Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuivelproducten en gezondheid van het hart

De afhaalmaaltijden

 1. Net toen je eraan gewend was om alleen magere of magere kaas, melk en yoghurt te eten, kwam er nog een andere studie met de tekst: "Hé, zuivel is toch niet zo slecht voor je hart. "

 2. Nieuw onderzoek suggereert zelfs dat zuivelproducten met mate uw risico op hartaandoeningen en beroertes kunnen verlagen.

 3. Maar voordat u gallons romige volle melk en gigantische wielen van cheddar opslaat, waarschuwen sommige experts dat zelfs met deze nieuwe studie zuivelonderzoek even gemengd blijft als een vetrijke milkshake.

Wat heeft de studie gevonden?

 1. De prospectieve studie van Urban Rural Epidemiology (PURE), gepubliceerd op 11 september in The Lancet, omvatte 21 landen en omvatte meer dan 135.000 mensen. Onderzoekers volgden mensen gedurende ongeveer negen jaar.

 2. Ze ontdekten dat mensen die meer dan twee porties melk, kaas of yoghurt per dag consumeerden, minder hart- en vaatziekten en sterfte hadden dan degenen die minder aten.

 3. Dit gold zelfs voor mensen die alleen volle zuivelproducten aten.

 4. De onderzoekers schrijven dat het eten van zuivelproducten "niet mag worden ontmoedigd en misschien zelfs moet worden aangemoedigd in landen met lage en middeninkomens waar de zuivelconsumptie laag is."

 5. Mensen in die landen eten minder zuivel dan in Noord-Amerika en Europa, schrijven ze.

 6. Studie-auteur Mahshid Dehghan, PhD, een onderzoeker aan het Population Health Research Institute in Canada, vertelde The Guardian dat mensen die in rijkere landen wonen die niet veel zuivel eten misschien ook baat hebben bij het toevoegen van meer melk , kaas of yoghurt in hun dieet.

 7. Volle zuivelproducten hebben hun slechte reputatie gekregen omdat ze grote hoeveelheden verzadigd vet bevatten, wat het LDL-cholesterolgehalte ("slecht") verhoogt, een risicofactor voor hartaandoeningen.

 8. Het extra vet voegt ook calorieën toe aan uw dieet, wat kan leiden tot gewichtstoename.

 9. De onderzoekers wijzen er echter op dat zuivel veel voedingsstoffen bevat die goed voor ons zijn, waaronder:

 10. Dus alleen focussen op verzadigde vetten mist deze voordelen.

 11. Dehghan zei echter dat matiging de sleutel is - dus mensen die al zes tot zeven porties zuivel per dag eten, moeten niet meer eten.

 12. In de Amerikaanse voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2020 wordt aanbevolen dat volwassenen per dag twee tot drie kopequivalenten vetvrije of magere zuivelproducten eten.

 13. Zes gram vetvrije yoghurt is gelijk aan 3/4 kop zuivel. Anderhalve gram cheddar is gelijk aan 1 kopje zuivelproducten.

 14. De richtlijnen omvatten ook verrijkte sojadranken in deze categorie.

Verandert dit onderzoek de richtlijnen?

 1. Dr. Andrew Freeman, cardioloog bij National Jewish Health in Denver, Colorado, zei dat de resultaten van dit onderzoek een beetje overdreven zijn door de media.

 2. "Deze studie is interessant en intrigerend, maar ik denk niet dat het de manier zal veranderen waarop ik - of anderen die bekend zijn met voeding - oefenen," zei hij.

 3. In een paper eerder dit jaar gepubliceerd in The American Journal of Medicine, schetsen hij en zijn collega's enkele beperkingen van de PURE-studie.

 4. Een daarvan is het gebruik van voedselfrequentievragenlijsten, waarbij mensen zich moeten herinneren hoe vaak en hoeveel zuivel ze aten.

 5. Critici zeggen dat dit geen nauwkeurige weergave is van wat mensen eten. De auteurs van de nieuwe studie schrijven echter dat ze "tamelijk nuttig" zijn bij het vergelijken van groepen mensen, zoals een hoge, gemiddelde en lage zuivelconsumptie.

 6. Sommige gezondheidsexperts zijn blij dat eenmaal gedemoniseerde vetten terug verwelkomd worden in de voedingsketen.

 7. "Het onderzoek slingert terug en laat zien dat vet in het dieet mensen in staat stelt een beetje meer verzadiging te hebben - we hebben minder kans om te veel te eten," zei Angel Planells, MS, RDN , een in Seattle gevestigde geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige en woordvoerder van de Academie voor voeding en diëtetiek.

 8. Freeman waarschuwt echter dat u naar het algemene onderzoek moet kijken, niet slechts één onderzoek.

 9. "Deze studie suggereert dat er baat kan zijn bij zuivel, maar er zijn de laatste jaren heel wat andere studies die heel goed gedaan zijn die suggereren dat er schade door zuivel kan ontstaan," zei Freeman.

 10. Een daarvan is een onderzoek uit 2014 uit Zweden, waarin werd vastgesteld dat vrouwen die drie of meer glazen melk per dag dronken 93 procent meer kans hadden om te sterven dan degenen die minder dan één glas per dag dronken. dag. Dit omvatte hogere sterftecijfers door hart- en vaatziekten.

 11. Andere studies hebben verbanden gevonden tussen het eten van meer zuivelproducten en een verhoogd risico op botbreuken, borstkanker, eierstokkanker en prostaatkanker.

 12. "Wat kun je concluderen als je naast dit onderzoek naar ander onderzoek kijkt?" zei Freeman. "Het antwoord is: ik denk niet dat we een definitieve conclusie kunnen trekken."

Naar zuivel of niet naar zuivel?

 1. Dus als je het gangpad van de supermarkt binnenloopt, moet je het zuivelgedeelte omarmen of overslaan?

 2. "In de loop der jaren zijn veel zorgen gerezen over zuivelproducten," zei Freeman. "Ik zou zeggen dat het waarschijnlijk nog steeds moet worden beperkt. En als het wordt geconsumeerd, moet het in kleine hoeveelheden worden gegeten en idealiter met minder vet."

 3. Planells is het ermee eens dat moderatie de sleutel is, maar hij is nog steeds een fan.

 4. "Het leuke van het consumeren van melk of yoghurt is dat je een heel pakket voedingsstoffen in elke portie krijgt."

 5. Hoe zit het met het vetgehalte? Planells beveelt magere melk, maar vetrijke Griekse yoghurt aan, waardoor je je vol voelt en je een extra eiwitboost krijgt.

 6. Hij erkent ook dat zuivel niet voor iedereen geschikt is.

 7. "Sommige mensen houden van zuivelproducten, sommige mensen verachten zuivelproducten," zei Planells. "Voor sommigen is het niet eten van zuivelproducten een ethische beslissing - als je een veganist bent - of misschien heb je een allergie."

 8. Voor deze mensen zijn er andere manieren om de voeding in melk te krijgen, zolang ze zich bewust zijn van het krijgen van alle essentiële voedingsstoffen.

 9. Freeman ziet zuivel echter niet als essentieel.

 10. "We zijn de enige soort op aarde die actief op zoek is naar en de moedermelk van een ander dier drinkt," zei hij.

 11. Hij wijst ook op het onderzoek van dr. Dean Ornish naar de voordelen van vetarm plantaardig plantaardig voedsel voor het omkeren van hartaandoeningen: "Het klinkt nog steeds trouw aan deze dag en dit is nog steeds zeer krachtige gegevens. "

 12. Maar zelfs dat voedingsonderzoek heeft zijn critici.

 13. Er zijn natuurlijk andere manieren om te weten of uw dieet voor u werkt.

 14. Regelmatige controles met uw arts om dingen zoals cholesterol en lipideniveaus en body-mass index te meten, kunnen vroegtijdig gezondheidsproblemen krijgen.

 15. En een grote - hoe voel je je de hele dag door?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407