Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 glutenvrije galetten voor elk moment van de dag

Takeaway

 1. Onlangs deed zich een ongeluk met de receptontwikkeling voor in mijn keuken. Hoewel het niet was zoals verwacht, effende het wel de weg naar een uiteindelijk meesterwerk.

 2. Als oude fan van Trader Joe's was ik dolgelukkig toen ze hun glutenvrije bloemkoolkorst lieten zien. Ik liep naar mijn plaatselijke winkel en kocht vijf dozen, vol vertrouwen dat ik ze allemaal nodig zou hebben. Visioenen van heerlijke bessen en ricotta of ontbijtpizza's draaiden rond in mijn gedachten.

 3. Realiteit: Alle vijf pogingen zijn mislukt.

 4. Als voedseljournalist en autodidactische receptontwikkelaar was ik ontmoedigd. Ik haalde zowat elke truc die ik kende, maar de korst werd vochtig en rubberachtig binnen slechts enkele minuten nadat ik uit de oven was getrokken. Gebrek aan smaak leek ook een probleem te zijn bij mijn 'smaaktesters', ook bekend als familieleden.

 5. Hoewel de bloemkoolpizzabodem van Trader Joe's een geweldige poging was - en hun keuze van ingrediënten fenomenaal is - ben ik niet volledig verkocht. Maar ik heb het niet helemaal opgegeven en ben van plan in de toekomst meer te experimenteren.

 6. Ondertussen bleef ik achter met een verscheidenheid aan verse groenten, fruit en kaas. Dus richtte ik mijn aandacht op een ander pad. Ik besloot om mijn eigen glutenvrije deeg te maken dat schilferig, licht en smaakvol was. Met geen bloemkool in zicht, moest ik een ander basisingrediënt zoeken. En kijk, ik had veel amandelmeel. Met een zak van drie pond van Bob's Red Mill in de hand, wilde ik een glutenvrije galette maken.

 7. Galette is losjes gebonden aan het Franse woord galet (een gladde platte, kiezelsteen) en betekent een plat gebak of cake. Toch denk ik graag aan een galette als een onvolmaakt, rustiek uitziend deeg dat plat of gevouwen kan worden om sappen te bevatten.

 8. Ik ben een groot fan van schilferig deegdeeg dat gevuld is met zoete of hartige lekkernijen. Maar toen ik glutenvrij werd vanwege een overvloed aan allergieën, kostte het herwerken van deegrecepten een beetje moeite. Een heerlijke galette die zowat iedereen lijkt te plezieren maakte al mijn keukenproblemen de moeite waard. Tegenwoordig zijn ze mijn favoriete maaltijd wanneer ik mijn geliefden entertain.

 9. Als je nog nooit een galette hebt gemaakt of een aarzelende bakker bent, wees dan niet bang. Door slechts enkele tips en trucs te implementeren, kan het proces eenvoudiger worden. Bovendien kun je een galette letterlijk vullen met alles wat je wilt, waardoor het de ideale traktatie voor ontbijt, lunch of etenstijd is - en dat is precies wat ik doe! (Een dag vol galettes is een mooie grote dag, in mijn boek.)

 10. Hier zijn enkele van mijn meest gevraagde galette-recepten, plus enkele suggesties voor het perfectioneren van uw deeg. Dit zijn geweldige pizza-korstachtige vervangers die ik met je wil delen totdat ik mijn bloemkoolkorstcreatie beheers.

Het deeg voorbereiden

 1. Het perfectioneren van het deeg is waarschijnlijk het enige uitdagende deel van deze recepten als u nog nooit een galette hebt gemaakt. Lees de onderstaande tips voordat u uw handen vuil maakt.

 2. Heb je je tips bij de hand? Nu ben je klaar om te beginnen met het maken van het deeg!

Galette Deeg

 1. Porties: voor 1 galette, 4 porties

 2. Begin met eindigen: 15 minuten

 3. Hoewel het deeg altijd minstens 3 uur moet afkoelen, duurt het ongeveer 45 minuten om elk van de volgende galette-recepten te assembleren, te bakken en te genieten!

Ontbijt Galette

 1. Porties: 4

 2. Wilt u een heerlijke glutenvrije ontbijtgalette maken waarvan u op elk moment van de dag kunt genieten? Probeer dit recept gevuld met tomaten, kaas, paprika, eieren en verse tijm. Geloof me als ik zeg dat ontbijt op bed nog nooit zo lekker is geweest!

Galette van bosbessen, citroen en lavendel

 1. Porties: 4

 2. Deze galette is een ideale dessertoptie. Het wordt het best warm geserveerd met Mascarpone-kaas, slagroom of ijs.

Tomatencourgette Galette met feta

 1. Porties: 4

 2. Ik beschouw deze galette als een heerlijke pizza-vervanger. De mix van zoete en hartige smaken zorgt ervoor dat je terug blijft komen voor meer.

 3. Optioneel: alles bagelkruiden

Mixed Berry Galette

 1. Porties: 4

 2. Geniet van alle heerlijke bessen van de zomer in deze decadente dessertgalette. Voeg een klodder Mascarpone-kaas toe om het af te maken.

 3. En daar heb je het: een galette voor elk moment van de dag en gelegenheid! De bloemkoolkorst van TJ werkte niet voor mij (deze keer), maar gelukkig raken deze galetten ter plaatse en zijn ze ook glutenvrij. Welke is jouw favoriet? Laat het me weten!

 4. Marisa Zeppieri is journaliste, chef-kok, auteur en oprichter van LupusChick.com en LupusChick 501c3. Ze woont in New York met haar man en geredde terriër. Volg haar op Facebook en op Instagram @LupusChickOfficial.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407