Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn spek-eieren een gezond ontbijt?

Kies gezonde toevoegingen

 1. Spek en eieren zijn een klassiek ouderwets ontbijt - en niet zonder reden. Je dag beginnen met eiwitten helpt je bloedsuiker te reguleren na een lange nacht vasten en houdt je langer vol, terwijl het eiwit je magere spierweefsel helpt voeden en behouden. De calorieën en het verzadigde vet in spek kunnen je een pauze geven, maar een paar keer per week genieten van spek en eieren voor het ontbijt kan zeker deel uitmaken van een gezond, stevig dieet. Lees meer over de voedingswaarde van spek en eieren op een calorieteller.

De fundamentele goedheid van spek

 1. Spek wordt meestal gemaakt van varkensvlees dat in reepjes wordt gesneden, geweekt in een oplossing die zout, nitraten en soms suiker of ahornsiroop bevat en vervolgens wordt gerookt. Dit proces geeft bacon zijn onderscheidende smaak en kleur. Sommige fabrikanten gebruiken additieven zoals nitrieten en kunstmatige kleuren en smaken om het proces te versnellen, maar veel niet.

 2. Spek heeft een hoog vetgehalte, maar sommige vetten zijn eigenlijk gezond, volgens Chris Gunnars, BSc, geschreven voor Healthline. Spek bevat oliezuur, wat hetzelfde soort hart-gezond essentieel vetzuur is dat in avocado's wordt gevonden. Het bevat ook verzadigd vet en grote hoeveelheden natrium, dus houd je portiegroottes tot niet meer dan twee strips per maaltijd en geniet er niet meer dan twee tot drie keer per week van in plaats van elke dag spek te eten.

Het ongelooflijke, eetbare ei

 1. Eieren zijn goedkoop, veelzijdig, boordevol voeding en worden geleverd in de slimste natuurlijke verpakking die er is. Bezorgdheid over het cholesterolgehalte in eieren is volgens de gezondheidsexperts van de Mayo Clinic enigszins overschat. Cholesterol in de voeding heeft minder invloed op het cholesterolgehalte in uw bloed dan de verzadigde vetten, transvetten en zout in voedingsmiddelen die gewoonlijk worden gebruikt of worden gebruikt om eieren te koken.

 2. Eieren bevatten veel eiwitten, wat helpt bij het opbouwen en behouden van spierweefsel. Volgens onderzoekers van Tufts University kan een dieet met een ontbijt met spek en eieren en magere eiwitbronnen tijdens de lunch en het avondeten het verlies van spierweefsel helpen voorkomen, vooral bij ouderen.

 3. Naast eiwitten bevatten eieren volgens de experts van de University of California-Davis, eieren de B-vitamines en vitamine A, D, E en K. Ze bevatten ook fosfor en sporen van andere mineralen - - allemaal voor ongeveer 80 calorieën per stuk. De meeste mensen kunnen tot zeven eieren per week eten zonder nadelige gevolgen, maar koken met weinig tot geen toegevoegd vet en ze combineren met gezond voedsel kan je eiwitgehalte op peil houden en je vet, zout en calorieën tellen af.

Gezonde manieren om spek en eieren te koken

 1. De voeding van eieren en spek is redelijk gezond als ze eenvoudig worden bereid, maar waar de meeste mensen in de problemen komen is door kookmethoden of toegevoegde ingrediënten. Emmers boter, vleessnippers geraspte kaas en wolken zure room voegen veel meer vet en zout toe dan ze daadwerkelijk smaken.

 2. U hoeft niet veel tijd te besteden aan het koken, omdat, zoals de enthousiasten van MyFitnessPal u eraan herinneren, zowel spek als eieren in de magnetron kunnen worden bereid.

 3. U kunt ook voorkomen dat u vet aan eieren toevoegt door ze te pocheren, zacht te koken of hard te koken in water of te roeren in een pan met antiaanbaklaag of een eierkoker in de magnetron. Spek moet op laag vuur worden gekookt om te voorkomen dat nitrosamines worden gevormd, die zijn gekoppeld aan bepaalde vormen van kanker. Veel fabrikanten voegen vitamine C aan hun spek toe om dit te voorkomen, maar spek dat op een laag pitje staat, een langzame hitte vormt minder risico dan wanneer je het snel frituurt en schroeit. [! 570 => 1130 = 4!

 4. De voeding van eieren en spek is redelijk gezond als ze eenvoudig worden bereid, maar waar de meeste mensen in de problemen komen is door kookmethoden of toegevoegde ingrediënten. Emmers boter, vleessnippers geraspte kaas en wolken zure room voegen veel meer vet en zout toe dan ze daadwerkelijk smaken.

 5. U hoeft niet veel tijd te besteden aan het koken, omdat, zoals de enthousiasten van MyFitnessPal u eraan herinneren, zowel spek als eieren in de magnetron kunnen worden bereid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407