Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige voordelen van Rum

10 geweldige voordelen van Rum

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 06 mei 2019

Wat is Rum?

 1. Rum is een soort alcohol die wordt gemaakt van bijproducten van suikerriet en wordt voornamelijk geproduceerd in het Caribisch gebied, evenals Midden-Amerika en Mexico, naast vele anderen. Deze glutenvrije alcohol is meestal zoet en bitter met een verbrande smaak en komt in twee hoofdtypen, licht en donker, op basis van het verouderingsproces. Hoewel de exacte oorsprong van rum niet bekend is, wordt het al meer dan 500 jaar op grote schaal in het Caribisch gebied geproduceerd. Het speelt een belangrijke culturele rol in veel tropische gebieden, maar het speelt ook een ongelukkige rol in de geschiedenis, omdat het een centraal element van de slavenhandel was.

 2. Het alcoholgehalte van rum varieert van 40 tot 60%; deze alcohol is ook erg populair in tropische cocktails en in gewone drankjes, zoals rum en cola. Net als bij de meeste andere soorten alcohol, kan het perfect gezond zijn als het met mate wordt geconsumeerd en kan het zelfs een aantal verrassende gezondheidsvoordelen bieden.

Voedingswaarden

 1. Wat voeding betreft, bevat een portie van 80 ml rum ongeveer 65 calorieën en nul koolhydraten, wat vergelijkbaar is met andere harde alcoholen met hetzelfde alcoholgehalte. Het bevat ook minimale hoeveelheden kalium en natrium. Bepaalde soorten hebben een hoger bewijs, wat ook hun calorietelling verhoogt.

Voordelen

 1. Hoewel er niet veel voedingsstoffen in rum zitten, zijn er een aantal gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan het drinken van deze populaire alcoholische drank, waaronder het verminderen van spierpijn en het voorkomen van verkoudheid en osteoporose.

Gebruikt

 1. Rum kan in ons dagelijks leven op veel manieren worden gebruikt, zowel als alcohol als ingrediënt in culinaire bereidingen. De zoete smaak van deze alcohol maakt het een populaire toevoeging aan het volgende:

Bijwerkingen

 1. Er zijn een aantal bijwerkingen bij het drinken van deze drank, vooral bij overmatig gebruik. Deze bijwerkingen zijn onder meer:

 2. Sommige mensen beweren ook meer maagzuur en een slechte spijsvertering te hebben bij het nuttigen van deze drank. Zoals met elke andere alcoholische drank, kan binge-drinken uw kansen op leverkanker en cirrose verhogen. Het consumeren van rum met mate moet altijd worden geoefend.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. Er zijn een aantal bijwerkingen bij het drinken van deze drank, vooral bij overmatig gebruik. Deze bijwerkingen zijn onder meer:

 5. Sommige mensen beweren ook meer maagzuur en een slechte spijsvertering te hebben bij het nuttigen van deze drank. Zoals met elke andere alcoholische drank, kan binge-drinken uw kansen op leverkanker en cirrose verhogen. Het consumeren van rum met mate moet altijd worden geoefend.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407