Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


22 Kruiden, vitaminen en supplementen: de ultieme gids voor RA

Kruiden, supplementen en vitamines?

 1. Voordat uw reumatoïde artritis (RA) voorgeschreven medicatie uw handen bereikt, is het door medisch onderzoek gegaan. Het heeft ook klinische proeven ondergaan en de effectiviteit en veiligheid zijn bewezen en goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

 2. De FDA keurt momenteel geen voedingssupplementen zoals kruiden, mineralen en vitaminen goed. Maar sommige mensen melden tijdelijke verlichting van hun RA-symptomen bij het gebruik van enkele aanvullende therapieën.

 3. De aanvullende behandelingen die in deze handleiding worden behandeld, mogen uw huidige medicijnen niet vervangen. Praat altijd met een arts of apotheker voordat u kruiden, supplementen of vitamines probeert. Sommige remedies kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken of een gevaarlijke interactie met uw huidige medicijnen veroorzaken.

 4. Controleer ook of u deze producten bij gerenommeerde bronnen koopt. Praat met uw apotheker of andere zorgverlener over het vinden van producten van hoge kwaliteit.

8 supplementen hebben voordelen aangetoond

 1. Werkt het? Een onderzoek uit 2013 wees uit dat het nemen van visolie resulteerde in een hogere remissie van RA-symptomen dan in een controlegroep die geen visolie nam. Er zijn veel andere gezondheidsvoordelen van omega-3-vetzuren, maar het is moeilijk om alleen genoeg visolie uit voedsel te halen.

 2. Dosering: De Arthritis Foundation beveelt tweemaal daags 2,6 gram visolie aan. Maar meer dan 3 gram visolie per dag kan uw risico op bloedingen verhogen. Over het algemeen worden twee porties vis per week aanbevolen.

 3. Neem contact op met uw arts als u antistollingsmiddelen gebruikt. Zwangere vrouwen moeten vermijden te veel vis te eten, omdat deze gevaarlijke hoeveelheden kwik kan bevatten.

 4. Wat doet het? Kurkuma wordt al meer dan vierduizend jaar gebruikt in de Ayurvedische en Chinese kruidengeneeskunde. Het actieve ingrediënt daarin is curcumine. Er is aangetoond dat het ontstekingsremmend is, wat kan helpen bij het verminderen van RA-zwelling en gevoeligheid.

 5. Werkt het? Volgens deze analyse van acht klinische onderzoeken verminderde 500 mg kurkuma tweemaal daags gewrichtspijn en stijfheid bij mensen met artrose en reumatoïde artritis.

 6. Dosering: u kunt kurkuma in uw dieet introduceren via thee, curry's en als specerij. Het is ook beschikbaar als een supplement genaamd curcumine. Winkel hier. In onderzoeken gebruikte doses waren tweemaal daags 500 mg. Curcumine is over het algemeen veilig en weinig giftig.

 7. Wat doet het? Gember is een veel voorkomend kruid dat mensen gebruiken om alles te behandelen, van verkoudheid en spijsvertering tot migraine en hypertensie. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende effecten die vergelijkbaar zijn met ibuprofen.

 8. Werkt het? Bewijs voor gember als medicijn voor RA wordt nog steeds onderzocht. Een onderzoek uit 2014 suggereerde dat gember het potentieel heeft om RA-symptomen te helpen. Het kan ook extra beschermende effecten op de gewrichten hebben.

 9. Dosering: De verse wortel is verkrijgbaar in supermarkten en kan in thee worden gebrouwen. Je kunt maximaal vier kopjes gemberthee per dag drinken. Het kan ook gemakkelijk worden gevonden in supplementvorm.

 10. Mensen die bloedverdunners gebruiken of galstenen hebben, mogen geen gember nemen vanwege het risico op ongewenste bijwerkingen.

 11. Wat doet het? Groene thee is niet alleen een smakelijke drank, maar ook een eeuwenoud kruidenmiddel met veel antioxidanten. Het wordt traditioneel gebruikt als een diureticum om de spijsvertering te bevorderen en de gezondheid van het hart te verbeteren.

 12. Een onderzoek uit 2015 bij ratten wees uit dat groene thee een actieve stof kan hebben die ontsteking en zwelling vermindert. Groene thee bevat veel catechines, een verbinding met antireumatische activiteit.

 13. Werkt het? Onderzoek uit 2016 keek naar mensen met RA die zes maanden groene thee dronken. De deelnemers namen ook deel aan een matig intensief trainingsprogramma waarbij ze driemaal daags 45 tot 60 minuten op een loopband liepen.

 14. Uit het onderzoek bleek dat groene thee en lichaamsbeweging effectief waren bij het verminderen van RA-symptomen.

 15. Dosering: Drink vier tot zes koppen groene thee per dag. Koop er nu een.

 16. Raadpleeg altijd een arts voordat u groene thee in uw dieet opneemt. Van groene thee is bekend dat het negatieve interacties heeft met sommige medicijnen.

 17. Wat doet het? Borago officinalis, ook bekend als starflower, is een zaad met gamma-linoleenzuur (GLA). GLA is een omega-6-vetzuur waarvan wordt gedacht dat het RA helpt door ontstekingen te verminderen.

 18. Werkt het? Sommige oudere studies tonen aan dat zaadolie de symptomen van RA kan helpen. Een studie in 2001 wees uit dat borage-olie de RA-activiteit verminderde.

 19. Een oudere studie uit 1993 van 37 mensen met RA ontdekte dat het gebruik van borageolie met 1,4 gram GLA gewrichtspijn en het aantal gevoelige gewrichten met 36 procent en het aantal gezwollen gewrichten verminderde met 28 procent.

 20. In een klinische studie van 2014 verminderde het nemen van borage-olie met 1,8 gram GLA de symptomen van RA. Sommige mensen konden ook hun gebruik van andere RA-medicijnen verminderen.

 21. Dosering: borage-olie kan in capsulevorm gewrichtsgevoeligheid en ontsteking verminderen. De Arthritis Foundation beveelt dagelijks 1.300 milligram (mg) olie aan. Koop het hier.

 22. Bijwerkingen zijn diarree of losse ontlasting, boeren, opgeblazen gevoel en misselijkheid. Neem contact op met uw arts voordat u het supplement inneemt.

 23. Wat doet het? Cayennepeper heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik als hulpmiddel bij de spijsvertering. Tegenwoordig wordt het op grotere schaal gebruikt om pijn te behandelen. De werkzame stof, capsaïcine, blokkeert uw zenuwcellen tegen een chemische stof die pijnberichten verzendt.

 24. Werkt het? Dit kruid is een bekende actuele behandeling voor het verminderen van pijn. Een beoordeling van capsaïcine erkende dat hogere concentraties (8 procent) kunnen helpen bij pijnbestrijding. Er zijn verschillende zelfzorggeneesmiddelen die 0,025 tot 0,1 procent bevatten en die ook effectief kunnen zijn voor het verminderen van pijn.

 25. Dosering: U kunt capsaïcine vinden in actuele crèmes voor lichte pijntjes. Winkel hier. De Arthritis Foundation beveelt aan driemaal daags capsaïcine te gebruiken.

 26. Het begint meteen te helpen, maar het kan een paar weken duren voordat het volledig werkt. Het consumeren van cayennepepers wordt ook aanbevolen als onderdeel van uw ontstekingsremmend dieet.

 27. Wat doet het? Cat's claw is afkomstig uit de Zuid-Amerikaanse regenwouden. Wetenschappers hebben de ontstekingsremmende eigenschappen van de plant onderzocht op zijn effectiviteit bij het verlichten van gewrichtspijn, zwelling en ochtendstijfheid.

 28. Werkt het? Een oudere studie bestudeerde de effectiviteit van kattenklauw op RA en ontdekte dat 53 procent van de deelnemers die de supplementen gebruikten, verminderde pijn vertoonde vergeleken met 24 procent van de placebogroep. [! 111189 => 1140 = 2!

 29. Dosering: De Arthritis Foundation beveelt dagelijks 250 tot 350 mg van de capsules aan voor immuunondersteuning. Koop er nu een.

 30. Cat's claw produceert zeer weinig bijwerkingen. Sommige mensen melden verstoorde spijsvertering. Andere bijwerkingen kunnen zijn:

 31. Wat doet het? Teunisbloem is een veelgebruikt kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor vele aandoeningen, van RA tot menstruatieproblemen. Deze wildflower heeft 7 tot 10 GLA, hetzelfde vetzuur dat borage-olie effectief maakt. Het staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

 32. Werkt het? Teunisbloemolie is rijk aan GLA, wat helpt ontstekingen te verminderen. Maar onderzoeken naar teunisbloem en RA zijn ouder en onderzoek is niet doorslaggevend. Studies hebben gemengde resultaten opgeleverd.

 33. Dosering: U kunt elke dag 540 mg van deze olie innemen. Koop nu teunisbloem.

 34. Het kan zes maanden duren voordat u alle voordelen van teunisbloemolie voelt. Teunisbloemolie kan bijwerkingen zoals misselijkheid, diarree en huiduitslag veroorzaken. Neem deze olie niet als u epilepsie heeft.

 35. Wat doet het? Omega-3-vetzuren, het primaire bestanddeel van visolie, zijn gezonde vetten die uw lichaam nodig heeft. Omega-3 vetzuren kunnen chronische ontstekingen helpen voorkomen en symptomen van artritispijn verlichten. Vis rijk aan omega-3 zijn haring, makreel, zalm en tonijn.

 36. Ten minste één oudere studie wees uit dat het nemen van visolie ochtendstijfheid van gewrichten kon verminderen en het aantal pijnlijke of gevoelige gewrichten kon verminderen. Sommige mensen die visolie nemen, kunnen ook hun gebruik van ontstekingsremmende medicijnen verminderen.

3 supplementen tonen belofte

 1. Wat doet het? Selderijzaad wordt al duizenden jaren gebruikt om alles te behandelen, van verkoudheid, spijsvertering en artritis tot aandoeningen met betrekking tot de lever en de milt. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gebruikt als een diureticum.

 2. Werkt het? Het heeft enige steun gekregen als een effectieve behandeling voor artritis en jicht, maar er zijn geen proeven op mensen uitgevoerd.

 3. Onderzoekers hebben in 2014 rattenstudies uitgevoerd waaruit bleek dat selderie-extract een ontstekingsremmend effect had. Een dosis van 100 mg per kilogram (mg / kg) selderie-extract had een effect vergelijkbaar met 300 mg / kg aspirine.

 4. Dosering: Vraag uw arts naar de dosering voor selderie-extract, die u hier kunt kopen. Het is mogelijk om te communiceren met medicijnen die u gebruikt. Je wilt ook selderijzaadolie buiten het bereik van een kind houden.

 5. Wat doet het? Deze plantaardige flavonoïde zorgt ervoor dat veel bloemen, fruit en groenten hun kleur krijgen. Quercetine heeft krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan mensen met RA ten goede komen.

 6. Werkt het? Onderzoekers suggereerden in een onderzoek uit 2013 dat quercetine kan helpen bij het reguleren van ontstekingsreacties en mogelijk een geneesmiddel voor RA is. Een studie uit 2015, ontworpen om de effecten van quercetinedoseringen te meten, toonde aan dat quercetine de moleculen die betrokken zijn bij ontstekingen verminderde.

 7. Dosering: mensen met RA vonden voordelen wanneer ze 1500 mg quercetine innamen met 100 mg azathioprine. Praat met uw arts voordat u supplementen met medicatie mengt. Hoewel quercetine weinig bijwerkingen heeft, kan het interageren met sommige medicijnen. Koop quercetin online.

 8. Wat doet het? Deze mediterrane struik wordt veel gebruikt als voedingskruid en geur in cosmetica. Rozemarijn is ook geprezen om zijn medicinale voordelen zoals het verlichten van spierpijn en het behandelen van indigestie. Rozemarijn bevat antioxidanten, die kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen.

 9. Werkt het? In een pilot-studie uit 2005 werd gekeken naar de effecten van een behandeling met rozemarijnextract. Mensen met RA slikten vier weken lang 440 mg van het medicijn.

 10. Resultaten lieten een afname van 40 tot 50 procent van de pijn zien. Dit was echter een studie van meerdere ingrediënten en het kan niet worden bepaald welk effect, indien aanwezig, gerelateerd was aan rozemarijn.

 11. Dosering: u kunt proberen rozemarijnolie lokaal aan te brengen. Krijg het hier. Maar u moet met uw arts praten voordat u rozemarijn als supplement probeert.

Supplementen kunnen schadelijker zijn dan nuttig

 1. Werkt het? Er is geen onderzoek bij mensen gedaan naar het effect op artritispijn. Hoe het werkt, begint pas duidelijk te worden. Een onderzoek in 2016 wees uit dat deze schors significante effecten had op ontstekingsreacties.

 2. Dosering: Pau d'arco kan worden ingenomen als een supplementpil, gedroogde schors thee of een tinctuur gemaakt met alcohol. In grote hoeveelheden ingenomen, kan Pau d'arco giftig zijn.

 3. Praat met uw arts voordat u Pau d'arco inneemt. Er zijn onvoldoende onderzoeken geweest om de toxiciteit en effecten ervan te begrijpen.

 4. Wat doet het? Chinese vingerhoedskruid is een ingrediënt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt gebruikt om aandoeningen zoals astma en RA te behandelen.

 5. Chinese vingerhoedskruid is rijk aan aminozuren en vitamine A, B en C. Zijn ontstekingsremmende eigenschappen kunnen ook effectief zijn bij het verminderen van gewrichtspijn en zwelling.

 6. Werkt het? Er zijn geen grote studies die ondersteunen of het werkt. Omdat het vaak wordt toegevoegd aan andere kruiden, hebben onderzoekers moeite om Chinese vingerhoedskruid aan te wijzen als effectief.

 7. Dosering: Er zijn zeer weinig onderzoeken bij mensen gebleken dat Chinese vingerhoedskruid een veilige en effectieve behandeling is. U moet met uw arts praten voordat u dit kruid probeert.

 8. Wat doet het? De plant met de koning der bittertjes komt oorspronkelijk uit Azië en wordt op grote schaal geteeld. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antivirale, antioxiderende en antibacteriële eigenschappen. Het is in de traditionele geneeskunde gebruikt om infecties van de bovenste luchtwegen, infectieziekten en koorts te behandelen.

 9. Werkt het? Onderzoek toont aan dat dit kruid potentie heeft om RA-symptomen te behandelen. Een onderzoek uit 2009 wees uit dat mensen die het kruid namen enige verbetering in gezwollen gewrichten en mobiliteit meldden.

 10. Maar vergeleken met de placebo was er geen statistisch verschil. Grotere en langere studies zijn nodig om de effectiviteit van dit kruid te bevestigen.

 11. Dosering: Dit kruidengeneesmiddel kan het gemakkelijkst in tabletvorm worden gevonden. De studie hierboven liet mensen driemaal daags 30 mg innemen. Mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid.

 12. Wat doet het? Thunder God Vine is inheems in China, Japan en Korea. Het extract, dat uit de wortel van deze plant komt, zou pijn en ontsteking verminderen.

 13. Werkt het? Het National Center for Complementary and Integrative Health merkt op dat Thunder God Vine de symptomen van RA kan helpen. Een onderzoek uit 2014 in China heeft aangetoond dat het nemen van dondergodstok met het medicijn methotrexaat beter was dan het medicijn alleen.

 14. Dosering: Thunder God Vine kan giftig zijn als het onjuist wordt ingenomen. Praat met uw arts over de dosering.

 15. Dit kruid kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 16. Wat doet het? De schors van witte wilg wordt al duizenden jaren gebruikt om ontstekingen te behandelen. Salix-soorten worden gecrediteerd als de natuurlijke bron van aspirine.

 17. Werkt het? Er zijn aanwijzingen dat het actieve ingrediënt in wilg, salicine, de productie van pijnstillende chemicaliën in de zenuwen vermindert.

 18. Volgens laboratoriumproeven in 2012 was wilgenschors effectiever dan kamille en moerasspirea bij het verminderen van ontstekingsverbindingen die verband houden met RA. Koop het nu.

 19. Dosering: Net als bij aspirine kan wilgenschors een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder ontstekingsremmers en anticoagulantia. Wilgenbast kan maagklachten en allergische reacties veroorzaken. Overleg altijd met uw arts voordat u wilgenschors inneemt.

 20. Wat doet het? De struikachtige Boswellia serrata is inheems in India en Pakistan. Het heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik.

 21. De schors, ook bekend als Indiase wierook, produceert een kleverige hars met ontstekingsremmende eigenschappen. Er wordt gedacht dat boswellische zuren interfereren met leukotriënen, die ontstekingen in het lichaam veroorzaken.

 22. Werkt het? Er is weinig wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat boswellia effectief is voor mensen met RA. Er zijn nog geen menselijke proeven geweest.

 23. Onderzoekers hebben alleen laboratorium- en dierstudies uitgevoerd. Maar het British Medical Journal beoordeelde relevante studies en merkte op dat het kruid veelbelovend is voor RA.

 24. Dosering: u kunt boswellia als capsule of tablet innemen. De Arthritis Foundation beveelt driemaal daags 300 tot 400 mg aan. Neem contact op met uw arts voordat u dit supplement probeert.

 25. Wat doet het? Groenlipmossel is inheems in Nieuw-Zeeland en kan worden gebruikt als voedingssupplement. Het bevat omega-3-vetzuren, die kunnen helpen ontstekingen geassocieerd met artritis te verminderen.

 26. Werkt het? Studieresultaten zijn gemengd over de effectiviteit ervan. Sommigen beweren dat het supplement geen effect heeft op het verlichten van RA-pijn, terwijl de Arthritis Foundation verschillende proeven heeft benadrukt waarbij het nemen van groenlipmossel de pijn verminderde.

 27. Dosering: De Arthritis Foundation beveelt aan om driemaal daags 300 tot 350 mg in te nemen. Groenlipmossel kan de maag genezen. Het kan dus een alternatief zijn voor diegenen die geen niet-steroïde ontstekingsremmende middelen (NSAID's) kunnen gebruiken vanwege zweerveroorzakende effecten.

 28. Mensen met zeevruchtenallergie moeten dit supplement vermijden.

 29. Wat doet het? De schors van de Zuid-Amerikaanse groenblijvende boom is van oudsher gebruikt om artritis, koorts en verschillende soorten kanker te behandelen. Anekdotische rapporten hebben ontstekingsremmende, schimmelwerende, antivirale en antibacteriële eigenschappen geïdentificeerd.

Te vermijden supplementen

 1. De Arthritis Foundation beveelt aan om deze supplementen te vermijden vanwege hun potentieel gevaarlijke bijwerkingen:

Behandelingen voor veel voorkomende RA-symptomen en complicaties

 1. De volgende oplossingen zijn niet direct bedoeld voor RA-symptomen. Maar ze kunnen nog steeds uw gezondheid ten goede komen.

 2. Wat doet het? Bromelaïne is een actief enzym dat voorkomt in ananas. Dit enzym heeft ontstekingsremmende effecten die kunnen helpen bij indigestie en pijnverlichting.

 3. Het voornaamste gebruik van bromelaïne is het verminderen van ontstekingen veroorzaakt door een infectie. Het kan ook artritispijn, zwelling en mobiliteit helpen.

 4. Werkt het? Een onderzoek uit 2015 bij ratten toont aan dat ananassap ontstekingen kan verminderen. Maar er zijn geen nieuwe studies over bromelaïne en het effect ervan op RA bij mensen.

 5. Dosering: De Arthritis Foundation beveelt driemaal daags 500 tot 2000 mg bromelaïne-supplementen aan tussen de maaltijden. Vermijd bromelaïne-supplementen als u ananasallergieën heeft of bloedverdunners gebruikt.

 6. Wat doet het? Veel RA-medicijnen dragen bij aan botverlies (osteoporose) of verhogen uw risico op botverlies. Inactiviteit door ontsteking en pijn kan ook de gezondheid van de botten verslechteren.

 7. Een calciumrijk dieet en een supplement zijn belangrijke onderdelen van RA-management.

 8. Werkt het? Calciumsupplementen zijn niet bedoeld om pijn te behandelen. Ze helpen uw lichaam de botdichtheid te behouden en verminderen de kans op botbreuk. Donkergroene bladgroenten, magere zuivelproducten en met calcium verrijkte dranken moeten allemaal deel uitmaken van een dagelijks dieet.

 9. Dosering: Uw aanbevolen dagelijkse inname van calcium mag niet meer zijn dan 1200 mg tenzij voorgeschreven door een arts. De Arthritis Foundation beveelt kleine doses calciumsupplementen aan - ongeveer 500 mg - omdat dat alles is wat uw lichaam tegelijkertijd kan opnemen. De rest kan uit uw dieet komen.

 10. Neem contact op met uw arts voordat u calciumsupplementen neemt, vooral als u teveel calcium in uw bloed heeft. Sommige bijwerkingen zijn gas, constipatie en een opgeblazen gevoel.

 11. Wat doet het? Kamille thee wordt geprezen om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kalmerende effecten. Intern genomen, kan kamille effectief zijn bij het genezen van een pijnlijke of geïrriteerde huid.

 12. Het kan ook verbeteren:

 13. Werkt het? Er zijn alleen laboratoriumstudies over kamillethee en RA. Eén laboratoriumstudie wees uit dat kamille een ontstekend effect heeft op tumornecrosefactor en interleukine.

 14. Deze twee verbindingen worden geassocieerd met RA-ontsteking. Een laboratoriumonderzoek uit 2013 naar kamillethee en RA suggereerde dat het potentieel had als pijnstiller.

 15. Dosering: Het wordt aanbevolen om de hele dag zeven tot acht koppen thee te drinken om infecties te voorkomen. Kamille heeft een lage toxiciteit. Mensen die allergisch zijn voor ambrosia en chrysanten kunnen kamille vermijden.

 16. Wat doet het? Vitamine D draagt ​​aanzienlijk bij aan de gezondheid van gewrichten en botten. Het helpt ook om het calciummetabolisme in het lichaam te reguleren.

 17. Werkt het? Volgens een onderzoek uit 2012 kunnen lage niveaus van vitamine D bijdragen aan het ontstaan ​​en de progressie van RA-symptomen. Hoe groter het tekort, hoe ernstiger RA-symptomen kunnen zijn.

 18. Dosering: Zorg ervoor dat u buiten in de zon komt, kan helpen. Maar buitenshuis zijn is niet voldoende om het lichaam van zijn dagelijkse vitamine D-behoefte te voorzien. Voedingsbronnen van vitamine D zijn zalm, tonijn in blik en verrijkte melk, of u kunt met uw arts praten over een supplement.

Takeaway

 1. Het grootste punt om weg te nemen is dat alle vermelde supplementen meer onderzoek nodig hebben. Ze hebben allemaal beter bewijs nodig voordat ze degelijk kunnen worden aanbevolen voor RA.

 2. Praat met uw arts voordat u een nieuw vitamine, supplement of kruid aan uw behandelplan toevoegt. Ze kunnen ervoor zorgen dat er geen bijwerkingen of interacties zijn die u wilt vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407