Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 Voordelen voor de gezondheid van het eten van rood vlees

Betere alternatieven voor pasta

 1. U kunt rood vlees associëren met een onbeperkt levensmiddel. Rood vlees, zoals rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees en schapenvlees, zijn ontmoedigd omdat veel delen veel cholesterol en verzadigd vet bevatten. Rood vlees kan echter een plaats hebben in een gezond dieet, zolang u zich bewust bent van het type en de portiegrootte. Eye round roast en steak, round steak, rosbief en 95 procent gehakt bieden allemaal gezonde opties. Je kunt ook bizons kiezen voor mager rood vlees. Het toevoegen van een of twee porties vers of organisch mager rood vlees aan je wekelijkse dieet levert je lichaam veel vitale voedingsstoffen.

Supplies Protein

 1. Een 3 oz. portie rood vlees levert ongeveer de helft van het eiwit dat een gemiddelde volwassene nodig heeft in een dagelijks dieet. Het eiwit dat je uit rood vlees haalt, bevat alle aminozuren die nodig zijn om spieren op te bouwen en weefsel te herstellen. Spiermassa is essentieel omdat het je de mogelijkheid geeft om fysiek actief te zijn, maar het produceert ook enzymen en hormonen die ziekte helpen voorkomen. Eiwit is ook in verband gebracht met gewichtsverlies, omdat het voldoet aan de honger en je urenlang tevreden houdt na je maaltijd.

Biedt ijzer

 1. Het Linus Pauling Institute van de Oregon State University beveelt vrouwen aan elke dag 18 milligram (mg) ijzer te consumeren en mannen 8 mg. Mager rood vlees levert een goede hoeveelheid ijzer, afhankelijk van de snede van het vlees, en bevat een vorm van ijzer die gemakkelijker wordt opgenomen dan het ijzer in plantaardig voedsel. Als je een of twee keer per week rood vlees aan je dieet toevoegt, kun je de hoeveelheid ijzer consumeren die je lichaam nodig heeft om je rode bloedcellen in staat te stellen voldoende zuurstof naar alle andere delen van je lichaam te transporteren. IJzertekorten kunnen bijdragen aan leerproblemen, weinig energie en gedragsproblemen. Een 3-oz. portie mager rundergehakt levert 2,4 mg, en een portie mager stoofvlees levert 2,6 mg.

Bevat zink

 1. Een ander voordeel van mager rood vlees toevoegen aan uw dieet is dat het een goede dosis zink levert. U hebt zink uit voedingsmiddelen nodig omdat het helpt bij het opbouwen van spiermassa, het versterkt uw immuunsysteem en helpt bij het bevorderen van een gezond brein. De gemiddelde persoon heeft elke dag 8-11 mg zink nodig. Een 3-oz. portie mager rundergehakt bevat 5,3 mg zink en een portie runderhouder levert 7 mg.

Biedt vitamine B

 1. Mager rood vlees is een natuurlijke bron van veel B-vitamines. Het eten van voedingsmiddelen die van nature voorkomende B-vitamines bevatten, is belangrijk omdat het helpt bij het bevorderen van een gezond lichaam. Mager rood vlees bevat B-12 voor een gezond zenuwstelsel en B-6 voor een sterk immuunsysteem. Rood vlees bevat ook niacine, een B-vitamine die de spijsvertering ondersteunt, en riboflavine, een andere B-vitamine die een gezonde huid en ogen bevordert.

Overwegingen

 1. Hoewel rood vlees veel gezondheidsvoordelen heeft, bevat het vaak veel cholesterol en verzadigd vet. Let bij het eten van rood vlees op hoeveel u consumeert op basis van de aanbevolen portiegroottes. Een 3 oz. portie is ongeveer de grootte van de palm van je hand. Beperk uw consumptie tot drie of minder porties per week. Je kunt ook de vetinname verminderen door gehakt met een lager vetgehalte te kiezen of zichtbaar vet van stukken vlees te snijden voordat je gaat koken.

 2. Niet al het rode vlees is op dezelfde manier gemaakt. Sommige soorten vlees worden verwerkt met specifieke kooktechnieken of chemische additieven om smaken te behouden. Frequente consumptie van verwerkt vlees wordt geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen. Spek, vleeswaren, ham, hotdogs en worstjes zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden van verwerkt vlees. Deze voedingsmiddelen moeten zelden worden gegeten of helemaal worden vermeden.

 3. Hoewel rood vlees veel gezondheidsvoordelen heeft, bevat het vaak veel cholesterol en verzadigd vet. Let bij het eten van rood vlees op hoeveel u consumeert op basis van de aanbevolen portiegroottes. Een 3 oz. portie is ongeveer de grootte van de palm van je hand. Beperk uw consumptie tot drie of minder porties per week. Je kunt ook de vetinname verminderen door gehakt met een lager vetgehalte te kiezen of zichtbaar vet van stukken vlees te snijden voordat je gaat koken.

 4. Niet al het rode vlees is op dezelfde manier gemaakt. Sommige soorten vlees worden verwerkt met specifieke kooktechnieken of chemische additieven om smaken te behouden. Frequente consumptie van verwerkt vlees wordt geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen. Spek, vleeswaren, ham, hotdogs en worstjes zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden van verwerkt vlees. Deze voedingsmiddelen moeten zelden worden gegeten of helemaal worden vermeden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407