Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuivel en vlees 'heilzaam voor de gezondheid van het hart en een lang leven'

Zuivel en vlees 'heilzaam voor de gezondheid van het hart en een lang leven'

 1. Veel studies suggereren dat een dieet dat rood vlees en zuivel vermijdt, maar rijk is aan fruit, groenten, noten en volle granen, het beste is voor de gezondheid van het hart.

 2. Nieuw onderzoek suggereert echter dat we deze richtlijnen moeten wijzigen.

 3. Het prospectieve Urban Rural Epidemiological (PURE) -onderzoek - geleid door prof. Salim Yusuf, directeur van het Population Health Research Institute (PHRI) aan de McMaster University in Hamilton, Canada - suggereert dat de resultaten van deze traditionele studies bevooroordeeld en verouderd kunnen zijn.

 4. Specifiek, verklaar de onderzoekers, dergelijke onderzoeken zijn gebaseerd op de voedingsgewoonten van landen met een hoog inkomen en zijn gebaseerd op gegevens van tientallen jaren geleden. Om deze redenen was de nieuwe studie bedoeld om een ​​uitgebreidere analyse van de voedingspatronen van mensen over de hele wereld te maken.

 5. De bevindingen werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Society of Cardiology 2018 in München, Duitsland.

 6. De onderzoekers hebben hun resultaten ook gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet.

Dieetkwaliteit en cardiovasculaire gezondheid

 1. Voor het PURE-onderzoek onderzochten prof. Yusuf en collega's het verband tussen voeding en hartgezondheid bij bijna 140.000 gezonde mensen in de leeftijd van 35-70, die gedurende 9 jaar klinisch werden gevolgd.

 2. Tijdens deze periode stierven 6.821 mensen aan een hart- en vaatziekte en ondervonden 5.466 belangrijke cardiovasculaire gebeurtenissen zoals een hartaanval, beroerte en hartfalen.

 3. De kwaliteit van de voeding van de deelnemers werd beoordeeld met een voedselscore. Om de score te ontwikkelen, voegden de onderzoekers voedingsmiddelen toe die volgens eerdere studies het risico op vroegtijdig overlijden zouden kunnen verlagen, zoals: fruit, groenten, noten, peulvruchten, vis, zuivelproducten en vlees.

 4. Andrew Mente, de co-hoofdonderzoeker van PHRI, vat de bevindingen samen. "Mensen die een dieet consumeerden dat de nadruk legde op fruit, groenten, noten, peulvruchten, vis, zuivelproducten en vlees hadden de laagste risico's op hart- en vaatziekten en vroege dood," zegt hij.

 5. "Wat vlees betreft, hebben we ontdekt dat onbewerkt vlees voordelen oplevert."

 6. In het bijzonder, vergeleken met mensen die het laagst scoorden op de kwaliteit van hun dieet, hadden degenen met de hoogste kwaliteitsscore 11 procent minder kans op een groot cardiovasculair voorval, 17 procent minder kans op een beroerte en 25 procent minder kans om te overlijden door welke oorzaak dan ook.

 7. Bovendien suggereren de bevindingen dat de inname van geraffineerde koolhydraten beperkt moet zijn, maar dat zuivel en onbewerkt rood vlees gezond kunnen zijn.

'Zuivelproducten en vlees zijn voordelig'

 1. De onderzoekers repliceerden hun bevindingen in vier verdere studies. Over het algemeen werden de resultaten bevestigd in een totale steekproef van meer dan 218.000 mensen uit meer dan 50 landen over de hele wereld.

 2. "Onze resultaten bleken van toepassing te zijn op mensen uit verschillende delen van de wereld en dus zijn de bevindingen wereldwijd toepasbaar", legt Mahshid Dehghan uit, die ook een co-hoofdonderzoeker is die is aangesloten bij PHRI.

 3. Prof. Yusuf legt uit dat, hoewel deze bevindingen in strijd kunnen zijn met traditionele overtuigingen, ze een betere weerspiegeling zijn van onze moderne, internationale voedingsgewoonten.

 4. "Er moet opnieuw worden nagedacht over wat een hoogwaardig dieet voor een wereldbevolking is. Onze resultaten laten bijvoorbeeld zien dat zuivelproducten en vlees gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en een lange levensduur. Dit verschilt van huidig ​​voedingsadvies. "

 5. De onderzoekers repliceerden hun bevindingen in vier verdere studies. Over het algemeen werden de resultaten bevestigd in een totale steekproef van meer dan 218.000 mensen uit meer dan 50 landen over de hele wereld.

 6. "Onze resultaten bleken van toepassing te zijn op mensen uit verschillende delen van de wereld en dus zijn de bevindingen wereldwijd toepasbaar", legt Mahshid Dehghan uit, die ook een co-hoofdonderzoeker is die is aangesloten bij PHRI.

 7. Prof. Yusuf legt uit dat, hoewel deze bevindingen in strijd kunnen zijn met traditionele overtuigingen, ze een betere weerspiegeling zijn van onze moderne, internationale voedingsgewoonten.

 8. "Er moet opnieuw worden nagedacht over wat een hoogwaardig dieet voor een wereldbevolking is. Onze resultaten laten bijvoorbeeld zien dat zuivelproducten en vlees gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en een lange levensduur. Dit verschilt van huidig ​​voedingsadvies. "Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407