Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 dingen die u moet weten over de gezondheidsvoordelen van zalm

Geestelijke effecten

 1. Goede voeding is ook gekoppeld aan betere academische prestaties, dus kinderen die ongezonde lunches eten, scoren waarschijnlijk lager op tests en hebben het moeilijker met schoolwerk. Er zijn ook langetermijneffecten. Volgens een artikel uit 2012, geschreven door de geregistreerde diëtist Timi Gustafson, kan het niet krijgen van voldoende essentiële voedingsstoffen tijdens de maaltijden de IQ-scores van kinderen, geheugencapaciteit, fijne motoriek, sociale vaardigheden en talenkennis verlagen tot in de vroege volwassenheid en daarna. De slechte voedingsgewoonten van een kind kunnen zelfs zijn slaappatroon beïnvloeden, wat een effect kan hebben op cognitief gedrag en academische vaardigheden. Volgens de resultaten van een onderzoeksoverzicht gepubliceerd in 2004 in het "British Journal of Nutrition", kunnen kinderen met een tekort aan micronutriënten meer agressiviteit, minder mentaal uithoudingsvermogen en lagere intelligentietestscores vertonen.

Extra gezonde vis

 1. Vis en zeevruchten zijn gezonde toevoegingen aan een uitgebalanceerd dieet en zalm is een van de meest voedzame vissen die er zijn. Zalm bevat veel eiwitten en weinig calorieën en verzadigd vet. Zalm is ook een geweldige bron van omega-3-vetzuren, die een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Zalm is zeer veelzijdig en leent zich goed voor een verscheidenheid aan recepten en kruidencombinaties. Het heeft een milde, zachte smaak en veel mensen die niet van andere vissen houden, houden van zalm.

Omega-3 vetzuren

 1. Zalm zit boordevol omega-3-vetzuren, wat uw cardiovasculaire gezondheid een enorme boost geeft. Omega-3-vetzuren helpen aritmie en de vorming van gevaarlijke bloedstolsels in de slagaders te voorkomen, uw triglyceriden te verlagen, de bloedstroom te verbeteren en uw risico op een hartaanval of beroerte te verminderen. De antistolling en ontstekingsremmende effecten van Omega-3 helpen de hersenen ook beter te werken, waardoor uw geestelijke gezondheid en cognitieve functie worden verbeterd en kunnen helpen bij het verlichten of voorkomen van depressie, bipolaire stoornis, Alzheimer en andere ziekten. Studies hebben aangetoond dat het twee keer per week eten van zalm of andere koudwatervis de omega-3-niveaus van je lichaam aanzienlijk zal verhogen en een merkbaar effect kan hebben op je cardiovasculaire en cognitieve gezondheid. Andere bronnen van omega-3-vetzuren zijn lijnzaad, pompoenpitten, walnoten en hennepzaden.

Vitaminen en mineralen

 1. Zalm heeft meer te bieden dan omega-3-vetzuren. Zalm is een uitstekende bron van selenium, een sporenmineraal dat dient als een krachtige antioxidant, die uw lichaam beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, die cellen kunnen beschadigen en kwetsbaar kunnen maken voor kanker, infecties of andere ziekten. Zalm bevat ook hoge niveaus van B-vitamines, met name B3 (niacine) en B12 (cobalamine). B-vitamines zijn van vitaal belang voor een gezond metabolisme en een goede geestelijke gezondheid.

Healthy Protein

 1. Zalm is een geweldige bron van magere eiwitten. Het bevat minder vet en calorieën dan gevogelte, rundvlees of varkensvlees en bevat ook minder cholesterol. Het eiwit in zalm bevat alle essentiële aminozuren en is zeer verteerbaar. Een 4-oz. portie zalm levert u bijna 30 gram eiwit op - meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Wild vs. Farmed

 1. Het kweken van zalm heeft dit voedzame voedsel het hele jaar door beschikbaar gemaakt, maar dit gemak heeft zijn prijs. Gekweekte zalm wordt gekweekt in overvolle omstandigheden die het gebruik van pesticiden, antibiotica en andere gevaarlijke chemicaliën vereisen die zich in hun vlees ophopen en het milieu vervuilen. De lage kwaliteit van voer en slechte leefomstandigheden van gekweekte zalm verlagen ook de voedingswaarde van het vlees - gekweekte zalm is lager in omega-3 vetzuren en eiwitten en hoger in vet dan in het wild gevangen zalm - en gekweekte zalm is vaak roze geverfd om 'gezonder' te lijken. Gekweekte zalm is het resultaat van kruising en mogelijke genetische manipulatie, die de gezondheid en het populatieniveau van wilde zalm bedreigt. Bij het kopen van zalm is de gezondste en meest ecologisch verantwoorde keuze wilde zalm.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407