Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 soorten avocado: voordelen, voeding en meer

De onderste regel

 1. Avocado's zijn peervormige vruchten die groeien aan tropische groenblijvende bomen.

 2. Ze hebben over het algemeen een ruwe, groene buitenhuid, boterachtig vruchtvlees en een groot zaad in het midden.

 3. In vele vormen, maten, kleuren en texturen wordt hun smaak vaak beschreven als mild nootachtig en romig.

 4. Hoewel je misschien maar een paar soorten avocado kent, worden er over de hele wereld honderden variëteiten gekweekt - met 56 alleen al in Florida. Velen zijn hybriden, wat betekent dat ze het resultaat zijn van twee rassen die samen worden gekweekt om een ​​nieuwe te maken (1).

 5. Dit artikel bespreekt 15 veel voorkomende soorten avocado, inclusief hun voordelen en verschillen.

Gezondheidsvoordelen van avocado's

 1. Avocado's zijn zeer voedzaam. Ze zijn geweldige bronnen van foliumzuur, kalium en gezonde vetten, evenals vitamine K, C en E. Ze bevatten ook kleine hoeveelheden B-vitamines en mineralen, zoals koper, fosfor, magnesium, mangaan, ijzer en zink (2, 3).

 2. De enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado's - waarvan de meeste oliezuur zijn - zijn goed voor je hart, bestrijden ontstekingen en kunnen kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Het eten van avocado's kan je ook helpen andere vetoplosbare voedingsstoffen beter op te nemen (1, 4, 5, 6).

 3. Bovendien zitten avocado's vol vezels, een belangrijke voedingsstof die in de meeste westerse diëten ontbreekt. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die avocado's eten de neiging hebben om minder te wegen, misschien vanwege het hoge vezel- en gezonde vetgehalte van de vrucht, evenals de lage glycemische index (3, 7, 8).

 4. Avocado's bevatten ook antioxidanten die goed zijn voor je ogen en hersenen, zoals luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten kunnen uw risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), staar en neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer (9, 10, 11) verlagen.

 5. Bovendien suggereert onderzoek dat mensen die regelmatig avocado's eten gezonder zijn en een lager risico op metabool syndroom hebben. Dit kan echter zijn omdat veel mensen die van deze vrucht genieten ook veel andere gezonde voedingsmiddelen lijken te eten (12).

Verschillende soorten avocado's

 1. Hoewel je misschien maar een paar soorten avocado in je plaatselijke supermarkt ziet, groeien er honderden variëteiten over de hele wereld. Hoewel er veel hybriden bestaan, kunnen alle avocado's worden getraceerd naar ofwel Guatemalteekse, Mexicaanse of West-Indische afkomst (1, 13, 14).

 2. De vruchten zijn gecategoriseerd als cultivars van het A-type of het B-type. Het verschil ligt in de openingstijden en het bestuivingsgedrag van de avocadoboombloemen. Het type cultivar heeft weinig effect op consumenten en is belangrijker voor degenen die avocado's telen.

 3. Avocado's zijn gedeeltelijk zelfbestuivend door een proces dat dichogamie wordt genoemd. A-type bloemen bloeien als vrouwtjes in de ochtend en werpen stuifmeel af als mannetjes in de middag. Omgekeerd ontvangen B-type bloemen 's middags pollen en werpen ze ze' s morgens uit (15).

 4. Veel rassen hebben vergelijkbare kenmerken, met kleine verschillen in grootte, kleur, smaak, vorm en piekgroeiseizoen.

 5. In de Verenigde Staten zijn avocado's uit Californië (Hass-variëteit) kleiner met een kiezelige schil, terwijl die uit Florida groter zijn en een gladdere schil hebben (16).

 6. Hier zijn 15 van de meest voorkomende soorten avocado.

 7. Hoewel er nog veel meer zijn, staan ​​hieronder enkele van de beter bekende A-type-cultivaravocado's:

 8. Sommige van de B-type-cultivaravocado's zijn onder meer:

Hoe kies je de gezondste avocado

 1. Met betrekking tot voeding lijken avocado's over het algemeen erg op elkaar, ongeacht het type. Alle avocado's zijn calorisch dicht en bevatten veel gezonde vetten, vitamines en mineralen.

 2. Avocado's uit Florida worden soms geadverteerd als "lite" vanwege hun lagere vetgehalte in vergelijking met de populaire Hass-avocado, maar het totale voedingsverschil tussen de twee is klein.

 3. Over het algemeen zijn avocado's erg voedzaam en bieden alle soorten vergelijkbare gezondheidsvoordelen.

De onderste regel

 1. Avocado's zijn zeer voedzame vruchten die veel voordelen bieden.

 2. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen, evenals antioxidanten, onverzadigde vetten en vezels, die kunnen helpen uw risico op verschillende chronische ziekten te verlagen en uw gezondheid te verbeteren.

 3. Hoewel er maar één of twee variëteiten het meest bekend zijn, bestaan ​​er wereldwijd honderden soorten, voornamelijk qua grootte, kleur, vorm, textuur en smaak.

 4. De meest populaire en meest beschikbare vorm van avocado is de Hass. Als je echter een ander ras tegenkomt, zou het waarschijnlijk een vergelijkbare voedingssamenstelling hebben.

 5. Avocado's zijn in elk geval een uitstekende aanvulling op een gezond, uitgebalanceerd dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407