Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 eenvoudige voedseltips om winderigheid te minimaliseren

Voedingsmiddelen voor de gezondheid van de pijnappelklier

 1. 13 tot 21 keer per dag gas passeren is normaal, volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Hoewel winderigheid hinderlijk kan zijn, is het ook een natuurlijk onderdeel van de gezondheid, meestal veroorzaakt door het inslikken van lucht en de afbraak van bepaald voedsel in je dikke darm. Hoewel geen enkel voedsel de gasproductie stopt en alle voedingsmiddelen mensen anders beïnvloeden, kan het beperken van bepaalde items en langzamer eten helpen om de effecten te minimaliseren. Als gassiness u intense pijn of ongemak veroorzaakt, vraag dan advies aan uw arts. In sommige gevallen kunnen aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom ten grondslag liggen aan de symptomen.

Kies mager vlees en zeevruchten

 1. Hoewel koolhydraten essentieel zijn voor de gezondheid, wilt u misschien rijke bronnen beperken voor belangrijke gebeurtenissen als u vatbaar bent voor winderigheid. De meeste koolhydraatbevattende voedingsmiddelen stimuleren gas tijdens de spijsvertering. Vlees en zeevruchten bieden rijke hoeveelheden eiwitten, maar geen koolhydraten, waardoor ze nuttige maaltijdkeuzes zijn om winderigheid te voorkomen. Vermijd vetrijk vlees, zoals cheeseburgers en gebakken kip, omdat dit het legen van de maag kan vertragen en gas in de maag kan veroorzaken met ongemak en een opgeblazen gevoel. Om je vlees en zeevruchten mager te houden, bak, pocheer, stoom of grill ze met natuurlijke kruiden en citroensap in plaats van romige sauzen voor de smaak.

Niet-gasvormige rijst

 1. Als u zetmeelrijk voedsel beperkt om gas te verminderen, kunt u nog steeds aan uw behoeften aan volkoren en koolhydraten voldoen. Bruine en wilde rijst zijn voedingsmiddelen die gas verminderen en voedzame opties bieden. In feite is rijst het enige zetmeelrijke voedsel dat geen gas stimuleert, zegt de NDDIC. Witte rijst, hoewel minder voedzaam, biedt ook een nuttig niet-alternatief voor zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, ontbijtgranen en pasta. Om rijst tot een uitgebalanceerde maaltijd te maken, serveer het met mager, eiwitrijk voedsel, zoals gegrilde vis, en niet-plantaardige groenten, zoals paprika.

Groenten en fruit ruilen

 1. Sommige mensen hebben gasaanvallen tijdens het verteren van fruit en groenten, vanwege de afbraak van natuurlijk voorkomende suikers die overmatig gas veroorzaken, zegt University of Michigan. Perziken, peren, appels, champignons en kruisbloemige groenten, zoals spruitjes, broccoli en kool, zijn vooral veelvoorkomende boosdoeners. Als dit voedsel ongewenste oomph lijkt toe te voegen aan je winderigheid, wissel je ze uit voor minder gasvormige alternatieven, zoals meloen, bessen, druiven, sla, courgette, okra, paprika, tomaten en olijven. Het kan ook helpen om gasbevorderende sappen, zoals appel en peer, te vervangen door water of ongezoete kruidenthee.

Aanvullende suggesties  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407