Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn we deze hele tijd verkeerd geweest met witbrood?

Overwegingen

 1. Als u dacht dat nee zeggen tegen witbrood u in feite een gezondheidsheilige (schuldig) maakte, hebben we slecht nieuws. Volgens een nieuwe studie die onze geest uitblies, is witbrood misschien niet slechter voor ons dan bruinbrood.

 2. Terwijl die aardverscheurende mogelijkheid inzinkt, laten we het voor u opsplitsen. Raffinaderij29 legt uit dat, volgens een onlangs vrijgegeven studie in celmetabolisme, wetenschappers van het Weizmann Institute of Science ontdekten dat er bij de monitoring van de effecten van het eten van een gewoon wit brood uit de supermarkt of ambachtelijke volkoren zuurdesem weinig verschil was op het lichaam.

 3. Om tot deze conclusie te komen, voerden wetenschappers een gerandomiseerde studie uit met 20 gezonde volwassen proefpersonen, waarbij de verschillen in hoe bewerkt wit brood en ambachtelijke volkoren zuurdesem het lichaam beïnvloeden in termen van glucosespiegels, vet en cholesterol.

 4. Tijdens de proef werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. Eén groep werd gevraagd een week lang meer dan gemiddeld verse volkoren zuurdesembrood te eten, en de tweede groep at dezelfde hoeveelheid witbrood. Na de week van "paneren" namen beide groepen een pauze van twee weken en begonnen vervolgens een week met het eten van het andere brood.

 5. The Sun meldt dat de wetenschappelijke bevindingen aan het einde van het onderzoek vrij onverwacht waren. "De aanvankelijke bevinding - en dit was zeer in strijd met onze verwachting - was dat er geen klinisch significante verschillen waren tussen de effecten van deze twee soorten brood op een van de parameters die we hebben gemeten," zei professor Eran Segal, senior auteur van de studie.

 6. Vertaling: Wit en bruin brood kan veel meer gelijk zijn dan we ooit dachten.

 7. Het is echter belangrijk op te merken dat deze studie slechts een week duurde en er ook geen controlegroep was. Hoewel wit en bruin brood veel meer op elkaar lijken dan we ooit voor je lichaam dachten, valt er nog veel te leren.

 8. Een ander ding om te onthouden is dat deze studie alleen cholesterol, vet en glucose meette en hoe dat veranderde afhankelijk van de broodconsumptie. Dit zijn belangrijke dingen om te overwegen als het gaat om uw dieet, maar het eten van volle granen (ook bekend als bruin brood) heeft veel andere voordelen die wit brood gewoon niet heeft. Bijvoorbeeld, het gefermenteerde graan dat wordt gebruikt bij het maken van zuurdesem doet wonderen om je darmen in evenwicht te brengen, wat je op zijn beurt gelukkiger en gezonder maakt door angst te verminderen en te helpen met gewichtsbeheersing.

 9. Dus hoewel deze studie je kan beïnvloeden om het bruine spul door te geven voor een stukje wit, neem even de tijd om na te denken over wat je wilt dat je eten voor je doet, en maak dan je besluit.

Wat denk je?

 1. Eet je bruin brood? Overweegt deze studie u om over te schakelen naar wit? Hoe kies je welk brood je eet? Laat het ons weten in de reacties!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407