Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


1/3 minder dikke roomkaas versus neufchatel

Niet alleen voor het bakken

 1. Roomkaas en Neufchatel zijn verse of ongerijpte kazen gemaakt door melk te stremmen en de wei af te tappen, terwijl ze voldoende vocht vasthouden om ze zacht en smeerbaar te maken. De twee kazen zijn vergelijkbaar in smaak en uiterlijk - de ene zou de andere kunnen vervangen - maar verschillen enigszins in voedingswaarde.

Definitie

 1. Roomkaas, gemaakt van vetrijke melk, bevat 33 procent melkvet, meldt het Food Network. Neufchatel is ontstaan ​​in Frankrijk, waar het werd gemaakt van melk en gedurende 10 dagen tot vier weken werd gerijpt. Amerikaanse Neufchatel-kaas is niet gerijpt en gemaakt van melk die ongeveer 23 procent vet bevat. Voedingswaarden zijn gebaseerd op een portie van ongeveer 4 gram, of 42,5 gram, voor elke kaas.

Calorieën, vet en eiwitten

 1. Neufchatel bevat normaal gesproken minder vet en calorieën dan gewone roomkaas, maar het kan geen roomkaas verslaan die een derde minder vet bevat. Vier gram Neufchatel bevat 108 calorieën en 10 gram totaal vet, vergeleken met magere roomkaas die 85 calorieën en 7 gram totaal vet bevat. De kazen hebben vergelijkbare hoeveelheden verzadigd vet - 4 gram in magere roomkaas en 5,5 gram in Neufchatel - maar Neufchatel heeft 31 milligram cholesterol, terwijl de roomkaas 23 milligram heeft. De American Heart Association beveelt aan het totale vetgehalte te beperken tot 25 tot 35 procent van uw totale dagelijkse calorieën. Gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën per dag, heeft een portie van 4 ons roomkaas 3 procent en een vergelijkbare portie Neufchatel heeft 4,5 procent van het totale dagelijkse vet. Beide kazen leveren 3 tot 4 gram eiwit.

Vitaminen

 1. Een derde minder roomkaas levert 17 procent van de dagelijkse waarde van vitamine B12, vergeleken met Neufchatel dat slechts 5 procent heeft. Vitamine B12 verlaagt uw risico op hart- en vaatziekten, beschermt zenuwcellen en helpt rode bloedcellen aan te maken. Je ogen hebben vitamine A nodig om gezond te blijven en je kunt rekenen op 12 procent van de dagelijkse waarde van Neufchatel of 8 procent van magere roomkaas. De twee kazen hebben ongeveer 2 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van thiamine, folaat en vitamine B-6 en 5 procent riboflavine. Thiamine en riboflavine zijn B-vitamines die essentieel zijn voor het creëren van energie en het behoud van uw zenuwstelsel, haar en huid. Vitamine B-6, vereist voor serotoninesynthese, vermindert uw risico op hartaandoeningen. Folaat draagt ​​ook bij aan de cardiovasculaire gezondheid.

Mineralen

 1. Je krijgt dezelfde mineralen uit Neufchatel en roomkaas met een derde minder vet, omdat de hoeveelheid slechts 1 procent verschilt. Beide kazen leveren 5 tot 6 procent van de dagelijkse waarde van calcium, 8 tot 9 procent van fosfor en 2 tot 3 procent van de dagelijkse waarde van zink, dat het immuunsysteem ondersteunt en aanwezig moet zijn voor normale groei en neurologische ontwikkeling. Roomkaas bevat meer zout, 200 milligram natrium, vergeleken met de 142 milligram in Neufchatel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407