Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 feiten over gezonde voeding over tapioca

11 feiten over gezonde voeding over tapioca

 1. De gezondheid van het dier dat wordt gebruikt om gelatine te maken, beïnvloedt het collageen dat het in zijn lichaam opslaat. Het is echter niet altijd mogelijk om te weten hoe de dieren die werden gebruikt om gelatine te maken, zijn grootgebracht.

 2. Dieren die in comfortabele omstandigheden zijn grootgebracht met de mogelijkheid tot veel beweging, zullen collageen van hogere kwaliteit hebben, wat op zijn beurt betere gelatine maakt.

 3. De bijwerkingen van gelatine zijn niet uitgebreid onderzocht, maar ernstige bijwerkingen zijn onwaarschijnlijk.

 4. Het is gemakkelijk voor iemand om zijn eigen gelatine-rijke bouillon te maken door het overgebleven karkas of de botten van gevogelte of rundvlees enkele uren te koken. Als de bouillon afkoelt, zien ze een gel-substantie op het oppervlak, het collageen.

 5. Gelatine is ook gemakkelijk toe te voegen aan een verscheidenheid aan gerechten, waaronder soepen, stoofschotels en bouillons. Het kan ook worden gebruikt om sauzen, mousse en smoothies te maken.

 6. Voor mensen die geen gelatine willen bereiden, is het verkrijgbaar in capsules en als supplement.

 7. Supplementen worden niet gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration, dus het is belangrijk om ze eerst met een arts te bespreken en alleen de aanbevolen dosering te nemen.

 8. Artikel laatst herzien door zo 27 augustus 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Rubio, G., Castro, G., Zanini, A., Medeiros, G. (2008, maart). Orale inname van gehydrolyseerde gelatinemeel bij personen met een normaal gewicht en bij obese patiënten: postprandiaal effect op circulerende darmpeptiden, glucose en insuline [!Samenvatting

 10. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 11. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

Overzicht

 1. Tapioca is een zetmeelhoudend product gemaakt van cassave knollen. Deze knollen zijn inheems in Brazilië en een groot deel van Zuid-Amerika. Tapioca is verkrijgbaar als bloem, meel, vlokken en parels. Tapiocaparels worden vaak gebruikt om tapiocapudding en bubble tea te maken. Tapioca wordt ook gebruikt als verdikkingsmiddel.

 2. Tapioca is bijna volledig zetmeelrijke koolhydraten (koolhydraten). Mensen die hun consumptie van koolhydraten beperken of zich zorgen maken over hoe zetmeel de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, kunnen tapioca als ongezond ervaren. Tapioca staat hoog op de glycemische indexschaal. De glycemische index meet hoe snel de bloedsuikerspiegel stijgt na het eten.

 3. Hier is een blik op de voedingswaarde-informatie voor tapioca.

1. Vrij van veel voorkomende allergenen

 1. Tapioca is glutenvrij, notenvrij en graanvrij. Het zal geen problemen veroorzaken voor mensen met coeliakie, glutengevoeligheid en notenallergieën. Tapiocameel is te vinden in veel glutenvrije producten. Het is een goede optie om thuis allergeenvrij te bakken. Het is ook een alternatief voor witte bloem voor het verdikken van soepen, sauzen en vullingen.

2. Cholesterol vrij

 1. Tapioca bevat geen cholesterol. Hoog cholesterol kan een opeenhoping van plaque in uw slagaders veroorzaken, die bekend staat als atherosclerose. Ongecontroleerd, kan atherosclerose leiden tot angina, hartaanval en beroerte.

3. Heeft voedingsvezels

 1. Een kopje tapiocaparels heeft ongeveer 1,5 gram voedingsvezels. Het is niet veel, maar het kan je helpen de dagelijkse aanbevolen waarde van 21 tot 38 gram te halen. De meeste mensen consumeren niet genoeg vezels. Toch biedt vezels veel gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van cholesterol, het handhaven van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van constipatie.

11. Helpt je vol te blijven

 1. De koolhydraten en vezels in tapioca vullen zich. Hoewel tapioca niet kan worden geprezen als voedsel voor gewichtsverlies, kan het je langer volhouden en de honger onderdrukken. Dit kan de kans op overeten verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407