Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 redenen waarom u niet teveel kaas zou moeten eten

Overwegingen

 1. De hoeveelheid kaas die Amerikanen elk jaar eten is sinds de jaren 1970 meer dan verdrievoudigd - van gemiddeld 11 pond tot maar liefst 35 pond per jaar vanaf januari 2017, volgens Harvard Health Publishing . Een goede bron van eiwitten, calcium en fosfor, kaas kan zeker als een voedzaam voedingsmiddel worden beschouwd. Dit geeft je echter niet de vergunning om zoveel kaas te eten als je wilt, omdat het ook verzadigd vet en natrium bevat. Sterker nog, teveel kaas in je dieet kan je meer kwaad dan goed doen.

Overwegingen

 1. Overmatige kaas in uw dieet kan uw inname van verzadigd vet en natrium verhogen, wat een negatieve invloed kan hebben op uw gezondheid.

Eng verzadigd vet

 1. Een van de belangrijkste nadelen van kaas is dat het verzadigd vet bevat. Een dieet met te veel verzadigd vet kan ervoor zorgen dat uw cholesterolgehalte wordt verhoogd. Hoog cholesterol verhoogt uw risico op levensbedreigende gezondheidsproblemen zoals een hartaanval en beroerte. De Centers for Disease Control and Prevention stellen voor om uw verzadigde vetinname tot 10 procent of minder van uw totale calorie-inname te houden om hartaandoeningen te voorkomen.

 2. Tien procent is ongeveer 200 calorieën of 22 gram per dag als u een dieet van 2000 calorieën volgt. Voor het perspectief bevat een ons cheddarkaas ongeveer 6 gram verzadigd vet, terwijl dezelfde hoeveelheid mozzarella 3,9 gram heeft. Parmezaanse kaas bevat bijna 1 gram verzadigd vet per eetlepel.

Cholesterol in de voeding is ook problematisch

 1. Het beperken van uw inname van cholesterol in de voeding kan u helpen uw niveaus binnen het normale bereik te houden. Het eten van grote hoeveelheden cholesterol kan leiden tot ophoping van cholesterol in uw bloedvaten, wat uw risico op een beroerte en hartaandoeningen verhoogt.

 2. Volgens de University of Michigan Health Service zou u niet meer dan 200 milligram cholesterol per dag moeten consumeren. Als u al een hoog cholesterol heeft, neem dan contact op met uw zorgverlener om te bepalen hoeveel cholesterol in de voeding veilig is om te eten. [! 35310 => 1140 = 4!

Vergeet het natrium niet

 1. Kaas bevat ook een grote hoeveelheid natrium, en teveel van het zoute spul is niet goed voor je hart. Een dieet met een hoog natriumgehalte kan ervoor zorgen dat uw bloeddruk stijgt, en wanneer dat gebeurt, bent u vatbaar voor een hartaanval en beroerte, volgens de American Heart Association. Te veel natrium kan ook uw risico op nieraandoeningen en osteoporose verhogen.

 2. Merk op dat een ons cheddarkaas 183 milligram natrium bevat, wat ongeveer 12 procent is van de 1500 milligram die u zich tot elke dag moet beperken; een portie mozzarella van 1 ons bevat 138 milligram natrium en een eetlepel Parmezaanse kaas heeft 85 milligram.

Kaas in een gezond dieet passen

 1. Het eten van een ons kaas is een manier om uw inname van eiwitten en calcium te verhogen, maar het is het beste om de hoeveelheid die u eet te beperken tot niet meer dan een paar gram per week. Als u uw inname van kaas gewoon niet kunt verminderen, zoek dan naar vetarme versies, die minder verzadigd vet bevatten. Maar houd er rekening mee dat kazen met minder vet nog steeds ongeveer dezelfde hoeveelheid natrium bevatten als kazen met volle vetten. Beperking van bewerkte voedingsmiddelen, het eten van uw pizza of pasta met de helft van de kaas, of het hebben van uw hamburger of sandwich zonder kaas zijn extra manieren om uw kaasinname te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407