Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 dingen die u moet weten over natuurlijk licht en uw gezondheid

Natuurlijk licht biedt feitelijk meetbare gezondheidsvoordelen

 1. Het is de beste vriend van een fotograaf, een verkoopargument voor huizen en een groot voordeel voor kantoormedewerkers: natuurlijk licht.

 2. Als algemene regel zouden de meesten van ons hun leven liever willen leven onder de warmte van de zon dan onder het gezoem en de schittering van fluorescerende lampen. In feite bevestigt een recent onderzoek, zoals gerapporteerd door The Harvard Business Review, hoeveel natuurlijk licht voor de gemiddelde persoon betekent.

 3. Volgens het onderzoek van Future Workplace hebben meer dan 1.600 werknemers "toegang tot natuurlijk licht en uitzicht op de buitenlucht" gerangschikt als hun eerste wens voor een werkplekomgeving.

 4. Dit ging boven andere voordelen zoals fitnesscentra en kinderopvang op locatie.

 5. Als u tot de velen behoort die meer naar zon hunkeren, is het interessant om op te merken dat puur zonlicht niet alleen een leuke plus is om een ​​huiselijke gloed in uw kast te werpen of uw voedselfoto's te maken Insta-waardig.

 6. Hier zijn onze belangrijkste redenen om een ​​indoor zonzoeker te worden, en tips om dit te laten gebeuren.

Gezondheidsvoordelen van natuurlijk licht

 1. Bij blootstelling aan zonlicht absorbeert de huid vitamine D, een essentiële voedingsstof die botverlies voorkomt en het risico op hartaandoeningen, gewichtstoename en verschillende soorten kanker vermindert.

 2. De zogenaamde "zonneschijnvitamine" discrimineert ook niet op basis van of u uw zonlicht binnen of buiten krijgt.

 3. Betekenis: het vergroten van uw natuurlijk licht waar u de meeste tijd doorbrengt, of het nu thuis is of op de werkplek, is even belangrijk.

 4. Voor veel mensen is de herfst een duizelingwekkende tijd van knapperige bladeren en alles wat pompoenkruiden zijn. Door zoveel mogelijk natuurlijk licht te krijgen, kun je deze stemmingswisselingen op afstand houden.

 5. Voor ongeveer 6 procent van de bevolking begint val een periode van ernstige depressie die bekend staat als seizoensgebonden affectieve stoornis (ook bekend als ernstige depressieve stoornis met seizoensgebonden patronen).

 6. Nog eens 14 procent ervaart de minder slopende (maar nog steeds significante) "winterblues."

 7. Omdat geestelijke gezondheid en slaap vaak hand in hand gaan, is het niet verwonderlijk dat natuurlijk licht beide beïnvloedt.

 8. Een klein onderzoek uit 2014 onder kantoormedewerkers heeft aangetoond dat hoe meer natuurlijk licht ze ontvingen, hoe beter ze sliepen.

 9. Hoe meer tijd u doorbrengt in een bron van natuurlijk licht, hoe minder tijd u waarschijnlijk zult doorbrengen in het onnatuurlijke licht van fluorescentielampen.

 10. Hoewel compacte fluorescentielampen over het algemeen als veilig worden herkend, lijkt blootstelling aan fluorescerend licht voor sommige mensen een verhoogde stressrespons op te wekken.

 11. Met spaarlampen (compacte fluorescentielampen) als uw belangrijkste lichtbron, dag in dag uit, kan dit uw risico op migraine en vermoeide ogen vergroten.

 12. (P.S. Gebroken spaarlampen kunnen ook gevaarlijke hoeveelheden kwik uitstoten, dus als u avontuurlijke kinderen hebt, houd deze buiten bereik!)

Hoe krijg je meer natuurlijk licht

 1. Met alle gezondheidsvoordelen op het spel, wat kunt u doen om de zon binnen te laten?

 2. Help licht door een kamer te stuiteren met een spiegel ... of twee ... of meer.

 3. Zonlicht uit het raam kan reflecteren tegen een spiegel, waardoor meer helderheid tussen vier muren ontstaat.

 4. Hoe groot moet een spiegel zijn? De lucht - of, technisch gezien, je plafond - is de limiet. Zorg er wel voor dat u het meeste uit de reflectie haalt en probeer spiegels of metalen voorwerpen in het pad van de zonnestralen te plaatsen.

 5. Sommige professionals in het interieur benadrukken ook het toevoegen van het spiegeleffect door te versieren met items met een metaalachtige glans, zoals koperen kandelaars of zilveren blaker.

 6. Gordijnen zijn misschien prachtig om naar te kijken, maar hun elegantie verbleekt in vergelijking met de gezondheidsvoordelen van au natural.

 7. Het verwijderen van zware gordijnen is een eenvoudige stap om meer zon in uw ruimte te laten. Bovendien kan de zon uw alarm zijn om uw circadiane ritme weer op gang te helpen en uw slaap-waakcyclus opnieuw op te starten.

 8. Maar als u zich zorgen maakt over de invloed van de zon op uw huid terwijl u sluimert, kiest u ervoor om de blinden de hele dag open te houden voordat u ze 's nachts dichtdoet.

 9. Reflecterende kleuren zijn niet alleen voor wielrenners. U kunt hun opvallende effecten in uw huis brengen met uw selectie van muurkleuren.

 10. Hoewel wit de meest reflecterende kleur is, hoef je je huis niet te laten lijken op een sanatorium om dingen te verlichten.

 11. Kleuren in de buurt van wit, zoals lichtgekleurde pastels, reflecteren veel stralen. Een eierschaalwas of een andere reflecterende verflaag versterkt hun helderheid.

 12. Vergeet ook niet dat de grootste bron van duisternis in een kamer de vloer kan zijn. Koop een lichtgekleurd tapijt om de kamer op te fleuren.

De voordelen plukken bij het toevoegen van licht is niet mogelijk

 1. Soms is het toevoegen van meer natuurlijk licht aan uw omgeving gewoon niet mogelijk.

 2. Misschien voorkomt uw huurcontract dat u met raambehandelingen knoeit, of heeft u geen controle over uw kastruimte.

 3. Gelukkig hebben we verschillende eenvoudige oplossingen om ervoor te zorgen dat u de dagelijkse voordelen van natuurlijk licht kunt benutten - zonder een dakraam in het plafond van het kantoor te boren.

 4. Breek los van uw vier muren door uw lunchpauze naar buiten te nemen, een ochtendwandeling voor het werk te maken of aan het einde van de dag op uw terras te gaan zitten.

 5. Voor een dubbele whammy voor uw gezondheid, combineer tijd buitenshuis met lichamelijke activiteit.

 6. Oefening staat erom bekend de stemming te verbeteren en recent onderzoek koppelt het zelfs aan verhoogde vitamine D.

 7. Wereldwijd wordt geschat dat 1 miljard mensen een tekort hebben aan deze belangrijke voedingsstof - zelfs in zonnige delen van het land.

 8. Neem contact op met uw arts als u vermoedt dat uw niveaus onder de optimale waarden zijn gedaald en vraag of suppletie geschikt is voor u.

 9. Lichttherapie heeft een bewezen staat van dienst voor de behandeling van de symptomen die gepaard gaan met seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD).

 10. Sommige rapporten stellen dat het minstens zo effectief is als antidepressiva voor het verlichten van ED. Extra heldere lichttherapielampen zijn direct verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen - zelfs Target en Wal-Mart dragen ze nu.

Wees je eigen advocaat

 1. Meer natuurlijk licht krijgen lost niet al uw problemen op, maar het kan uw situatie net genoeg verbeteren om het verschil te maken.

 2. Als een gebrek aan natuurlijk licht op het werk een last voor de geestelijke gezondheid wordt, wees dan niet bang om dit naar uw werkgever te brengen. Misschien is er een eenvoudige oplossing om je dagelijkse vitamine D op te zuigen, zoals je bureau dichter bij een raam brengen.

 3. Je zult het nooit weten als je het niet vraagt.

 4. Sarah Garone, NDTR, is voedingsdeskundige, freelance gezondheidsschrijver en voedselblogger. Ze woont met haar man en drie kinderen in Mesa, Arizona. Vind haar die nuchtere gezondheids- en voedingsinformatie en (meestal) gezonde recepten deelt op A Love Letter to Food.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407