Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


20 Voordelen van kokosolie voor je hersenen, hart, gewrichten + meer!

Recepten met paarse aardappelen

 1. Tot op heden zijn er meer dan 1500 onderzoeken waaruit blijkt dat kokosolie een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde is. Het gebruik en de voordelen van kokosolie gaan verder dan wat de meeste mensen zich realiseren, omdat kokosolie - gemaakt van kopra of vers kokosvlees - een echte superfood is. Het is geen wonder dat de kokospalm op veel tropische locaties wordt beschouwd als de "levensboom".

 2. Er is geen twijfel dat veel mensen in de war zijn over het feit of ze regelmatig kokosolie moeten consumeren, vooral na het rapport van de American Heart Association (AHA) 2017 over verzadigde vetten. De waarheid is dat hoewel de aanbeveling van AHA om verzadigde vetten in uw dieet te verminderen plausibel is, dit niet betekent dat mensen er niets van kunnen consumeren. In feite beveelt de AHA aan om 30 gram per dag te houden voor mannen en 20 gram per dag voor vrouwen, wat respectievelijk ongeveer 2 eetlepels of 1,33 eetlepels kokosolie is.

 3. In feite moeten we benadrukken dat de AHA erop heeft gewezen dat we verzadigde vetten niet volledig moeten vermijden, en dat komt omdat we het eigenlijk nodig hebben. Het werkt om onze immuunfunctie te verbeteren en de lever tegen gifstoffen te beschermen.

 4. En hoewel de AHA is gericht op hoe verzadigde vetten het LDL-cholesterolgehalte kunnen verhogen, moeten we onthouden dat kokosolie op natuurlijke wijze werkt om ontstekingen te verminderen. Het verminderen van ontstekingen zou ieders grootste gezondheidsdoel moeten zijn, omdat het de oorzaak is van hartaandoeningen en vele andere aandoeningen.

 5. Dus ondanks de ietwat negatieve reactie op kokosolie in de afgelopen jaren, ben ik nog steeds een groot voorstander van kokosolie om ontstekingen te verminderen, de cognitieve en hartgezondheid te ondersteunen en het energieniveau te verhogen - - om maar een paar van de vele voordelen van kokosolie te noemen.

Wat is kokosolie?

 1. Kokosolie wordt gemaakt door gedroogd kokosvlees, kopra of vers kokosvlees te persen. Om kokosolie te maken, kunt u een "droge" of "natte" methode gebruiken. De melk en olie uit de kokosnoot wordt geperst en vervolgens wordt de olie verwijderd.

 2. Kokosolie heeft een stevige textuur bij koele of kamertemperatuur omdat de vetten in de olie, meestal verzadigde vetten, uit kleinere moleculen bestaan. Bij temperaturen van ongeveer 78 graden wordt kokosolie vloeibaar.

 3. Het heeft een rookpunt van ongeveer 350 graden, waardoor het een geweldige olieoptie is voor gebakken gerechten, sauzen en gebak. Het wordt ook gemakkelijk opgenomen in de huid vanwege zijn kleinere vetmoleculen, waardoor het een uitstekende vochtinbrengende crème voor de huid en de hoofdhuid is.

 4. De vele voordelen van kokosolie zijn alleen beschikbaar met een product van goede kwaliteit. Er zijn een paar soorten kokosolie waar u op moet letten, waaronder de volgende:

 5. Virgin kokosolie: Virgin kokosolie is het minst verfijnd en het meest heilzaam. Het is gemaakt met kopra, of gedroogd kokosvlees, dat uit de schaal is gehaald en is geperst om de natuurlijke oliën te extraheren. Kokosolie van eerste persing heeft meestal een geweldige nootachtige en zoete smaak.

 6. Binnen de categorie maagdelijke kokosolie ziet u olie die is geproduceerd met een "wet-milling" -methode, wat betekent dat het wordt gewonnen uit vers kokosvlees en olie die is geproduceerd met een droge methode, omdat in plaats daarvan gedroogde kopra wordt gebruikt. Soms zie je 'extra vierge kokosolie', maar er is echt geen verschil tussen vierge en extra vierge als het gaat om kokosolie, dus beide opties zijn een goede keuze.

 7. Geraffineerde kokosolie: geraffineerde kokosolie heeft een raffinageproces ondergaan waarbij de olie wordt gebleekt en ontgeurd. In tegenstelling tot maagdelijke kokosolie hebben geraffineerde oliën geen merkbare kokossmaak of aroma. Geraffineerde kokosolie wordt niet aanbevolen, omdat veel van hen zijn gemaakt met hoge temperaturen en agressieve chemicaliën, die beide de nuttige antioxidanten van de olie kunnen vernietigen.

Kokosolie Voeding

 1. Duizenden onderzoeken zijn uitgevoerd om de geheimen van dit geweldige superfood te achterhalen: namelijk gezonde vetten, middellange keten vetzuren (MCFA's) genoemd. Deze unieke vetten omvatten:

 2. Ongeveer 62 procent van de oliën in kokosnoot bestaat uit deze drie gezonde vetzuren, en 91 procent van het vet in kokosolie is gezond verzadigd vet. Deze vetsamenstelling maakt het een van de meest voordelige vetten op aarde, zoals blijkt uit de USDA-voedingsdatabase.

 3. De meeste vetten die we consumeren hebben meer tijd nodig om te verteren, maar MCFA's in kokosolie bieden de perfecte energiebron omdat ze alleen een driestappenproces moeten doorlopen om in brandstof te worden omgezet , in tegenstelling tot andere vetten die een 26-stappenproces moeten doorlopen!

 4. In tegenstelling tot vetzuren met lange keten die in plantaardige oliën worden aangetroffen, zijn MCFA's:

 5. Een eetlepel kokosolie bevat ongeveer 120 calorieën, 14 gram vet, geen vezels, geen cholesterol en alleen sporen van vitamines en mineralen.

 6. Alles bij elkaar genomen zijn het de MCFA's in kokosnootkopra die het een echt superfood maken, en daarom zijn de gezondheidsvoordelen van kokosolie zo overvloedig en geweldig.

20 Evidence-Based Coconut Oil Voordelen

 1. Kokosolie is gemakkelijk te verteren en produceert ook een langere aanhoudende energie en verhoogt uw metabolisme. Wanneer je een ongeraffineerde kokosolie van hoge kwaliteit gebruikt, kun je de meeste voordelen van kokosolie krijgen, omdat de MCFA's rechtstreeks naar de lever worden gestuurd om te worden omgezet in energie.

 2. Tegenwoordig gebruiken veel triatleten kokosolie als brandstofbron tijdens trainingen en races voor langeafstandsevenementen. Je kunt een zelfgemaakte energiebrandstof maken door kokosolie, rauwe honing en chiazaad samen te mengen. Stel eenvoudig een eetlepel van elk samen en consumeer 30 minuten voorafgaand aan de oefening.

 3. Kokosnoot verbetert ook de spijsvertering omdat het lichaam vetoplosbare vitamines, calcium en magnesium absorbeert. Als kokosolie tegelijkertijd met omega-3-vetzuren wordt ingenomen, kan het ze twee keer zo effectief maken, omdat ze direct beschikbaar zijn om te worden verteerd en door het lichaam worden gebruikt.

 4. Kokosolie kan bacteriën en darmgezondheid helpen verbeteren door slechte bacteriën en candida te vernietigen. Candida-onbalans kan met name maagzuur verminderen, wat ontstekingen en een slechte spijsvertering veroorzaakt. Dit alles samen betekent dat kokosolie de spijsvertering ten goede komt en maagzweren en colitis ulcerosa helpt behandelen of voorkomen.

 5. Bovendien is dit superfood zo gemakkelijk te verteren dat het bekend is dat het ook de symptomen van galblaasaandoeningen verbetert. Vervang andere langketenige vetten door kokosolie om de galblaas en de totale gezondheid van het lichaam te verbeteren.

 6. Kokosolie is geweldig als gezichtsreiniger, vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème, maar kan ook veel huidaandoeningen behandelen. De vetzuren (capryl en laurine) in kokosolie verminderen ontstekingen intern en extern en hydrateren, waardoor ze een geweldige oplossing zijn voor alle soorten huidaandoeningen.

 7. Het beschermt de huid en heeft veel antioxidanten die het ideaal maken voor het genezen van de huid. Bovendien compenseren de antimicrobiële eigenschappen de candida- of schimmelbronnen die veel huidaandoeningen kunnen veroorzaken. Er is zoveel ongeraffineerde kokosolie voor de huid.

 8. Olie trekken met kokosolie wordt al eeuwen gebruikt als een manier om de mond van bacteriën te reinigen en parodontitis te genezen. Plus, onderzoek toont aan dat olietrekken met kokosolie, naast het aanbieden van verschillende voordelen voor de mondgezondheid, ook een gunstig effect heeft op de algehele gezondheid. Kokosolie is een van de meest effectieve oliën voor olietrekking vanwege de hoge concentratie antibacteriële MCFA's.

 9. Door de olie in uw mond te slikken, denatureert de olie de bacteriën en kleeft eraan. Het verwijderen van orale bacteriën vermindert het risico op parodontitis aanzienlijk. Als je je tandvlees wilt genezen en je tanden wilt repareren, raad ik aan kokosolie drie keer per week gedurende 20 minuten per dag te trekken.

 10. Oxidatieve stress en vrije radicalen zijn de twee grootste boosdoeners van osteoporose. Omdat kokosolie zoveel antioxidanten bevat, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, is het een toonaangevende natuurlijke behandeling voor osteoporose.

 11. Nog een van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kokosolie is dat het de calciumopname in de darm verhoogt. Onderzoek naar osteoporose heeft aangetoond dat kokosolie niet alleen het botvolume en de structuur bij proefpersonen verhoogt, maar ook het botverlies door osteoporose vermindert.

 12. Wanneer cellen weigeren te reageren op insuline en niet langer glucose opnemen voor energie, worden ze beschouwd als insulineresistent. De alvleesklier pompt dan meer insuline uit om te compenseren en creëert een overproductiecyclus. Insulineresistentie is de voorloper van diabetes type II.

 13. De MCFA's in kokosolie helpen de insulinereacties in de cellen in evenwicht te brengen en bevorderen een gezond spijsverteringsproces. Ze nemen de druk op de alvleesklier weg en geven het lichaam een ​​consistente energiebron die niet afhankelijk is van glucosereacties, die insulineresistentie en diabetes type II kunnen voorkomen.

 14. Vanwege de energiecreërende eigenschappen van kokosolie en het feit dat het geen koolhydratenolie is, is het geen wonder dat het nuttig is om af te vallen. Het helpt vet en calorieën te verbranden, de eetlust te verminderen en in studies was het vooral nuttig bij het verliezen van buikvet.

 15. Het vermogen van Coconut om u te helpen vet te verliezen is goed ingeburgerd. Een studie uit 1985, gepubliceerd in het Journal of Toxicology and Environmental Health, toonde aan dat een enkele injectie van caprinezuur resulteerde in "aanvankelijk snelle, dan geleidelijke afname van voedselconsumptie en een parallel gewichtsverlies" bij mannelijke ratten.

 16. Het lijkt misschien niet intuïtief om aan te nemen dat het eten van kokosolie (een vet) bijdraagt ​​aan vetverlies, maar het is eigenlijk heel logisch. De sleutel tot het begrijpen van dit fenomeen ligt in het multidimensionale vermogen van de MCFA's om een ​​verscheidenheid aan fysiologische processen te beheersen.

 17. Volgens medisch onderzoek en de USDA-voedingsstoffendatabase heeft kokosolie op de volgende manieren voordelen voor het lichaam:

 18. De vertering van MCFA's door de lever creëert ketonen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor de hersenen voor energie. Ketonen leveren energie aan de hersenen zonder dat insuline glucose nodig heeft om energie te verwerken.

 19. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen eigenlijk hun eigen insuline aanmaken om glucose te verwerken en hersencellen te voeden. Omdat de hersenen van een patiënt met de ziekte van Alzheimer het vermogen verliezen om zijn eigen insuline te maken, kunnen de ketonen uit kokosolie een alternatieve energiebron vormen om de hersenfunctie te helpen herstellen. [! 31412 => 1140 = 4!

 20. Door de HDL in het lichaam te verhogen, helpt het de gezondheid van het hart te bevorderen en het risico op hartaandoeningen te verlagen. Kokosolie komt ook het hart ten goede door hoge triglyceriden te verlagen.

 21. Van kokosolie is bekend dat het UTI-symptomen en nierinfecties opruimt en verbetert. De MCFA's in de olie werken als een natuurlijk antibioticum door de lipidebekleding op bacteriën te verstoren en te doden. Uit onderzoek blijkt ook dat kokosolie de lever rechtstreeks beschermt tegen schade.

 22. Kokoswater helpt ook bij het hydrateren en ondersteunt het genezingsproces. Artsen hebben zelfs kokoswater geïnjecteerd om nierstenen op te ruimen. Kokosnoot is een krachtige superfood, wat duidelijk is gezien al deze geweldige gezondheidsvoordelen van kokosolie.

 23. In een dierstudie in India verminderden de hoge niveaus van antioxidanten in maagdelijke kokosolie (VCO) ontstekingen en verbeterden artritis symptomen effectiever dan toonaangevende medicijnen.

 24. In een ander recent onderzoek bleek kokosolie die met slechts gemiddelde hitte werd geoogst, ontstekingscellen te onderdrukken. Het werkte zowel als pijnstiller en ontstekingsremmer.

 25. Kokosolie heeft twee eigenschappen die kanker helpen bestrijden: de ketonen die in de olie worden geproduceerd. Tumorcellen hebben geen toegang tot de energie in ketonen en zijn glucoseafhankelijk. Er wordt aangenomen dat een ketogeen dieet een mogelijke component kan zijn om kankerpatiënten te helpen herstellen.

 26. En de tweede kwaliteit is het vetgehalte in middellange ketens in kokosolie. Terwijl de MCFA's de vetwanden van bacteriën verteren, kunnen ze ook de helicobacter pylori-bacteriën doden waarvan bekend is dat ze het risico op maagkanker verhogen.

 27. Plus, onderzoek toont aan dat laurinezuur in kokosolie antikankeracties kan hebben door anti-proliferatie en pro-apoptotische effecten te veroorzaken.

 28. Kokosolie bevat laurinezuur (monolaurine), waarvan is aangetoond dat het candida vermindert, bacteriën bestrijdt en een vijandige omgeving voor virussen creëert. Veel ziekten worden tegenwoordig veroorzaakt door de overgroei van slechte bacteriën, schimmels, virussen en parasieten in het lichaam.

 29. U kunt granen en suiker in uw dieet vervangen door kokosolie als uw natuurlijke brandstofbron als u ziek bent. Suiker voedt de groei van slechte bacteriën. Neem in plaats daarvan driemaal daags één eetlepel kokosolie wanneer u ziek bent, en eet ook veel groenten en bottenbouillon.

 30. In een studie uit 2004 gepubliceerd in het Journal of Neurobiology of Aging, ontdekten onderzoekers dat de MCFA's in kokosolie de geheugenproblemen bij hun oudere proefpersonen verbeterden.

 31. Bij alle patiënten was er een duidelijke verbetering van hun terugroepvermogen na inname van dit vetzuur. Omdat de MCFA's gemakkelijk in het lichaam worden opgenomen en toegankelijk zijn in de hersenen zonder het gebruik van insuline. Zo kunnen ze hersencellen efficiënter voeden.

 32. De MCFA's van kokosolie hebben geen pancreasenzymen nodig om te worden afgebroken, dus het nemen van kokosolie verlicht de spanning op de alvleesklier.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen van kokosolie

 1. Er zijn zelden bijwerkingen voor kokosolie. Af en toe kan een contactallergie optreden voor bepaalde personen die allergisch zijn voor kokosnoten. Van sommige van de reinigingsproducten gemaakt door kokosolie is bekend dat ze ook contactallergieën veroorzaken, maar het is niet gebruikelijk.

 2. Kokosolie staat zelfs bekend om het verminderen van bijwerkingen van veel medicijnen. In studies bijvoorbeeld verminderde het de symptomen en bijwerkingen van kankerbehandelingen.

 3. Houd er rekening mee dat geraffineerde of verwerkte kokosolie kan worden gebleekt, oververhit tot voorbij het gewenste smeltpunt en chemisch kan worden verwerkt om de houdbaarheid te verlengen. Het verwerken van de olie verandert de chemische samenstelling en de vetten zijn niet langer goed voor je, dus vermijd zoveel mogelijk gehydrogeneerde oliën en kies in plaats daarvan extra vierge kokosolie.

Kokosolie gebruiken

 1. Kies bij de aankoop van kokosolie een extra vierge kokosolie, die de grootste voordelen van kokosolie biedt. Kies voor maagdelijke, nat gemalen, ongeraffineerde, organische kokosolie om ervoor te zorgen dat u pure kokosolie krijgt. Geraffineerde versies, zoals bij andere voedingsmiddelen, zijn niet zo heilzaam en verliezen belangrijke voedingsstoffen.

 2. Waarvoor kan kokosolie worden gebruikt? Er zijn veel manieren om kokosolie te gebruiken voor de gezondheidsvoordelen, waaronder de volgende:

 3. Kokosolie kan worden gebruikt voor koken en bakken en kan worden toegevoegd aan smoothies. Het is mijn favoriete olie, omdat ongeraffineerde, natuurlijke, organische kokosolie een mooie kokossmaak toevoegt, maar niet de schadelijke gifstoffen bevat die andere gehydrogeneerde kookoliën vaak wel bevatten. Plus, kokosolie toevoegen aan je eten of smoothies helpt om energie snel op te voeren en het is gemakkelijker te verteren dan andere soorten olie. Enkele manieren om kokosolie in uw voedsel te gebruiken zijn:

 4. Hoe breng je kokosolie aan op je lichaam? Je kunt het gewoon lokaal rechtstreeks op je huid aanbrengen of als drager voor essentiële oliën of melanges. Vooral na het douchen in je huid wrijven is vooral voordelig. Kokosolie werkt als een geweldige vochtinbrengende crème en heeft antimicrobiële eigenschappen die de gezondheid van de huid en het haar bevorderen. Enkele manieren om kokosolie voor je huid en haar te gebruiken zijn:

 5. Kokosolie kan worden gebruikt voor olietrekken, wat een Ayurvedische praktijk is die werkt om de mond te ontgiften, tandplak en bacteriën te verwijderen en de adem op te frissen. Spoel een eetlepel kokosolie in je mond gedurende 10-2o minuten en gooi de olie vervolgens in de prullenbak.

 6. Kokosolie heeft antimicrobiële eigenschappen, waardoor het een uitstekend ingrediënt is in doe-het-zelfrecepten met natuurlijke remedies die worden gebruikt om infecties te bestrijden en de immuniteit te verhogen. Enkele recepten die gemaakt kunnen worden met kokosolie zijn:

 7. Kokosolie werkt als een natuurlijke stofremmer, wasmiddel, meubelwas en zelfgemaakte handzeep. Het doodt bacteriën en schimmels die in uw huis kunnen groeien en het houdt oppervlakken ook glanzend.

 8. Gerelateerd: 77 Kokosolie Gebruik: voor voeding, lichaams- en huidverzorging, huishoudelijk + meer

Laatste gedachten over de voordelen van kokosolie

 1. Lees verder: 6 gezondheidsvoordelen van MCT-olie - is het beter dan kokosolie?

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407