Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 Gezondheidsvoordelen van Tripe en waarom het beter is dan biefstuk

Voordelen voor de gezondheid

 1. Tripe is een orgaanvlees gemaakt van de voering van dierlijke magen. Hoewel het afkomstig kan zijn van varkens, lammeren, geiten, kippen of eenden, wordt pens meestal gemaakt van de eerste drie van de vier magen van de koe. In veel landen is pens populair als een economische bron van eiwitten en voedingsstoffen. Het moet langzaam worden gekookt voor een zacht resultaat, maar zelfs dan is de taaie textuur een verworven smaak.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Zoals de meeste orgaanvlees, is pens zeer voedzaam en biedt het voordelen voor uw gezondheid. Behalve een goede bron van eiwitten, is pens rijk aan B-vitamines en mineralen, waaronder calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink, mangaan en selenium.

Macronutrients in Tripe

 1. Tripe bevat veel eiwitten, maar weinig calorieën, vet en koolhydraten. Volgens de USDA National Nutrient Database is het macronutriëntengehalte van een portie gekookte gestoofde pens van 3 ons:

 2. Tripe heeft minder vet dan de meeste andere soorten vlees. Een 3-ounce biefstuk heeft 14,5 gram vet in tegenstelling tot 3,4 gram in dezelfde hoeveelheid pens. Met zijn minimale koolhydraatgehalte is pens een goede aanvulling op uw afslankplan. Een koolhydraatarm dieet verlaagt het insulineniveau, waardoor het lichaam opgeslagen vet verbrandt voor energie en uiteindelijk leidt tot gewichtsverlies, zegt Mayo Clinic.

 3. Een gerandomiseerde gecontroleerde studie door de Public Health Collaboration vergeleek koolhydraatarme diëten met vetarme diëten en ontdekte dat de groep met het koolhydraatarme dieet aanzienlijk meer gewicht verloor. Tripe is ook een uitstekende eiwitbron en biedt meer dan 20 procent dagelijkse waarde (DV) per portie van 3 ons. Dit orgaanvlees levert alle aminozuren die je lichaam nodig heeft om spieren op te bouwen en hormonen, enzymen en nieuw weefsel aan te maken.

Profiteer van B-vitamines

 1. Tripe bevat enkele belangrijke B-vitamines, waaronder niacine, foliumzuur en B12 of cobalamine. Het B12-aanbod van Tripe is 0,6 gram of 9 procent van de DV per portie van 3 ons, volgens de USDA National Nutrient Database. Vitamine B12 ondersteunt de functie van zenuwcellen en is nodig voor de vorming van rode bloedcellen.

 2. De B-vitamines spelen een sleutelrol bij het omzetten van homocysteïne in methionine, een van de belangrijkste bouwstenen die nieuwe eiwitten in uw lichaam produceren. Een ophoping van homocysteïne in uw bloedbaan kan u in gevaar brengen voor hart- en vaatziekten, zoals blijkt uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine in 2015. Een dieet rijk aan vitamine B12 kan ook bloedarmoede door B12-deficiëntie voorkomen, wat gevoelloosheid of tintelingen in handen en voeten, een zachte en zachte tong, gewichtsverlies en zwakte.

Tripe levert traceermineralen

 1. Tripe heeft een aanzienlijke hoeveelheid selenium, met 10 microgram per portie van 3 ounce - het equivalent van 15 procent DV. Uw cellen vertrouwen op selenium om de schildklierfunctie, enzymactiviteit en DNA-productie te regelen. Selenium is een antioxidant die je lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen die ziekten kunnen veroorzaken, volgens de National Institutes of Health. Uw cellen vertrouwen op selenium naast zink voor de synthese van schildklierhormonen. En pens is een goede bron van zink om dit te bereiken.

 2. Zink is een mineraal dat ook belangrijk is voor een gezonde huid, wondgenezing en groei. Het komt overal in je lichaam voor - in botten, tanden, haar, huid, lever, spieren en witte bloedcellen, zegt de Merck Manual. Een portie gekookte pens van 3 ons bevat 1,5 milligram zink, wat ongeveer 15 procent DV is.

 3. Een ander sporenmineraal in pens is ijzer, met 0,6 milligram per portie. Uw lichaam heeft ijzer nodig voor de productie van hemoglobine, het bestanddeel van rode bloedcellen dat zuurstof naar de weefsels van uw lichaam vervoert. IJzer is ook een vitale component in spiercellen en noodzakelijk voor de vorming van veel enzymen in uw lichaam.

 4. Tripe heeft een aanzienlijke hoeveelheid selenium, met 10 microgram per portie van 3 ounce - het equivalent van 15 procent DV. Uw cellen vertrouwen op selenium om de schildklierfunctie, enzymactiviteit en DNA-productie te regelen. Selenium is een antioxidant die je lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen die ziekten kunnen veroorzaken, volgens de National Institutes of Health. Uw cellen vertrouwen op selenium naast zink voor de synthese van schildklierhormonen. En pens is een goede bron van zink om dit te bereiken.

 5. Zink is een mineraal dat ook belangrijk is voor een gezonde huid, wondgenezing en groei. Het komt overal in je lichaam voor - in botten, tanden, haar, huid, lever, spieren en witte bloedcellen, zegt de Merck Manual. Een portie gekookte pens van 3 ons bevat 1,5 milligram zink, wat ongeveer 15 procent DV is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407