Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 gezondheidsvoordelen van rijstnoedels

Koolhydraten

 1. Gemaakt van witte rijstmeel, worden rijstnoedels meestal gedroogd verkocht, hoewel je vaak verse kunt vinden in Aziatische supermarkten. Ze komen ook voorverpakt in handige vormen, zoals Thai Kitchen-noedels, die alle kruiden bevatten.

 2. Noedels gemaakt van rijst zijn veel gevoeliger in textuur en smaak dan tarwe noedels en zijn ideaal voor uw favoriete rijstvermicelli-recept, wokgerecht of soep. Voor een garnituur, probeer frituren - de noedels blazen op en worden erg knapperig. Rijstnoedels bevatten weinig vet en gluten en bevatten mineralen die gezondheidsvoordelen bieden.

Macronutrient, Calorie and Sodium Content

 1. Een portie gedroogde rijstnoedels van 2 ons heeft 207 calorieën per portie. Deze portie bevat ook 3,4 gram eiwit, minder dan 1 gram voedingsvezels, bijna 46 gram koolhydraten en te verwaarlozen hoeveelheden suiker. Het heeft echter meer dan 100 milligram natrium per portie, volgens de USDA National Nutrient Database.

 2. Rijstnoedels worden meestal geserveerd met andere ingrediënten, die samen met de kookmethode het calorie-, vet-, eiwit-, koolhydraat- en natriumgehalte van het uiteindelijke gerecht beïnvloeden.

Een keuze voor vetarme koolhydraten

 1. Een portie rijstnoedels van 2 ons bevat slechts 0,3 gram vet. Als een natuurlijk vetarm koolhydraat, kunnen rijstnoedels een vullende basis vormen voor een maaltijd zonder zich zorgen te maken over veel vet. De bereidingswijze kan echter het vetgehalte aanzienlijk verhogen.

 2. Bijvoorbeeld, het gebruik van rijstnoedels in een roerbakgerecht zoals pad thai kan het vetgehalte aanzienlijk verhogen. Om de hoeveelheid vet laag te houden, gebruik je rijstnoedels in soepen of gestoomd met verse groenten om de hoeveelheid toegevoegd vet te verminderen.

Een glutenvrije noedel

 1. Een product van witte rijstmeel, rijstnoedels zijn van nature glutenvrij, waardoor ze een geweldige keuze zijn als u lijdt aan coeliakie of een glutengevoeligheid hebt. Volgens Harvard Health Publications kunnen meer dan 2 miljoen Amerikanen coeliakie hebben, hoewel velen van hen dit niet weten.

 2. Een glutengevoeligheid kan leiden tot gas, een opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen wanneer gluten worden geconsumeerd. In extreme gevallen kan het ook leiden tot gewichtsverlies en slechte voeding.

Essentiële en traceermineralen

 1. Van alle mineralen in rijstnoedels heeft mangaan het meeste te bieden. Mangaan is essentieel voor de stofwisseling, helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren en vermindert ontstekingen in uw lichaam. Rijstnoedels bieden volgens SELFNutritionData 14 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan.

 2. Een belangrijk sporenmineraal in rijstnoedels is selenium, dat 12 procent ADH oplevert. Selenium werkt als een antioxidant in uw lichaam om het risico op chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en kanker te helpen verminderen.

Fosfor voor botgezondheid

 1. Na calcium is fosfor het op één na meest voorkomende mineraal in uw lichaam. Deze twee mineralen werken nauw samen en houden je botten en tanden sterk en gezond. Fosfor helpt ook bij het filteren van afval in uw nieren en het helpt uw ​​lichaam energie op te slaan, te verwerken en te gebruiken.

 2. Het Linus Pauling Institute stelt dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH, voor fosfor 700 milligram is voor volwassenen, inclusief zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Een 2-ounce portie rijstnoedels heeft 87 milligram fosfor, wat volgens SELFNutritionData meer dan 9 procent van de ADH voor alle volwassenen oplevert.

 3. Na calcium is fosfor het op één na meest voorkomende mineraal in uw lichaam. Deze twee mineralen werken nauw samen en houden je botten en tanden sterk en gezond. Fosfor helpt ook bij het filteren van afval in uw nieren en het helpt uw ​​lichaam energie op te slaan, te verwerken en te gebruiken.

 4. Het Linus Pauling Institute stelt dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH, voor fosfor 700 milligram is voor volwassenen, inclusief zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Een 2-ounce portie rijstnoedels heeft 87 milligram fosfor, wat volgens SELFNutritionData meer dan 9 procent van de ADH voor alle volwassenen oplevert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407