Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


1 kopje Penne Pasta Voedingswaarde Informatie

Verhoogt de opname van selenium

 1. Penne-pasta is een soort macaroni die is gevormd tot buisvormige vormen van twee centimeter lang. Ze worden ook wel mostaccioli genoemd. volgens alle recepten. De diagonale insnijdingen aan het einde lijken op het einde van een "ganzenveer", waar ze hun naam krijgen. Penne staat bekend om zijn hoofdrol in Penne ala Vodka, een pastaschotel geserveerd met een tomatenroomsaus met wodka.

Calorieën

 1. Een kopje penne-pasta heeft dezelfde hoeveelheid calorieën als de meeste andere pasta's - ongeveer 200 calorieën. Het exacte bedrag hangt af van hoe nauwkeurig u meet. Als u uw pasta inpakt, bevat deze meer in een kopje dan wanneer u deze losjes laat stapelen. Een meer nauwkeurige manier om calorieën te bepalen, is door deze te wegen. Ongeveer 100 g pasta, of ongeveer 3,5 oz, bevat 141 calorieën, volgens Nutri-Facts, die zijn informatie haalt uit de officiële voedingsdatabase van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, of USDA.

Voedingsstoffen

 1. Een kopje penne-pasta bevat ongeveer 8 g eiwit, 1 g vet (geen van de verzadigde of trans-variëteiten) en 43 g koolhydraten. Het heeft een vezelgehalte van ongeveer 2,5 gram. Een kopje penne is een goede bron van de B-vitamines thiamine en folaat en biedt een hoge hoeveelheid mineraal selenium.

Voordelen

 1. Het hoge koolhydraatgehalte van Penne voorziet uw lichaam van glucose, de primaire brandstof voor uw hersenen en spieren, legt de National Pasta Association uit. Het bevat weinig natrium en bevat geen cholesterol. Als u een volkorenras kiest, nemen de voedingsvoordelen toe in termen van vezelgehalte.

Portiegroottes

 1. Een portie gekookte penne-pasta van één kopje levert twee porties granen, legt de Cleveland Clinic uit. Een oz. van ongekookte pasta is een andere manier om een ​​portie te meten. De USDA beveelt aan dagelijks drie tot acht porties granen, brood, ontbijtgranen of pasta's te eten, afhankelijk van uw grootte, activiteitenniveau, geslacht en leeftijd.

Overwegingen

 1. De National Pasta Association zegt dat 8 oz ongekookte pasta 4 kopjes gekookt oplevert. De vorm van Penne werkt goed met dikke vleessauzen en dikke stukken groente. Het soort saus dat u toevoegt, is van invloed op de voedingswaarde van uw maaltijd. Romige, boterachtige of kaasachtige sauzen voegen veel vet en calorieën toe. Als u op uw gewicht let, kies dan voor sauzen op basis van tomaten of groenten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407