Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


29 Gezonde voeding die ongelooflijk goedkoop is

Take Home Message

 1. Gezond eten met een beperkt budget kan een uitdaging zijn.

 2. Veel voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen zijn vrij duur, daarom kiezen sommige mensen in plaats daarvan voor goedkope junkfood.

 3. Er zijn echter tal van betaalbare voedingsmiddelen die u kunt kopen en die gezond zijn en gemakkelijk aan uw dieet kunnen worden toegevoegd.

 4. Dit artikel gaat in 29 goedkope, voedzame voedingsmiddelen en hun gezondheidsvoordelen.

1–9: Groenten

 1. Veel van hun gezondheidsvoordelen worden toegeschreven aan hun lycopeengehalte. Lycopeen is een antioxidant die ontstekingen kan verminderen, cellen tegen schade kan beschermen en het risico op ziekten kan verlagen (28).

 2. Ingeblikte tomaten zijn een handig nietje in uw keuken. Ze kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels en stoofschotels.

 3. Als uw budget krap is, zijn wortelen een goedkope en voedzame groente om in uw dieet op te nemen.

 4. Wortelen zijn een van de rijkste bronnen van bètacaroteen, die verantwoordelijk is voor hun indrukwekkende vitamine A-gehalte. Slechts één kopje wortels levert 428% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine A, wat een goed gezichtsvermogen en een goede gezondheid van het immuunsysteem bevordert (31, 32, 33).

 5. Bovendien bevatten wortelen een aanzienlijke hoeveelheid vezels, vitamine C, vitamine K, kalium en mangaan (31).

 6. Vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten kan het regelmatig eten van wortelen het risico op bepaalde soorten kanker, waaronder prostaat- en maagkanker (34, 35), verminderen.

 7. U kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen van wortelen door rauw of gekookt te genieten. Ze zijn een uitstekende aanvulling op salades en gekookte gerechten.

 8. Met een gemiddelde van $ 0,58 per pond is groene kool een perfecte budgetvriendelijke groente.

 9. Grote hoeveelheden vitamine C en K zijn te vinden in groene kool, naast enkele B-vitamines en sporenelementen (36).

 10. Kool en andere kruisbloemige groenten zijn uniek vanwege hun glucosinolaatgehalte. Glucosinolaten zijn antioxidanten die zijn onderzocht op hun vermogen om te beschermen tegen bepaalde soorten kanker (37, 38, 39).

 11. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat koolconsumptie kan leiden tot een significante vermindering van het risico op hartaandoeningen (40).

 12. Een veelzijdige groente, kool is gemakkelijk toe te voegen aan uw dieet. Het wordt vaak genoten in salades en koolsalade, of kan worden gefermenteerd en tot zuurkool worden gemaakt.

 13. Pompoen is een voedingsstofrijke optie om in uw dieet op te nemen en het is redelijk betaalbaar.

 14. Gemiddeld kost het iets meer dan $ 1 per pond.

 15. In vergelijking met andere winterpompoensoorten biedt butternut squash een grotere hoeveelheid voedingsstoffen.

 16. Eén kopje bevat zelfs 298% van de ADH voor vitamine A, 49% voor vitamine C, 14% voor kalium en 12% voor magnesium (41).

 17. Bovendien is het een bijzonder rijke bron van oplosbare vezels en antioxidanten, die veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder gewichtscontrole en een verlaagd risico op hartaandoeningen (18, 42, 43, 44).

 18. Er zijn verschillende manieren om van pompoen te genieten. Het smaakt op zichzelf geweldig, maar wordt vaak als bijgerecht gegeten.

 19. Broccoli is een goedkope groente met een gemiddelde prijs van $ 1,64 per hoofd, en het biedt een deel van bijna elke voedingsstof die je nodig hebt.

 20. Het is bijzonder rijk aan vitamine C, dat werkt als een antioxidant en uw immuunsysteem kan stimuleren. Slechts één kopje levert 135% van uw dagelijkse behoeften (1).

 21. Bovendien is het rijk aan vitamine K en folaat, die beide een rol spelen bij de bloedstolling en het voorkomen van bepaalde geboorteafwijkingen in de neurale buis (2, 3, 4).

 22. Studies tonen aan dat de voedingsstoffen en antioxidanten in broccoli kunnen helpen bij het voorkomen van chronische ziekten zoals kanker en hartaandoeningen (5, 6).

 23. U kunt genieten van rauwe of gekookte broccoli. Het wordt vaak toegevoegd aan salades, stoofschotels en soepen.

 24. Uien zijn een populaire groente met veel gezondheidsvoordelen, en ze zijn meestal vrij laag in prijs. In de meeste winkels kunnen ze worden gekocht voor ongeveer $ 1 per pond (.45 kg).

 25. Ze staan ​​erom bekend rijk te zijn aan bepaalde antioxidanten die kunnen beschermen tegen hartziekten, diabetes en bepaalde soorten kanker (7, 8, 9, 10).

 26. Bovendien bieden uien kleine hoeveelheden verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine C, mangaan, vitamine B6 en kalium (11).

 27. Een kleine portie uien kan een lange weg gaan, en hun veelzijdigheid en smaak maken ze een geweldige aanvulling op elk gerecht.

 28. In zakken verpakte spinazie is vrij gezond en bijna altijd redelijk geprijsd. De meeste winkels dragen het voor ongeveer $ 2 per zak van 255 gram.

 29. Ook biedt spinazie immuunversterkende vitamine A, vitamine C, folaat en mangaan (12, 13, 14, 15).

 30. Net als andere groene bladgroenten bevat spinazie ook nuttige plantaardige stoffen. Ze hebben het vermogen om ontstekingen te verminderen en celschade te voorkomen, wat chronische ziekten helpt voorkomen (16).

 31. Spinazie in uw dieet opnemen is eenvoudig. Je kunt het toevoegen aan salades, stoofschotels en soepen. Het kan ook worden gemengd in smoothies voor een boost aan voedingsstoffen.

 32. Roodbruine aardappelen zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen en meestal beschikbaar voor een redelijke prijs. Gemiddeld kosten ze ongeveer $ 0,56 per pond.

 33. Regelmatig aardappelen met de schil eten, kan de gezondheid van de hersenen en het immuunsysteem ten goede komen. Dit komt door de aanzienlijke hoeveelheid vitamine C en B die ze bieden. Ze bevatten ook vezels, die de spijsvertering en eetlustcontrole ondersteunen (1, 17, 18, 19).

 34. Bovendien zijn aardappelschillen rijk aan mineralen, vooral kalium. In feite bevat een middelgrote roodbruine aardappel twee keer zoveel kalium als in een banaan (17, 20).

 35. Er zijn verschillende manieren om aardappelen aan uw dieet toe te voegen. Ze smaken heerlijk gebakken of gekookt en vormen een fantastisch bijgerecht.

 36. Zoete aardappelen zijn extreem gezond en een van de goedkoopste groenten die je kunt kopen.

 37. Voor slechts $ 0,92 per pond bieden ze een indrukwekkende hoeveelheid vitamines en mineralen die veel gezondheidsvoordelen hebben.

 38. Ze bevatten vooral veel bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Slechts één zoete aardappel levert 369% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine A, die een belangrijke rol speelt in de gezondheid van het oog (21, 22).

 39. Zoete aardappelen bevatten ook een behoorlijke hoeveelheid B-vitamines, vitamine C, kalium en vezels. Studies tonen aan dat ze ontstekingsremmende effecten kunnen hebben, die het risico op chronische ziekten zoals kanker en diabetes helpen verlagen (21, 23, 24).

 40. Je kunt zoete aardappelen met zowat elk gerecht combineren en ze zijn vrij eenvoudig te bereiden door stomen, bakken of braden.

 41. Tomaten zijn de meest geconsumeerde ingeblikte groente in het Amerikaanse dieet. Ze zijn erg voedzaam en relatief betaalbaar voor ongeveer $ 0,92 per pond (25).

 42. Wat tomaten echt laat glanzen, is hun vitamine C-gehalte. Een portie van één kopje bevat maar liefst 37% van uw dagelijkse behoeften. Ze bieden ook enkele B-vitamines, vitamine A, E en K en veel sporenelementen (26).

 43. Studies hebben aangetoond dat het eten van tomaten kan helpen het "slechte" LDL-cholesterol en bloeddrukniveau te verlagen, twee primaire risicofactoren voor hartziekten. Bovendien beschermen ze mogelijk tegen bepaalde soorten kanker (27, 28, 29, 30).

 44. Ze kunnen worden gekocht voor een gemiddelde van slechts $ 0,74 per pond.

10–16: granen en peulvruchten

 1. Dit onderscheidt het van andere granen, die moeten worden gecombineerd met andere voedingsmiddelen om als complete eiwitbronnen te worden beschouwd.

 2. Ook bevat quinoa antioxidanten, vezels, B-vitamines, vitamine E, ijzer, mangaan, zink en verschillende andere sporenmineralen, die allemaal uw cellen beschermen tegen schade die vaak tot ziekte leidt (77 ).

 3. Van de gezondheidsbevorderende eigenschappen van quinoa is aangetoond dat ze de gezondheid van de hersenen bevorderen en de ontwikkeling van hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen (78, 79).

 4. Het gebruik van quinoa bij het koken is vergelijkbaar met dat van rijst. Het is gemakkelijk en snel te bereiden en kan alleen worden gegeten of in salades en gekookte gerechten worden verwerkt.

 5. Popcorn is een geweldig tussendoortje, vooral omdat het gezond en goedkoop is en meestal minder dan $ 2 per pond kost.

 6. Het bevat zeer weinig calorieën in vergelijking met andere volle granen. Met slechts 31 calorieën per kopje (8 gram), kun je er veel van eten zonder aan te komen (80).

 7. Bovendien biedt popcorn een aantal vullende vezels en antioxidanten die de ziekte bestrijden, evenals een behoorlijke hoeveelheid B-vitamines en magnesium (80).

 8. Om popcorn met popping te maken, plaats je een vierde kopje popcorn in een bruine papieren zak en verwarm je het in de magnetron tot het stopt met knallen. Voeg toppings naar keuze toe, zoals olijfolie, zeezout of Parmezaanse kaas.

 9. Bruine rijst is een fantastisch, goedkoop voedsel dat vezels, vitamines en mineralen bevat. Over het algemeen dragen winkels het voor ongeveer $ 2 per pond.

 10. Het bestaat voornamelijk uit koolhydraten, met 4 gram vezels per kopje (195 gram) en een behoorlijke hoeveelheid B-vitamines, magnesium, fosfor en mangaan (45).

 11. De gezondheidsvoordelen van bruine rijst omvatten het verminderen van het risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen, evenals het bevorderen van gewichtsbeheersing (18, 46, 47, 48, 49, 50).

 12. Bruine rijst opnemen in uw dieet is eenvoudig. Het is vrij eenvoudig te bereiden en kan bij vrijwel elke maaltijd worden genoten.

 13. Havermout is een ander voedzaam graan dat meestal betaalbaar is voor ongeveer $ 2 per pond.

 14. Het bevat een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, ijzer, mangaan, fosfor, zink en magnesium (51).

 15. Bovendien is het rijk aan vezels met 4 gram per kop (234 gram). Vezel bevordert de volheid en kan helpen het cholesterol- en bloedsuikerspiegel te verlagen (51, 52, 53, 54, 55).

 16. De combinatie van vezels, vitamines en mineralen in havermout kan het risico op verschillende ziekten, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen en obesitas (48, 56, 57, 58, verminderen) 59).

 17. Over het algemeen wordt haver als ontbijt gegeten. Je kunt ze combineren met fruit, melk, yoghurt en verschillende andere ingrediënten voor een gezonde en heerlijke maaltijd.

 18. Ingeblikte bonen zijn budgetvriendelijk en bovendien zeer voedzaam. Verschillende soorten bonen variëren in prijs, maar u kunt ze over het algemeen vinden voor minder dan $ 1 per pond.

 19. Bovendien zijn ze een uitstekende bron van plantaardig eiwit. Er zit 15 gram eiwit in een portie (172 gram) zwarte bonen, wat gunstig is voor gewichtsbehoud en spierkracht (60, 61, 62, 63, 64).

 20. Het consumeren van bonen en andere peulvruchten wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op hartaandoeningen en diabetes. Dit komt waarschijnlijk door hun vermogen om cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel te bevorderen (65, 66, 67, 68).

 21. Bonen kunnen in vrijwel elk gerecht worden verwerkt. Ze worden meestal toegevoegd aan soepen, salades en burrito's.

 22. Gedroogde linzen kosten gemiddeld $ 1,39 per pond, dus ze zijn redelijk betaalbaar en redelijk gezond.

 23. Een portie (198 gram) linzen biedt een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder 90% van uw dagelijkse behoefte aan foliumzuur, 37% voor ijzer, 25% voor koper en 49% voor mangaan ( 69).

 24. Ze bevatten ook een indrukwekkende hoeveelheid eiwitten en vezels, daarom zijn ze zo vullend en nuttig voor gewichtscontrole (70).

 25. Bovendien bevatten linzen antioxidanten die cellen beschermen tegen ontstekingen. Dit kan het risico op chronische ziekten zoals diabetes en kanker verminderen (71).

 26. Onderzoek suggereert ook dat het eten van linzen wordt geassocieerd met verbeterde bloeddruk en cholesterol, wat belangrijk is voor het voorkomen van hartaandoeningen (72).

 27. Het gebruik van linzen is vergelijkbaar met dat van bonen, en er zijn verschillende manieren waarop ze in het dieet kunnen worden opgenomen, zoals in salades en soepen.

 28. Edamame is gezond voedsel met een vrij lage prijs. Een zak van 16 ounce bevroren edamame kost over het algemeen minder dan $ 2.

 29. Het is een uitstekend vezelrijk voedsel en biedt verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine K, foliumzuur en bijna elk sporenelement dat uw lichaam nodig heeft (73).

 30. Bovendien is het een andere rijke, plantaardige eiwitbron, die 17 gram levert in een portie van één portie (155 gram) (73).

 31. Studies tonen aan dat edamame en andere voedingsmiddelen op basis van soja het risico op hartaandoeningen, osteoporose en bepaalde soorten kanker kunnen verlagen. Dit wordt vaak toegeschreven aan hun gehalte aan isoflavonen, die als antioxidanten in het lichaam werken (74, 75, 76).

 32. Meestal wordt edamame bereid als een gestoomd bijgerecht. Je kunt de smaak verhogen door kruiden naar keuze toe te voegen.

 33. Over het algemeen kost quinoa ongeveer $ 3-4 per pond, wat goedkoop is voor zo'n voedzaam eten.

 34. Quinoa is een complete bron van eiwitten, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die uw lichaam nodig heeft.

17–22: Fruit

 1. Als een van de goedkoopste vruchten die er zijn, worden bananen over het algemeen verkocht voor ongeveer $ 0,60 per pond, en ze hebben een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

 2. Ze zitten vol met enkele belangrijke vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine B6, kalium en mangaan (20).

 3. Bovendien bieden bananen een behoorlijke hoeveelheid vezels, wat de spijsvertering ten goede kan komen, gewichtsverlies bevordert en beschermt tegen diabetes (18, 20, 81).

 4. Je kunt van bananen genieten als snel tussendoortje. Ze smaken ook geweldig in combinatie met pindakaas of yoghurt.

 5. Sinaasappels zijn erg gezond en goedkoop, meestal verkocht voor ongeveer $ 1 per pond.

 6. Ze worden gewaardeerd om hun vitamine C-gehalte. Slechts één sinaasappel levert 116% van je dagelijkse behoefte aan deze immuunversterkende vitamine (82). Ze bieden ook vezels, antioxidanten en veel andere voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, calcium en kalium (82).

 7. Consumeren van sinaasappels en ander fruit op regelmatige basis vermindert de ontsteking in het lichaam, waardoor het risico op verschillende aandoeningen, zoals hartaandoeningen, diabetes en obesitas (83, 84) wordt verlaagd .

 8. Het is eenvoudig om sinaasappels aan uw dieet toe te voegen. Ze zijn redelijk handig en kunnen worden genoten als een snack op zich of gemengd met yoghurt, salades en smoothies.

 9. Bessen zijn voedingssupersterren en redelijk geprijsd wanneer u ze bevroren koopt. Een pond bevroren, gemengde bessen kost ongeveer $ 3,50.

 10. Hun ongelooflijke gehalte aan antioxidanten maakt ze een van de gezondste vruchten die je kunt eten. In feite worden bessen beschouwd als een van de beste bronnen van natuurlijke antioxidanten (85).

 11. De consumptie van bessen die rijk zijn aan antioxidanten is gekoppeld aan de preventie van sommige chronische ziekten, zoals hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer en bepaalde soorten kanker (85, 86, 87).

 12. Bovendien zijn ze rijk aan vezels en veel voedingsstoffen, vooral vitamine C, vitamine K en mangaan (88, 89, 90).

 13. Probeer de bessen regelmatig in uw dieet op te nemen om de voordelen voor de gezondheid te halen. Ze zorgen voor een heerlijke snack of een gezond dessert en kunnen worden toegevoegd aan smoothies en salades.

 14. Appels zijn erg gezond en over het algemeen goedkoop, met een gemiddelde van $ 1,60 per pond.

 15. Eén middelgrote appel bevat drie gram vezels, wat vooral verantwoordelijk is voor de positieve effecten die appels hebben aangetoond op gewichtsverlies en bloedsuikerspiegel (91, 92).

 16. Bovendien bevatten appels vitamine C, B-vitamines en mineralen en sporenelementen, evenals verschillende antioxidanten. Regelmatig eten kan helpen om de ontsteking in het lichaam te verlagen, wat een belangrijke risicofactor is voor verschillende chronische ziekten (91, 92, 93).

 17. Ze zijn een gemakkelijk, handig voedsel om aan uw dieet toe te voegen en worden meestal als snack of in een salade gegeten.

 18. Cantaloupe is een voedzame en betaalbare vrucht, die meestal ongeveer $ 0,50 per pond kost.

 19. Een van de opvallende kenmerken is het lage caloriegehalte. Er zijn slechts 53 calorieën in een kopje meloen, waardoor het een gewichtsverliesvriendelijk voedsel is (94, 95).

 20. Het is overvloedig in enkele belangrijke voedingsstoffen en biedt 106% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine A, 95% voor vitamine C en 12% voor kalium in een portie van één kop (177 gram) ( 96).

 21. Net als andere sinaasappelgroenten en fruit, bevat meloen de antioxidant beta-caroteen, die krachtige gezondheidsvoordelen heeft zoals kanker en hartziektepreventie (97).

 22. Gemiddeld kosten kiwi's slechts $ 2 per pond, en ze hebben een aantal krachtige gezondheidsvoordelen.

 23. Een middelgrote kiwi levert 117% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C, wat een belangrijke reden is waarom het eten ervan de immuunfunctie lijkt te ondersteunen (98, 99).

 24. Ze bevatten ook veel vezels, vitamine K, kalium en antioxidanten, die allemaal samenwerken om uw cellen tegen schade te beschermen en het risico op chronische ziekten te verminderen (99).

 25. Kiwi's kunnen met name nuttig zijn voor de gezondheid van het hart, omdat van regelmatig eten is aangetoond dat ze "goede" HDL-cholesterol, lagere vetten in het bloed verhogen en de bloeddruk verlagen (99).

23–26: Vis, vlees en eieren

 1. Ingeblikte vis heeft veel gezondheidsvoordelen en is aanzienlijk goedkoper dan verse zeevruchten. Over het algemeen kost een blikje van 170 gram tonijn of zalm tussen $ 2-3.

 2. Vis is niet alleen een fantastische eiwitbron, het bevat ook veel omega-3-vetzuren, die belangrijk zijn voor de gezondheid van de hersenen en het verminderen van ontstekingen (100, 101, 102, 103).

 3. Bovendien levert vis een behoorlijke hoeveelheid sporenmineraalselenium, wat de gezondheid van het immuunsysteem kan bevorderen en kan beschermen tegen kanker (104).

 4. Wat meer is, als u ingeblikte vis koopt met de botten inbegrepen, krijgt u een gezonde dosis vitamine D, calcium en fosfor (105).

 5. U kunt ingeblikte vis koppelen aan salades, sandwiches, crackers en avocado of gebruiken in verschillende gerechten, zoals zeevruchtencake en roerbakgerechten.

 6. Varkensvlees is vrij goedkoop in vergelijking met andere soorten vlees en kost over het algemeen $ 3-4 per pond, en het is een van de beste bronnen van eiwit uit de voeding.

 7. In slechts drie gram gemalen varkensvlees zit 22 gram eiwit, naast een aanzienlijke hoeveelheid B-vitamines, fosfor, zink, ijzer en selenium (106).

 8. De combinatie van eiwitten, vitamines en mineralen in varkensvlees kan spiergroei en -onderhoud bevorderen en de trainingsprestaties verbeteren (107, 108).

 9. Het is het beste om onbewerkt varkensvlees te eten dat goed is gekookt.

 10. Eieren zijn een van de meest voedzame voedingsmiddelen op de planeet, en ze zijn zeer betaalbaar tegen een gemiddelde prijs van $ 2 per dozijn.

 11. Eén medium ei bevat ook zes gram eiwit en antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de gezondheid van de ogen kunnen beschermen (109, 110).

 12. Bovendien leveren eieren een deel van bijna alle vitamine en mineralen die u nodig hebt. Ze zijn ook een van de weinige voedingsbronnen van choline, een voedingsstof die een rol speelt in de hersenfunctie (111).

 13. U kunt eenvoudig eieren een vast onderdeel van uw dieet maken. Ze smaken heerlijk en passen bij bijna elk eten.

 14. Voor $ 3-4 per pond is kipfilet een uitstekend gezond en eiwitrijk voedsel om te eten als u met een beperkt budget werkt.

 15. In een halve kipfilet zit 27 gram hoogwaardige eiwitten, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die uw lichaam nodig heeft (112, 113).

 16. Kipfilet bevat ook grote hoeveelheden belangrijke vitamines en mineralen, zoals niacine, vitamine B6, fosfor, magnesium en selenium (112).

 17. Het is aangetoond dat het opnemen van kipfilet in een gezond, uitgebalanceerd dieet het risico op obesitas, hartaandoeningen en diabetes helpt verminderen. Het kan ook beschermen tegen het risico op kanker (113).

27–29: Zuivel

 1. Een 16-ounce container cottage cheese kost meestal minder dan $ 2, dus het is betaalbaar en een zeer gezond voedsel om in uw dieet op te nemen.

 2. Kwark is een geweldige eiwitbron en levert 14 gram per 113 gram, wat ongeveer 28% van uw dagelijkse behoefte is en kan helpen de eetlust onder controle te houden en het gewicht te behouden ( 114, 115).

 3. Bovendien bevat het een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen, waaronder calcium en fosfor, waarvan bekend is dat ze een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van de botten (116).

 4. Je kunt cottage cheese gebruiken als een heerlijke snack. Het smaakt heerlijk in combinatie met fruit en wordt vaak aan salades toegevoegd.

 5. Yoghurt is voedzaam, budgetvriendelijk en is in de meeste winkels te vinden voor $ 2-3 voor een container van 32 ounce (1 kg).

 6. In slechts één kopje (245 gram) yoghurt zit 13 gram eiwit en veel B-vitamines, naast 45% van uw dagelijkse behoefte aan calcium, 35% aan fosfor en 15% voor zink (117).

 7. Bovendien zijn sommige yoghurt goede bronnen van probiotica, dit zijn gezonde bacteriën die de spijsvertering ten goede kunnen komen (118, 119).

 8. Yoghurt smaakt geweldig in combinatie met fruit of noten, of het kan worden toegevoegd aan smoothies. Er kan ook een saus van worden gemaakt en gecombineerd met gekookte gerechten.

 9. Melk is erg gezond en betaalbaar en kost iets meer dan $ 2 per gallon.

 10. Eén kopje (236 ml) volle melk levert een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten, calcium, B-vitamines en fosfor. Het wordt meestal ook verrijkt met vitamine D (120).

 11. Het regelmatig consumeren van melk en andere zuivelproducten kan verschillende chronische ziekten helpen voorkomen, waaronder osteoporose, hartziekten, diabetes, dementie en bepaalde vormen van kanker (121, 122, 123).

De onderste regel

 1. Een gezond voedingspatroon hoeft niet duur te zijn.

 2. Er zijn tal van betaalbare, voedzame voedingsmiddelen die u kunt kopen zonder de bank te breken.

 3. Sommige gezonde voedingsmiddelen zijn zelfs goedkoper dan bewerkte junkfood.

 4. De 29 voedingsmiddelen die in dit artikel worden vermeld, zijn zowel goedkoop als gezond, waardoor ze een geweldige aanvulling op uw dieet zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407