Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 gezondheidsvoordelen van Kingfish

Kies zorgvuldig planteiwitten

 1. U kunt zwarte kingfish, Pacifische kingfish en yellowtail kingfish tegenkomen, maar ze zijn niet gerelateerd aan gewone kingfish. Kingfish, wat meestal koningmakreel wordt genoemd, gedijt in de Atlantische Oceaan langs de Amerikaanse kust.

 2. Hoewel het weinig vet bevat, is kingfish een rijke bron van gezonde omega-3-vetzuren. Het zit ook boordevol eiwitten, vitamine B12 en selenium, maar houd er rekening mee dat het veel kwik bevat.

Extra-mager eiwit

 1. Kingfish is meer dan alleen een mager eiwit. Het voldoet gemakkelijk aan de norm voor een extra mager eiwit, volgens de eisen die zijn vastgesteld door de Amerikaanse afdeling voor voedselveiligheid en inspectie.

 2. Een portie koningsvis bevat 114 calorieën en 22 gram eiwit, of 44 procent van je dagelijkse eiwitwaarde op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag. Dezelfde portie heeft slechts 2 gram totaal vet en 58 milligram cholesterol.

Omega-3's voor je hart

 1. De omega-3-vetzuren vervullen een aantal essentiële rollen, van het reguleren van ontstekingen tot het ondersteunen van de structuur en functie van cellen, maar ze staan ​​vooral bekend om hun potentieel om uw risico op cardiovasculair te verlagen ziekte.

 2. De omega-3 vetzuren in visolie - eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA - helpen de bloeddruk te verlagen en de hoeveelheid triglyceriden in uw bloed te verminderen, volgens de Harvard TH Chan School of Public Health.

 3. Het Institute of Medicine heeft een aanbevolen dagelijkse inname vastgesteld voor totale omega-3-vetzuren van 1,1 gram voor vrouwen en 1,6 gram voor mannen. Drie gram koningsvis bevat 0,34 gram gecombineerde EPA en DHA.

B Vitaminen voor energie

 1. Als groep ondersteunen de B-vitamines uw metabolisme door hun rol bij het omzetten van voedsel in energie. Je lichaam gebruikt ook niacine om hormonen te maken, terwijl vitamine B6 en B12 essentieel zijn voor het synthetiseren van rode bloedcellen en DNA.

 2. Kingfish bevat een aanzienlijke hoeveelheid van alle drie vitamines. Gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën per dag, levert een portie van 3 ons 44 procent van uw dagelijkse waarde van niacine en 22 procent vitamine B-6. Hetzelfde deel levert ook 255 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine B12.

Rijke bron van selenium

 1. Uw schildklier kan geen hormonen produceren die uw metabolisme reguleren als u niet voldoende selenium in uw dieet krijgt. Selenium versterkt ook uw immuunsysteem en helpt bij het produceren van antioxidanten die celmembranen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

 2. Een portie kingfish van 3 ons levert 57 procent van je dagelijkse waarde voor selenium als je dagelijks 2000 calorieën eet. Afhankelijk van het aantal calorieën dat u consumeert, kunt u iets meer of minder krijgen. Kingfish levert ook respectievelijk 11 en 10 procent van de dagelijkse waarde van ijzer en kalium.

Kwikwaarschuwing

 1. Kingfish, of king makreel, staat op de lijst van te vermijden vissen vanwege het hoge gehalte aan kwik. Het Environmental Defense Fund stelt dat volwassen mannen minder dan één portie koningsvis per maand moeten eten.

 2. De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwt dat vrouwen die zwanger kunnen worden, iedereen die zwanger is of borstvoeding geeft, en jonge kinderen geen koningsmakreel mogen eten.

 3. Kingfish, of king makreel, staat op de lijst van te vermijden vissen vanwege het hoge gehalte aan kwik. Het Environmental Defense Fund stelt dat volwassen mannen minder dan één portie kingfish per maand moeten eten.

 4. De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwt dat vrouwen die zwanger kunnen worden, iedereen die zwanger is of borstvoeding geeft, en jonge kinderen geen koningsmakreel mogen eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407