Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 unieke voordelen van Thaise yogamassage

Boost zink en selenium

 1. Wanneer u aan massage denkt, verwacht u waarschijnlijk een passieve deelnemer te zijn - liggend onder een deken terwijl een masseuse uw strakke spieren indrukt en kneedt. Een Thaise massage is echter een heel andere ervaring. Asanas, of yogahoudingen, maken ook deel uit van deze oosterse massagetraditie.

 2. Deze oefening bevordert een positieve energiecirculatie, zodat u zich gebalanceerd en verjongd voelt. Thaise yogamassage heeft ook tal van andere voordelen, waaronder vermindering van pijn en stress.

Wat is Thaise massage?

 1. Thaise massage wordt traditioneel op de vloer uitgevoerd - je ligt op een gewatteerde mat terwijl de masseuse je door partneryoga-poses leidt en je lichaam in stukken manipuleert. Sommige traditionele massagetechnieken, zoals acupressuur, compressie en gewrichtsmobilisatie, worden ook gebruikt, maar er worden geen lotions of oliën aangebracht en je blijft volledig gekleed voor de sessie.

 2. Sommige centra kunnen traditionele Thaise massage aanpassen om op een tafel te worden uitgevoerd vanwege voorschriften, ruimtebeperkingen of voor patiënten die niet gemakkelijk op en neer van de vloer kunnen komen.

Verbeterde energiestroom

 1. Thaise massage werkt op basis van de overtuiging dat gespannen spieren leiden tot de verminderde stroom van energie in uw lichaam. Wanneer energie niet vrij kan stromen, word je inflexibel, heb je pijn en voel je je stijf. Na verloop van tijd leidt dit tot verkorte spieren en bindweefsel dat uw houding, immuniteit en orgaanfunctie beïnvloedt - die allemaal veroudering en invaliditeit versnellen.

 2. De perstechnieken die in Thaise massage worden gebruikt, zijn ontworpen om de bloedcirculatie te verhogen om de betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar uw weefsels te vergemakkelijken. Het helpt je lichaam ook om op een efficiëntere manier afval, zoals metabolische bijproducten en kooldioxide, kwijt te raken.

 3. Door stretch toe te voegen aan het massageproces worden de spieren verder ontspannen, zodat ze weer natuurlijke flexibiliteit en tonus krijgen. Je verlicht chronische stijfheid en ervaart een verbeterde mobiliteit.

Eigenschappen voor pijnverlichting

 1. Thaise massage is een alternatieve manier voor mensen om met chronische pijn om te gaan en kan heel effectief zijn voor tijdelijke verlichting, volgens een beoordeling van het onderzoek dat in 2015 is gepubliceerd in Aanvullende therapieën in de klinische praktijk. In de zes onderzochte onderzoeken meldden mensen een vermindering van 25 tot 80 procent van de pijn die tot 15 weken duurde na een Thais massageprotocol.

Thaise massage en hoofdpijn

 1. Een bepaald type Thaise massage waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke meridianen in het lichaam, genaamd Thaise massage van het hof, bleek een effectieve behandeling te zijn voor mensen met chronische spanningshoofdpijn. De studie, gepubliceerd in een 2015-nummer van Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, legt uit dat de verlichting kan worden toegeschreven aan hoe Thaise massage de bloedstroom en lymfecirculatie stimuleert en het sympathische zenuwstelsel ontspant.

 2. Thaise massage helpt ook stress te verminderen, wat kan bijdragen aan hoofdpijn.

Voorzorgsmaatregelen en overwegingen

 1. Hoewel Thaise massage meerdere voordelen biedt, kan het gecontra-indiceerd zijn voor sommige populaties, waaronder patiënten met kanker, zwangere vrouwen en mensen met rugletsel, zoals een hernia.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407