Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


16/8 Intermittent Fasting: A Beginner # x27; s Guide

De onderste regel

 1. Vasten wordt al duizenden jaren beoefend en is een nietje in veel verschillende religies en culturen over de hele wereld.

 2. Vandaag geven nieuwe soorten vasten een nieuwe wending aan de oude praktijk.

 3. 16/8 intermitterend vasten is een van de meest populaire stijlen van vasten. Voorstanders beweren dat het een gemakkelijke, handige en duurzame manier is om gewicht te verliezen en de algehele gezondheid te verbeteren.

 4. Dit artikel bespreekt 16/8 intermitterend vasten, hoe het werkt en of het geschikt is voor u.

Wat is 16/8 Intermitterend vasten?

 1. 16/8 intermitterend vasten houdt in dat de consumptie van voedsel en calorierijke dranken wordt beperkt tot een bepaald venster van acht uur per dag en zich gedurende de resterende 16 uur van voedsel onthouden.

 2. Deze cyclus kan zo vaak worden herhaald als u wilt - van slechts een of twee keer per week tot elke dag, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

 3. 16/8 intermitterend vasten is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, vooral onder diegenen die willen afvallen en vet verbranden.

 4. Terwijl andere diëten vaak strikte regels en voorschriften vaststellen, is 16/8 intermitterend vasten gemakkelijk te volgen en kan het met minimale inspanning echte resultaten opleveren.

 5. Het wordt over het algemeen als minder beperkend en flexibeler beschouwd dan veel andere dieetplannen en past gemakkelijk in vrijwel elke levensstijl.

 6. Naast het verbeteren van het gewichtsverlies, wordt ook gedacht dat 16/8 intermitterend vasten de bloedsuikerspiegel verbetert, de hersenfunctie verhoogt en de levensduur verlengt.

Hoe te beginnen

 1. 16/8 intermitterend vasten is eenvoudig, veilig en duurzaam.

 2. Begin om te beginnen met het kiezen van een venster van acht uur en beperk uw voedselinname tot die tijdspanne.

 3. Veel mensen eten het liefst tussen 12.00 en 20.00 uur, omdat dit betekent dat u alleen 's nachts hoeft te vasten en het ontbijt overslaat, maar nog steeds een uitgebalanceerde lunch en diner kunt eten, samen met een paar snacks gedurende de dag.

 4. Anderen kiezen ervoor om tussen 9.00 en 17.00 uur te eten, wat voldoende tijd biedt voor een gezond ontbijt rond 9.00 uur, een normale lunch rond het middaguur en een licht vroeg diner of snack rond 16.00 uur. voordat je snel begint.

 5. U kunt echter experimenteren en het tijdsbestek kiezen dat het beste bij uw schema past.

 6. Ongeacht wanneer u eet, wordt aanbevolen om verschillende kleine maaltijden en snacks gelijkmatig verdeeld over de dag te eten om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de honger onder controle te houden.

 7. Om de potentiële gezondheidsvoordelen van uw dieet te maximaliseren, is het belangrijk dat u zich tijdens uw eetperioden aan voedzame hele voedingsmiddelen en dranken houdt.

 8. Het vullen van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen kan helpen uw dieet af te ronden en u in staat te stellen de vruchten te plukken die dit regime te bieden heeft.

 9. Probeer elke maaltijd in evenwicht te brengen met een goede variëteit aan gezonde hele voedingsmiddelen, zoals:

 10. Het drinken van calorievrije dranken zoals water en ongezoete thee en koffie, zelfs tijdens het vasten, kan ook helpen uw eetlust onder controle te houden terwijl u gehydrateerd blijft.

 11. Aan de andere kant kan bijten of overdrijven op junkfood de positieve effecten van 16/8 intermitterend vasten teniet doen en uiteindelijk meer schade aanrichten dan goed voor uw gezondheid.

Voordelen van 16/8 Intermitterend vasten

 1. 16/8 intermitterend vasten is een populair dieet omdat het gemakkelijk te volgen is, flexibel en duurzaam op de lange termijn.

 2. Het is ook handig, omdat het de hoeveelheid tijd en geld die u moet besteden aan het koken en bereiden van voedsel per week kunt besparen.

 3. Qua gezondheid is 16/8 intermitterend vasten geassocieerd met een lange lijst met voordelen, waaronder:

Nadelen van 16/8 Intermitterend vasten

 1. 16/8 intermitterend vasten kan worden geassocieerd met veel gezondheidsvoordelen, maar het heeft enkele nadelen en is misschien niet voor iedereen geschikt.

 2. Als u uw inname beperkt tot slechts acht uur per dag, kunnen sommige mensen meer eten dan normaal tijdens eetperiodes in een poging om de uren die ze vasten goed te maken.

 3. Dit kan leiden tot gewichtstoename, spijsverteringsproblemen en de ontwikkeling van ongezonde eetgewoonten.

 4. 16/8 intermitterend vasten kan ook negatieve bijwerkingen op de korte termijn veroorzaken wanneer u voor het eerst begint, zoals honger, zwakte en vermoeidheid - hoewel deze vaak verdwijnen als u in een routine.

 5. Bovendien suggereert enig onderzoek dat intermitterend vasten mannen en vrouwen anders kan beïnvloeden, waarbij dierstudies melden dat het de vruchtbaarheid en voortplanting bij vrouwen zou kunnen verstoren (5).

 6. Er zijn echter meer studies bij mensen nodig om de effecten te evalueren die intermitterend vasten op de reproductieve gezondheid kan hebben.

 7. Begin in elk geval geleidelijk en overweeg om te stoppen of uw arts te raadplegen als u zich zorgen maakt of negatieve symptomen ervaart.

Is 16/8 Intermitterend vasten geschikt voor u?

 1. 16/8 intermitterend vasten kan een duurzame, veilige en gemakkelijke manier zijn om uw gezondheid te verbeteren in combinatie met een voedzaam dieet en een gezonde levensstijl.

 2. Het moet echter niet worden gezien als een vervanging voor een uitgebalanceerd, goed afgerond dieet dat rijk is aan hele voedingsmiddelen. Om nog maar te zwijgen, u kunt nog steeds gezond zijn, zelfs als intermitterend vasten niet voor u werkt.

 3. Hoewel 16/8 intermitterend vasten over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste gezonde volwassenen, moet u met uw arts overleggen voordat u het probeert, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt.

 4. Dit is de sleutel als u medicijnen gebruikt of diabetes, lage bloeddruk of een geschiedenis van ongeordend eten heeft.

 5. Intermitterend vasten wordt ook niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger willen worden of voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

 6. Als u zich zorgen maakt of bijwerkingen ondervindt tijdens het vasten, raadpleeg dan uw arts.

De onderste regel

 1. 16/8 intermitterend vasten omvat alleen eten gedurende een periode van 8 uur en vasten gedurende de resterende 16 uur.

 2. Het kan gewichtsverlies ondersteunen en de bloedsuikerspiegel, hersenfunctie en levensduur verbeteren.

 3. Eet een gezond dieet tijdens uw eetperiode en drink calorievrije dranken zoals water of ongezoete thee en koffie.

 4. Het is het beste om met uw arts te praten voordat u intermitterend vasten probeert, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407