Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 belangrijke redenen om meer bosbessen te eten

Hoe te gebruiken

 1. Bosbessen zijn perfect in pannenkoeken, fantastisch in smoothies en op zichzelf echt snackbaar. Maar behalve voor hun sappigheid en veelzijdigheid, heeft het blauwe fruit ook enkele serieuze gezondheidsvoordelen.

 2. "Bosbessen zijn een krachtpatser van vitamines en mineralen, waaronder kalium, calcium, vitamine A, vitamine K en immuunbevorderende vitamine C," zegt Jennifer Oikarinen, RD bij Banner University Medical Center, Phoenix. Lees verder om erachter te komen hoe bosbessen een gezond dieet kunnen ondersteunen.

Voordelen voor de gezondheid van het hart

 1. Eén krachtige antioxidant in bosbessen, anthocyanine (dat blauwe bessen hun kleur geeft) kan de gezondheid van het hart ten goede komen. In feite kan de anthocyanine in bosbessen het risico op hartaandoeningen met 12 tot 15 procent verminderen, een studie uit juni 2019 gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition. Bestudeer patiënten die elke dag slechts een kopje bosbessen consumeerden, verbeterden hun hartfunctie en cholesterolgehalte.

 2. Er is nog meer bewijs dat bosbessen het cholesterolgehalte kunnen verbeteren. "Er is veel gepraat over wat je kunt doen om het cholesterolgehalte beter te beheren, en het eten van bosbessen kan een van de antwoorden zijn", zegt Amy Gorin, RDN en eigenaar van Amy Gorin Nutrition. Een studie uit november 2013, gepubliceerd in het Upsala Journal of Medical Science, onderzocht mensen die regelmatig trainden en ontdekten dat degenen die bosbessen aten op de dagen dat ze trainden hogere niveaus van HDL hadden - het 'goede' type cholesterol. Deze patiënten hadden ook verlaagde niveaus van triglyceriden, een soort vet dat, wanneer het te hoog is, iemands risico op hartaandoeningen kan verhogen.

 3. Bovendien kan de vrucht ook uw hart beschermen door uw bloeddruk te verlagen, wat mogelijk een beroerte, hartaanval of hartfalen kan voorkomen. Het dagelijks consumeren van ongeveer een kopje bosbessen kan de bloedvatfunctie verbeteren en de bloeddruk verlagen, volgens een rapport in een verzameling onderzoeken in juli 2019 gepubliceerd in het Journal of Gerontology.

Bosbessen kunnen u helpen af ​​te vallen

 1. Door wat blauw fruit aan uw dieet toe te voegen, kunt u uw doelstellingen voor gewichtsverlies sneller bereiken. Meer bosbessen eten wordt geassocieerd met minder gewichtstoename, dankzij de anthocyanen van het fruit, een studie uit januari 2016 in BMJ gevonden.

 2. Plus, een kopje bosbessen biedt bijna 4 gram vezels, een voedingsstof die u kan helpen verzadigd te blijven en onbedwingbare trek af te weren.

En kan diabetes voorkomen

 1. "Het eten van bosbessen kan de insulinegevoeligheid helpen verbeteren, wat belangrijk is bij het voorkomen van diabetes type 2," zegt Gorin. En de wetenschap is het ermee eens: een studie van oktober 2010 in The Journal of Nutrition onderzocht zwaarlijvige volwassenen die geen diabetes hadden maar wel insulineresistentie, wat een risicofactor is voor diabetes. De helft van de volwassenen dronk tweemaal daags een smoothie met bosbessenpoeder (wat gelijk was aan ongeveer twee kopjes bosbessen), terwijl de andere helft smoothies zonder poeder dronk. Na zes weken hadden degenen die de bosbessenpoeder-smoothies dronken een grotere verbetering van de insulinegevoeligheid.

 1. Kleine maar krachtige bosbessen kunnen sommige effecten van veroudering helpen voorkomen. De hoge concentratie polyfenolen van het fruit, een klasse van natuurlijk voorkomende chemicaliën met antioxiderende eigenschappen, draagt ​​bij aan een betere geheugenfunctie, volgens een studie gepubliceerd in de juli 2019-collectie. Na zes maanden een rijk extract van bosbessen en druiven te hebben geconsumeerd, presteerde een groep oudere volwassenen met geheugenproblemen beter op sommige geheugentests.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407