Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 geweldige voordelen van sablefish

12 geweldige voordelen van sablefish

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 8 mei 2019

 2. Voedselbron met een aantal verrassende gezondheidsvoordelen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is sablefish?

 1. Sablefish of zwarte kabeljauw (Anoplopoma fimbria), is ook bekend als Pacifische kabeljauw, wilde Alaska-kabeljauw en gindara. Het wordt ook in de volksmond ook wel 'botervis' genoemd als een knipoog naar zijn rijke, boterachtige smaak en olieachtige textuur. Sablefish is een duurzaam alternatief voor meer gebruikte vis. Misschien is de meest verwarrende van alternatieve namen 'zwarte kabeljauw', omdat het geen lid is van de kabeljauwfamilie en een andere habitat, smaak en textuur heeft.

Sablefish Nutrition

 1. Deze vis bevat meer omega-3 dan zalm of tonijn en is rijk aan vitamine B12. Het is een uitstekende bron van eiwitten en mineralen zoals ijzer en calcium.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Sablefish met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren, EPA en DHA, heeft de volgende voordelen:

 2. Opmerking: dankzij de lage hoeveelheid kwik kan gekookte zwarte kabeljauw een goede optie zijn voor zwangere of zogende vrouwen.

Kabeljauw versus Sablefish

 1. Sablefish met veel omega-3-vetzuren, EPA en DHA, heeft de volgende voordelen:

 2. Opmerking: dankzij de lage hoeveelheid kwik kan gekookte zwarte kabeljauw een goede optie zijn voor zwangere of zogende vrouwen.

Substitutes

 1. Hoewel de unieke smaak en textuur van zwarte kabeljauw het een optimale keuze maken voor sommige recepten, is het niet de gemakkelijkst te vinden vis. In onze dagelijkse voeding kan het worden vervangen door vaker voorkomende vissen met vergelijkbare eigenschappen. De meest populaire alternatieven zijn:

 2. Woord van waarschuwing: deze vis is niet geschikt voor mensen met visallergieën of mensen met het prikkelbare darmsyndroom. Gerookte sablefish mag niet worden gegeten door mensen die antidepressiva met MAO-remmers gebruiken.

 3. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. Hoewel de unieke smaak en textuur van zwarte kabeljauw het een optimale keuze maken voor sommige recepten, is het niet de gemakkelijkst te vinden vis. In onze dagelijkse voeding kan het worden vervangen door vaker voorkomende vissen met vergelijkbare eigenschappen. De meest populaire alternatieven zijn:

 5. Woord van waarschuwing: deze vis is niet geschikt voor mensen met visallergieën of mensen met het prikkelbare darmsyndroom. Gerookte sablefish mag niet worden gegeten door mensen die antidepressiva met MAO-remmers gebruiken.

 6. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407