Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 Nadelen van een Pescatarian dieet

Tips voor het bereiden en serveren

 1. Een "pescatarian" of "pesco-vegetarisch" dieet is in wezen een vegetarisch dieet dat ook vis als extra eiwitbron bevat. Een pescatarian dieet heeft veel van de voordelen van een plantaardig dieet, waaronder een slankere lichaamssamenstelling, een lager risico op hartaandoeningen en verminderde ontsteking, terwijl het u een grote flexibiliteit biedt bij uw keuze van eiwitten. Maar het heeft ook een paar nadelen.

Tips voor het bereiden en serveren

 1. Hoewel een Pescatarian-dieet over het algemeen als zeer gezond wordt beschouwd, zijn de mogelijke nadelen hiervan blootstelling aan kwik, samen met ethische vragen over visteelt en wilde oogsten, zoals overbevissing, gebruik van antibiotica en bijvangst.

De voordelen van een Pescatarian dieet

 1. Ten eerste, de voordelen: hoewel klinisch onderzoek naar het pescatarian dieet alleen niet erg uitgebreid is, is dit dieet zeer vergelijkbaar met het mediterrane dieet, dat goed is onderzocht en waarvan is vastgesteld dat het uw levensverwachting terwijl het ook uw risico op verschillende chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes type 2, samen met borstkanker vermindert.

 2. Een pescatarian dieet helpt ook om veel van de voedingstekorten die aanwezig kunnen zijn in een typisch vegetarisch dieet, te voltooien, omdat vette zeevruchten vitamine D en nuttige omega-3-vetzuren bevatten, terwijl vis gegeten wordt geheel (zoals ansjovis) kan een gunstige bron van calcium zijn. Zeevruchten bevatten ook vitamine B12, die in veel vegetarische diëten kan ontbreken.

 3. Opties voor vis en zeevruchten kunnen ook verrassend rijk zijn aan ijzer - een andere voedingsstof die vegetariërs soms missen, vooral omdat plantaardig voedsel niet-heemijzer bevat, wat het lichaam niet doet ' t absorbeert net zo gemakkelijk als het heemijzer uit dierlijke bronnen. Janis Jibrin, auteur van The Pescetarian Plan, merkt bijvoorbeeld in een artikel voor het vakblad Today's Dietician op dat 4 ons mosselen bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer bevatten.

Kwik in een Pescatarian dieet

 1. Een van de grootste nadelen van een pescatarisch dieet is dat sommige soorten vis veel kwik kunnen bevatten, een neurotoxine dat een breed scala aan slechte gezondheidseffecten kan veroorzaken, waaronder spierzwakte, verlies van perifeer zicht, verminderde fijne motoriek, tremoren, hoofdpijn, slapeloosheid en emotionele veranderingen. Het goede nieuws is dat kleinere vissen veel minder kwik bevatten dan grotere vissen, dus zijn ze veiliger om te eten.

 2. Door gegevens van de Amerikaanse Food and Drug Administration en het Amerikaanse Environmental Protection Agency te combineren, heeft de National Resource Defense Council vissen gegroepeerd in vier verschillende eetcategorieën op basis van hun kwikgehalte. Hun selecties omvatten:

 3. In sommige kringen. er is een misvatting dat gekweekte vis vrij van kwik kan zijn, maar deze vissen kunnen natuurlijk nog steeds kwik absorberen dat zich in het water heeft gevestigd, net als wilde vissen. Gekweekte vis kan nog steeds worden blootgesteld aan PCB's en dioxines - andere veel voorkomende vervuilende stoffen in water - ook!

U kunt nog steeds ongezond zijn

 1. Vegetariërs worden vaak beschilderd met een soort rechtvaardige, stralende gloed - moet je niet tot de gezondste mensen op aarde behoren als je al die groenten eet? En een pescatarian dieet is in wezen slechts een vegetarisch dieet, plus vis. Maar de waarheid is dat het niet moeilijk is om een ​​gezond vegetarisch dieet te eten door zich te concentreren op minder gezonde voedingsmiddelen zoals pasta, witte rijst, verwerkt brood, vruchtensap en frisdrank.

 2. Maar maak je geen zorgen: het is eigenlijk vrij eenvoudig om je pescatarian of vegetarische eetgewoonten om te schakelen naar een gezonde versie. Focus op het consumeren van een breed scala aan kleurrijke groenten; hoe meer hoe beter. Streef ook naar variatie in kleur en type in je fruitconsumptie, samen met een redelijk gelijkmatige verdeling tussen volle granen en gezonde eiwitten, plus een scheutje gezonde kookoliën zoals olijfolie en koolzaadolie.

Je eet nog steeds dieren

 1. Een van de vele redenen waarom mensen vegetarisch of veganistisch kunnen worden, is omdat ze het eten van dieren niet goedkeuren. Als je kiest voor een pescatarian dieet, eet je natuurlijk nog steeds dieren: vis. Maar als je je vasthoudt aan in het wild gevangen vis, kun je je goed voelen als je de bio-industrie niet steunt. [! 32609 => 1140 = 6!

 2. Gekweekte vis kan ook herbiciden en pesticiden absorberen en doorgeven uit het land-plantaardige dieet dat ze vaak krijgen.

 3. In het wild gevangen vissen zijn niet zonder complicaties; overbevissing en bijvangst (de toevallige oogst van andere soorten) zijn beide ernstige problemen in sommige visserijen. Als u niet zeker weet hoe u duurzame en ethische visserij in uw regio moet opsporen, biedt het Monterey Bay Aquarium Seafood Watch-programma downloadbare consumentengidsen voor alle 50 staten.

Zeevruchten kunnen prijzig zijn

 1. Als u veel tijd doorbrengt aan het visrestaurant in supermarkten of boerenmarkten, weet u al dat sommige soorten zeevruchten behoorlijk prijzig kunnen zijn. Maar je hoeft niet elke dag kreeft te eten op een pescatarian dieet (en eigenlijk zou je dat niet moeten doen, vanwege het kwikgehalte). In plaats daarvan, rek uw dineren dollars door te winkelen voor vissen die relatief goedkoop zijn, zoals meerval, makreel en sardines. Als bonus hebben deze vissen ook een relatief laag kwikgehalte.

 2. Ook betekent alleen dat je vis kunt eten niet dat dit je enige eiwitbron moet zijn. Een gezond pescatarian dieet kan ook tal van budgetvriendelijke, plantaardige eiwitopties bevatten zoals bonen, soja en tempeh.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407