Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwarte zaadolie voor diabetes

Zwarte zaadolie

 1. Zwarte zaadolie - ook bekend als N. sativa-olie en zwarte komijnolie - wordt verdedigd door natuurlijke genezers vanwege zijn verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de Nigella sativa-plant, ook wel kalonji genoemd.

 2. Zowel de olie als de zaden worden gebruikt in de Indiase en Midden-Oosterse keuken.

Kan zwarte zaadolie worden gebruikt om diabetes te behandelen?

 1. Diabetes is een veel voorkomende ziekte die het vermogen van het lichaam beïnvloedt om insuline te produceren en erop te reageren. Deze aandoening resulteert onder andere in verhoogde bloedsuikerspiegel (glucose). Behandeling omvat vaak medicatie om de bloedsuikerspiegel te helpen beheersen. Er zijn twee hoofdsoorten diabetes: Type 1 en Type 2.

 2. Er is onderzoek gaande naar alternatieve en aanvullende geneesmiddelen die kunnen helpen bij het corrigeren van de bloedsuikerspiegel. Zwarte zaadolie is de focus van een deel van dat onderzoek. Het heeft enkele positieve resultaten opgeleverd, waaronder:

Zwarte oliecomponenten

 1. Volgens een medisch tijdschriftoverzicht in 2015 is thymoquinone mogelijk een van de krachtigste onderdelen van het hypoglycemische effect van zwarte zaadolie. De beoordeling riep moleculaire en toxicologische studies op om effectieve en veilige ingrediënten van het zaad te identificeren voor gebruik bij diabetespatiënten in klinische onderzoeken.

 2. Onder de actieve ingrediënten van zwarte zaadolie zijn de antioxidanten:

 3. De olie bevat ook aminozuren zoals:

 4. Ook te vinden in zwarte zaadolie zijn:

Takeaway

 1. Studies hebben veelbelovende resultaten aangetoond met zwarte zaadolie als mogelijke behandeling voor diabetes. Er zijn echter nog steeds grootschalige klinische proeven nodig om de veiligheid ervan voor mensen met andere gezondheidsproblemen (naast diabetes) volledig te begrijpen en om te bepalen hoe zwarte zaadolie in wisselwerking staat met andere medicijnen.

 2. Als u overweegt om zwart zaadolie te gebruiken om uw diabetes te beheersen, overleg dan eerst met uw arts. Ze kunnen voor- en nadelen bieden voor de invloed van zwarte zaadolie op uw huidige gezondheid. Ze kunnen ook aanbevelingen doen voor hoe vaak u uw bloedsuiker moet controleren als u begint.

 3. Als u na een gesprek met uw arts besluit om zwarte zaadolie te proberen, zorg er dan voor dat het merk dat u gebruikt is getest op werkzaamheid en veiligheid. De FDA (Food and Drug Administration) controleert de verkoop van deze supplementen in de Verenigde Staten niet.

 4. Studies hebben veelbelovende resultaten aangetoond met zwarte zaadolie als mogelijke behandeling voor diabetes. Er zijn echter nog steeds grootschalige klinische proeven nodig om de veiligheid ervan voor mensen met andere gezondheidsproblemen (naast diabetes) volledig te begrijpen en om te bepalen hoe zwarte zaadolie in wisselwerking staat met andere medicijnen.

 5. Als u overweegt om zwart zaadolie te gebruiken om uw diabetes te beheersen, overleg dan eerst met uw arts. Ze kunnen voor- en nadelen bieden voor de invloed van zwarte zaadolie op uw huidige gezondheid. Ze kunnen ook aanbevelingen doen voor hoe vaak u uw bloedsuiker moet controleren als u begint.

 6. Als u na een gesprek met uw arts besluit om zwarte zaadolie te proberen, zorg er dan voor dat het merk dat u gebruikt is getest op werkzaamheid en veiligheid. De FDA (Food and Drug Administration) controleert de verkoop van deze supplementen in de Verenigde Staten niet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407