijst - dat het eten van 1,5 ons pinda's per dag als onderdeel van een dieet met weinig verzadigde vet en cholesterol kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Bovendien heeft een 2016-beoordeling van 29 studies, gepubliceerd in BMC Medicine, vastgesteld dat pindaconsumptie geassocieerd was met een algehele afname van het risico op hartziekten. [! 81618 => 1130 = 3!

 1. Pindaschillen zijn rijk aan antioxidanten, verbindingen die uw cellen beschermen tegen schade door oxiderende stoffen die van nature in het milieu voorkomen, evenals door de mens veroorzaakte, zoals rook en luchtvervuiling.

 2. Een dieet rijk aan antioxidanten kan de gezondheid van het hart verbeteren door het risico op ziekten te verminderen. Een studie gepubliceerd in 2018 in het International Food Research Journal heeft vastgesteld dat geroosterde pindaschillen een hoger antioxidantgehalte hebben dan niet-geroosterde skins.

 3. Pinda's bevatten ook resveratrol, een fenolische stof die vooral bekend staat als rode wijn. U hoeft niet te drinken om de voordelen van resveratrol te krijgen. Een overzicht van studies gepubliceerd in 2017 in NPJ Precision Oncology merkte op dat klinische onderzoeken aantonen dat resveratrol een positief effect had op hart- en vaatziekten.

Een woord over pindakaas

 1. Pindakaas wordt vaak als ongezond beschouwd omdat het rijk is aan verzadigd vet en natrium, over het algemeen beschouwd als schadelijk voor het risico op hartziekten. De verhouding verzadigd vet tot onverzadigd vet van pindakaas - 3,3 gram tot 12,3 gram - is echter ongeveer hetzelfde als die van olijfolie, en het is acceptabel om met mate te eten.

 2. Pindakaas bevat ook vezels en kalium, waarvan de laatste de schadelijke effecten van het natriumgehalte tegengaat. Houd er echter rekening mee dat een portie pindakaas slechts 2 eetlepels is - niet de hele pot, gegeten met een lepel.

 3. Pindakaas wordt vaak als ongezond beschouwd omdat het rijk is aan verzadigd vet en natrium, over het algemeen beschouwd als schadelijk voor het risico op hartziekten. De verhouding verzadigd vet tot onverzadigd vet van pindakaas - 3,3 gram tot 12,3 gram - is echter ongeveer hetzelfde als die van olijfolie, en het is acceptabel om met mate te eten.

 4. Pindakaas bevat ook vezels en kalium, waarvan de laatste de schadelijke effecten van het natriumgehalte tegengaat. Houd er echter rekening mee dat een portie pindakaas slechts 2 eetlepels is - niet de hele pot, gegeten met een lepel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407