Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 Voordelen voor de gezondheid van het eten van koetong

Aanvullende overwegingen

 1. Als je een gedurfd gehemelte hebt, staat er misschien een koetong op je eettafel. Echter, zoals ander orgaanvlees, zou de koeutentong slechts af en toe in uw dieet moeten voorkomen; het regelmatig consumeren van orgaanvlees is ongezond vanwege hun cholesterolgehalte. Afgezien van cholesterol biedt koetong wel enkele voordelen, omdat het eiwitten, vitamines en mineralen bevat.

IJzer en zink

 1. Koetong biedt enkele gezondheidsvoordelen door uw ijzer- en zinkverbruik te verhogen. Zowel ijzer als zink behouden uw gezondheid - zink verhoogt uw immuunsysteem zodat uw lichaam infecties kan bestrijden, terwijl ijzer bloedarmoede voorkomt, een aandoening die wordt gekenmerkt door verminderd zuurstoftransport, wat vermoeidheid veroorzaakt. IJzer helpt ook uw cellen energie te produceren, terwijl zink wondgenezing ondersteunt. Een portie gesudderd koe van 3 ounce bevat 3,5 milligram zink, wat 44 procent bijdraagt ​​aan de dagelijks aanbevolen zinkinname voor vrouwen en 32 procent voor mannen. Elke portie gekookte koetong bevat ook 2,2 milligram ijzer - respectievelijk 28 en 12 procent van de dagelijkse ijzerinnames voor mannen en vrouwen.

Choline en vitamine B-12

 1. Het gehalte aan choline en vitamine B12 van de koetong maakt het ook een voordelige aanvulling op uw maaltijdplannen. Zowel choline als B12 spelen een rol bij de gezondheid van het zenuwstelsel - vitamine B12 helpt u bij het aanmaken van myeline die uw zenuwen isoleert, terwijl choline een bestanddeel van chemicaliën vormt dat nodig is voor zenuwcommunicatie. Elke portie gekookte tong van 3 ounce voegt 2,7 microgram vitamine B12 aan uw dagelijkse inname toe, en slechts één portie zorgt ervoor dat u dagelijks de benodigde 2,4 microgram krijgt. Een portie koetong bevat ook 132 milligram choline - 24 procent van de aanbevolen dagelijkse choline-inname voor mannen en 31 procent voor vrouwen.

Complete proteïne

 1. Door koetong in uw dieet op te nemen, kunt u ook meer eiwitten consumeren. Elke portie van 3 ounce bevat 16,4 gram eiwit en biedt, net als andere dierlijke eiwitten, alle essentiële aminozuren. Dit betekent dat het eiwit in koetong alle bouwstenen biedt die uw cellen nodig hebben om nieuwe eiwitten in uw weefsel samen te stellen - een proces dat de weefselsterkte bevordert, uw hormoonbalans in stand houdt en u helpt antilichamen te maken die essentieel zijn voor de immuunfunctie. De hoeveelheid eiwit in één portie koetong maakt 27 procent uit van de dagelijkse behoefte voor een persoon van 165 pond.

Nutritional Nadelen

 1. Hoewel het voordelig is wanneer het met mate wordt geconsumeerd, heeft het vet- en cholesterolgehalte van de koeientaal enkele nadelen. Elke portie gekookte koetong van 3 ons wordt geleverd met 19 gram totaal vet, inclusief 6,9 gram verzadigd vet. Dit maakt bijna een derde van uw dagelijkse limiet uit, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. De tong van de koe bevat ook 112 milligram cholesterol per portie, dat is 37 procent van de dagelijkse limiet. Let op uw portiegrootte bij het consumeren van koetong om te voorkomen dat u te veel cholesterol en verzadigd vet eet - ze verhogen uw bloedcholesterol, wat uw risico op hart- en vaatziekten verhoogt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407