Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 gezondheidsvoordelen die bruisend mineraalwater een voorsprong geven

Rijk aan ijzer

 1. Met zijn verfrissende bruisen heeft sprankelend water al een poot op gewoon, oud stilstaand water. Sprankelend water kan je niet alleen gehydrateerd houden, maar ook voordelen voor je gezondheid hebben vanwege het mineraalgehalte. Verkleed een glas koud bruisend water met een scheutje vers citroensap en toast op uw gezondheid.

Alleen de basis: hydratatie

 1. Mensen vinden de flauwe smaak van gewoon water vaak onaantrekkelijk en als gevolg daarvan drinken ze misschien niet genoeg. Goede hydratatie is echter de sleutel tot een optimale gezondheid - en water is de perfecte vloeistof voor algemene hydratatiebehoeften omdat het calorie- en suikervrij is. Adequate hydratatie ondersteunt een goede gezondheid door uw lichaam te helpen zichzelf te koelen, uw mond, neus en ogen vochtig te houden, een optimale gewrichts- en spierfunctie te bevorderen, een gezonde huid te behouden, uw lichaam van gifstoffen te reinigen en uw bloedvolume te verlagen voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Als het je gewoon niet lukt om genoeg gewoon water te drinken, kan bruisend water je smaakpapillen kietelen en je helpen meer water te drinken voor een betere gezondheid.

Voordelen voor mineraalwater

 1. Het wordt niet voor niets "mineraal" water genoemd: calcium is een van de vele voordelen van mineraalwater. Hoewel de hoeveelheid calcium tussen merken zal variëren, bevatten sommige opties maar liefst 348 milligram calcium per liter. Dat is 44 procent van de dagelijkse waarde voor calcium op basis van een dieet met 2000 calorieën. Het best bekend om zijn rol bij het bevorderen van botsterkte, calcium is ook essentieel voor spierfunctie inclusief hartfunctie, evenals celsignalering, zenuwtransmissie en hormoonafscheiding. In combinatie met een uitgebalanceerd dieet kan het drinken van mineraalwater u helpen het calcium te krijgen dat u nodig hebt voor een optimale gezondheid.

 1. Magnesium speelt een belangrijke rol in veel biologische functies, waaronder de synthese van eiwit-, spier- en zenuwfunctie en de regulering van de bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Het is ook noodzakelijk voor de productie van energie. Veel mensen krijgen niet genoeg magnesium in hun voeding, volgens een studie gepubliceerd door The American Journal of Clinical Nutrition; de studie concludeerde echter dat mineraalwater een waardevolle bron van magnesium kan zijn in een natuurlijk, calorievrij pakket. Sprankelend mineraalwater kan maar liefst 108 milligram magnesium per liter bevatten, wat 29 procent van de dagelijkse waarde voor dit mineraal is.

Gevaren voor mineraalwater

 1. Sprankelend water met een smaak kan suiker of kunstmatige zoetstoffen bevatten. Dat is niet wat je wilt als je op zoek bent naar een goede hydratatieoptie. Sommige bruiswater kan ook de mineralen missen die verantwoordelijk zijn voor veel van zijn gezondheidsvoordelen. Kies bij het kiezen van een bruisend mineraalwater voor een variëteit die rijk is aan mineralen en vrij is van suiker en kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen en kleuren. Voeg vers fruit toe aan je sprankelende mineraalwater voor wat natuurlijke zoetheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407